The Hosting od WebSupport

WebSupport nedávno spustil program The Hosting, který nahradí všechny jeho předchozí sdílené webhostingové programy. Jediné, co si zákazník navolí bude velikost prostoru pro data. Tento prostor bude sdílený pro všechny služby a odvíjí se od něj i cena. Nejnižší je 1 GB za 39 CZK/měsíc a nejvyšší 250 GB za 1179 CZK/měsíc.

The Hosting technicky

Musím říct, že na první pohled mě nabídka moc neoslovila, protože u nových projektů se potýkám právě s nedostatkem prostoru. S tím jak roste rozlišení obrazovek, tak stoupají i nároky na multimédia. Tak nějak už se mi nechce jít pod 10 GB prostoru s důvodů “Co kdyby?” a tam už je cena nad magickou hranicí 100 CZK/měsíc.

Ovšem na pohled druhý je třeba si uvědomit, že k tomu všemu dostanete neomezeně domén, databází, e-mailů atd. Takže se pro určité projekty dá poměrně dobře využít. Například klasické MFA farmy (žádné instalace WP kvůli pár stránkám). Za pár 39 CZK/měsíc tak můžete mít i stovky webů. Navíc co jsem pochopil tak prostor je jen váš, takže si na něj můžete dávat co chcete.

Asi nejvíce mě tarif takto navenek oslovil s neomezenou databází. Tohle totiž není žádná sranda a většina provozovatelů webhostingů pod 50 CZK/měsíc má nějaké limity. U WEDOS NoLimit je to 1 GB prostoru, Savana S100 má také 1 GB prostoru a Ebola Basic 50 MB/databáze. Samozřejmě 1 GB prostoru pro 98 % všech zákazníků co potřebují sdílený webhosting stačí, ale než si zřizovat VPS za 100 Kč, možná by jsem v tomto případě sáhl po The Hosting. Kdo někdy zkoušel vyrábět roboty, kteří shromažďovaly data, tak moc dobře ví, že 1 GB databáze se lehce naplní. V jedné tabulce se ukládají nespracovaná data, v druhé jsou použitelné a v třetí už jsou třeba výstupy. Osobně jsem na to používal vlastní PC, kde takový skript jel třeba několik dnů. Na druhou stranu mít to online by se mi hodilo víc. Stačí jen pomocí CRON to pravidelně volat.

Další využití může být třeba třídění a úprava většího množství dat. Existují prostě projekty, kde by jsem konkrétně celý prostor pro MySQL využil a myslím si že nejsem sám. Analytické nástroje online se určitě hodí.

Své příznivce si tedy služba určitě najde.

The Hosting marketingové

Jeden tarif vládne všem je zajímavé řešení, které je stále oblíbenější. Jsou zde pouze dva problémy. Správně určit spodní hranici, protože zákazníci si často vyberou právě nejnižší variantu a pak je těžké jim vysvětlovat, že nestačí, což zde půjde snadno protože všichni kdo pracují s počítačem nemají problém pochopit pojem velikost disku.

Druhá věc je nepoměr ceny k jednotlivým službám. Zatímco jak jsem psal výše za třeba 5 GB databáze si velice rád zaplatím 76 CZK/měsíc tak u e-mailů je 5 GB za 76 CZK/měsíc se mi zdá už hodně. Samozřejmě jsou to extrémy. Srovnávám tu náročné databáze a uložiště.

Osobně doufám, že si to spočítali u WebSupport dobře, protože pro některé projekty vypadá The Hosting jako ideální řešení, pokud neberu v potaz drahá VPS/VMS. Možná i s rostoucím výkonem služba postupně zlevní.

Závěr

Neberte prosím tento článek jako recenzi. Na to by jsme si musel tarif nejdříve vyzkoušet. Spíše jsem chtěl poukázat na velice zajímavý přístup ke sdílenému webhostingu – jeden posuvník vládne všem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Tak já už ten tarif zkouším. Objednal jsem si 1,5 GB celkový prostor za nějakých 50 korun bez daně (?) a během dvou hodin na něj přesunul 5 wordpress webů, které zabírají 300 MB spolu. Maily tam nemám, ty provozuju na jiném hostingu u jiné firmy (historické dědictví). U dvou webů mi na hostingu docházelo (málo objednaného) místa, u jednoho se blížil termín exspirace hostingu, takže bych ho musel prodlužovat.
    S TheHosting jsem dostal sdílené místo, nemusím se bát, kde mi ftp prostor dojde a doobjednávat ho, nebo brát pro jistotu více místa dopředu. A při součtu to vyjde levněji, dokonce to předčí i Multihosting u Websupport.

    Teď tam mám místo s rezervou, ale do konce týdne tam budu stěhovat další weby ze solo hostingů plus přidávat nové domény. Za mě zatím spokojenost.

    1. Dalibor: u WP si hlavně ohlídej cachovací pluginy. Když máš hodně příspěvků a projde se ti po nich crawlovací robot, tak to zabere dost prostoru.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.