Dny otevřených dveří WEDOS 2014 a 3. WordPress konference – náhlednutí do zákulisí

Akce Dny otevřených dveří WEDOS 2014 se začala aktivně připravovat zhruba od začátku prázdnin. Ovšem návrhy a jednotlivé vychytávky jako byl silniční vláček, který bude vozit účastníky, se probíraly už dříve. Po dobrých zkušenostech s WordPress komunitou padl návrh na propojení akcí v jednu větší.

Úkol – všichni si to musí užít

Z pohledu WEDOS byl jediný požadavek ať si to účastníci pořádně užijí. Proto také bylo na pátek naplánováno méně přednášek, ale více zábavy. Odpolední adrenalinové hřiště, které je největší v Jižních Čechách se zdálo být jako ideální místo pro relaxaci. Pardálův výběh o ceny, lanová dráha, minigolf, grilování a další akce se měly postarat o zábavu a dobrou náladu. Díky silničnímu vláčku byla zajištěna i doprava na hotely každou hodinu přímo z adrenalinového hřiště.

Dobrá nálada znamená ale i vhodný výběr prostorů. Ačkoliv mě osobně mrzí, že jsem museli vyměnit Zaviš, s kterým mám co do organizování dobré zkušenosti, za Parkhotel, situace to prostě vyžadovala. Pokud někdy budete pořádat větší akci myslete na návštěvníky. Je rozdíl když se sedí na židlích vedle sebe a když máte prostor na lokty. Na druhou stranu myslím si, že se v Parkhotelu vytáhli a připravili opravdu lákavé pohoštění 🙂

Pohoštění v Parkhotelu
Pohoštění v Parkhotelu

Velmi zajímavé byl i způsob cateringu. Všechno občerstvení bylo ve vedlejší místnosti, takže když přivezli další várku, tak se k němu nenahrnulo více lidí naráz, ale chodili postupně. U stolku jsem tak neviděl frontu.

Na střechu Parkhotelu navíc byly upevněny dvě antény směřující na různé body, aby byl zajištěný dostatek připojení pro účastníky a hlavně online přenos. Vidíte dokonce i online streamování bylo tentokrát pojištěno duálně 🙂

180920141878

I tak se ale v sobotu objevilo několik případů, kdy se všichni nemohli připojit a museli střídat AP. Mohli za to AP krabičky, které nezvládli odbavit zařízení všech ajťáků. Teď si nejsem jistý kolik celkem byla přenosová rychlost, ale tuším že na každou anténu kolem 50 Mbit.

Přednášející

Zatímco WordPress komunitě jsem nechal naprosto volné ruce koho si pozvou, u pátečních přednášek jsem vsadil na jistotu a to dodavatelé software/hardware řešení pro WEDOS. Fujitsu, HP a Microsoft mají pro účely prezentací profesionály. Navíc jim nedělá problém upravit témata podle potřeby. Prostě stačilo napsat pár emailů a vše bylo připraveno. Mrzí mě jen, že pak s námi nemohli zůstat na afterpárty.

Navíc z Fujitsu nám přivezli i propisky a poznámkové bloky. Minulý rok nás takto překvapil bývalí majitel PlaCla. Vážně propisky a poznámkové bloky jsou důležité.

Zahájení, první a poslední přednáška musela patřit samozřejmě WEDOS. Úvod si vzal Josef Grill (šéf) a jako i minulý rok povídal o novinkách a budoucnosti, která se u WEDOS plánuje. Dan (technik a příležitostná zákaznická podpora když jde do tuhého) samozřejmě nezklamal a finální přednášku pojal velice zábavně. Stihl to za skoro polovinu času a mluvil opravdu od srdce.

Samozřejmě i zde bylo trochu improvizace. Na poslední chvíli totiž přišla nabídka, že by o DDoS útocích mohl přednášet Petr Lasek z RadWare (RadWare vyrábí takové krabičky za skoro 17 milionů, které právě před DDoS chrání). Což byla naprosto super příležitost, protože RadWare právě WEDOS testoval. Dokonce si jej mohli zájemci o prohlídku vyfotit přímo v datacentru.

Datacentrum WEDOS

Od minulého roku se toho v Datacentru celkem dost změnilo. Kdo využil příležitosti jej navštívit rozhodně nelitoval. Na poslední chvíli byla připravená i speciální expozice všech testovaných serverů od různých dodavatelů, kteří by rádi viděli svoje stroje u WEDOS a že jich není málo. Například tam byla k vidění technologie zálohování na pásky.

U prohlídky byl vždy někdo z techniků, takže jste se mohli opravdu zeptat na cokoliv. Poslední sobotní prohlídky pak vedl osobně Josef Grill.

Odpočinkově relaxační odpoledne

Jakmile skončila poslední přednáška, tak se nasedlo do silničního vláčku a jelo se do adrenalinového parku. Tam byly všechny atrakce domluvené, stačilo ukázat visačku anebo mít pásku. Pásky dostával většinou doprovod účastníků anebo lidé, kteří přišli na poslední chvíli. Hlavní stan byl u grilovaného prasete. Naštěstí bylo hezké počasí, takže se dalo sedět na sluníčku.

Důležitý však byl Pardálův výběh. Rychle jsem domluvil detaily s člověkem, který vše zařizoval a já a Roman (zákaznická podpora) jsme šli shánět a občas i přesvědčovat návštěvníky, aby to zkusili. Někteří váhali ale pak to zkusili 🙂

Podařilo se mi přesunout sem většinu lidí. Za WEDOS jsem přemluvil Jakuba (programátor) a Ondru (zákaznická podpora). Pokud jde o nějakou šílenou akci, vždy je dobré mít někoho po ruce, kdo do toho půjde jako první 🙂

Vše probíhalo bez problémů. Někdo závodil.

190920141889

Někdo si užíval občerstvení a fandil.

190920141890

Kdo vyzkoušel pardálův výběh, tak určitě nelituje…

Na večerní afterpárty jsme předali ceny, včetně notebooku, pro účastníky, kteří zvládli nejrychleji Pardálův výběh. No je pravda, že jsem si před předávání cen mohl napsat pořadí 🙂 Pak už byla zábava na každém. Já jsem se šel pozdravit s lidmi z WordPress komunity Radkem, Láďou, Tomem a domluvit detaily na sobotní 3. WordPress konferenci. Zbytek se věnoval IT tématům.

190920141895

Improvizovaná sobota

WordPress přednášky měli skončit zhruba v 17:00, ale vzhledem k vydařenému počasí, se Josef Grill rozhodl zopakovat zábavné odpoledne. Skončili jsme tak o trochu dříve. V adrenalinovém parku nám vyšli vstříc, a tak si mohli i účastníci sobotní konference zkusit Pardálův výběh, lanovou dráhu, minigolf … prostě si to užít. Tentokrát se však nehrálo o ceny, takže se například Pardálův výběh šel v týmech pro zábavu nikoliv na čas.

Večer probíhalo ještě několik menších soutěží u každého stolu. Byla to taká spíše improvizace. Popravdě se mi nechtělo rušit všechny lidi naráz, protože zábava byla v plném proudu.

Všichni jsme stihli půlnoční vláček a jelo se na hotely.

Závěr

Koupit si nové boty před důležitou akci je dobrý nápad, ale nesmí to být něco nového, co se právě nosí a má to podivný “střih”. Prokulhal jsem celou akci.

Pro akci byla připravena speciální černá wedos trička s robotem.

Vesměs se stihlo prakticky všechno až na jedno velké šílené překvapení. To ale nemůžu prozradit. Je to technologický pokrok, který se bude určitě natáčet.

Přednášky si můžete prohlédnout online zde (pátek) a zde (sobota).

Někdo se mě na akci zeptal jestli taky Josef Grill někdy odpočívá anebo pořád pracuje. Myslím, že tyto dvě fotky jsou dostatečně výmluvné.

180920141871

200920141898


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.