Co se událo na hostingovém trhu za říjen

Tak kdo z hostingových firem připravil nejzajímavější akce a kdo měl největší průšvihy? V dnešním článku si shrneme, co se stalo v říjnu. Pokud chcete mít přehled průběžně, tak využijte listu od @DoménovéhoRobota, kde je většina.

Active 24

Active 24 stěhovaly servery do datacentra Tower. Pár fotek proměnili v menší film. Spíše by více potěšila videa, ale za průběžné informování na blogu tower.active24.cz mají rozhodně palec nahoru. Pěkná marketingová práce. Jen by to příště chtělo nějaká videa.

V reakci na zero day exploit v Drupalu podle sociálních sítí Active 24 aplikovali patch na všechny tyto CMS na webhostingu a VMS. Jak to udělali netuším, ale hodilo se.

Active 24 rozjíždí akci 100 % k webhostingu pokud přejdete od konkurence. Vypadá to, že konkurenční boj se přiostřuje.

Banan s.r.o.

Osobně jsem si toho nevšiml ale Banan s.r.o. se změnil na e-BAAN Net s.r.o. Nevím jestli to byl šťastný nápad. Špatně se to bude pamatovat, zní to tak nějak zahraničně, což je u české firmy škoda a navíc nemají registrované ani domény e-baannet.cz a ebaannet.cz.

Co mě překvapilo je, že se firma rozhodla právně domáhat smazání několika článků z webu ehostingy.cz. Pravdu ať určí soud, ale vyhrožování právníky rozhodně PR nepomůže.

Czechia/Zoner

U Czechia se pochlubili, že dosáhli milníku 365 TLD k registraci a každý den je jiní doména za akční cenu. Ačkoliv nemají domény za nákupky, tak akce se vyplatí sledovat. Občas se tam nějaká zajímavá TLD objeví.

U Czechia se navyšovala konektivita na 10 Gbps.

eBola

U eBola jsem zažil 25. října první výpadek 29 minut. Problém byl údajně u Superhosting, který dodává konektivitu více hosterům.

Gransy/Subreg

Jako vždy právě Gransy s.r.o. i tento měsíc oznamoval spuštění nových TLD.
.desi
.city
.nyc
.attorney
.lawyer
.okinawa
.soy (jsem)
.дети
.healthcare
.airforce
.army
.navy
.vet
.ooo
.saarland

U Subregu hledají programátora, možno pracovat i jako OSVČ.

TELE3

Oblíbená služba SEO hosting od TELE3 získala další servery v Českých Budějovicích a Veselý nad Lužnicí.

VSHosting

VSHosting se pochlubil na Facebooku navázáním spolupráce s TeliaSonera (švédský operátor) a tím jak “realizují postupně (konektivitu) kompletně celou na vlastní optické infrastruktuře”. Čímž by měla být dosažena latence 10ms po Evropě. Podobné zajímavosti zveřejňuje VShosting pravidelně, ale chtělo by to psát mimo FB, kde se to špatně čte a někým kdo umí pořádně psát i pro laiky. Takto to průměrný člověk spíše pracně louská s otevřenou wikipedií :/

VShosting se pochlubil, že je největším poskytovatel managed služeb a že má nejrychlejší mezinárodní konektivitu. Škoda, že to je bez čísel.

Od 1.11.2014 mění VShosting banku, tak pozor na to.

WEDOS

Wedos odstartoval říjen velkou slevovou akcí, kde lítaly až 99% slevové kupóny. V podstatě říjen byl kompletně o slevách, včetně velké halloweenské akce, kdy po celý poslední týden šel koupit NoLimit s 60% slevou + .eu doména zdarma.

DDoS útoky pěkně Wedos potrápily. Po nasazení ochrany už to vypadá daleko lépe. Tedy až na dnešek, kdy něco menšího zřejmě prošlo, soudě dle grafu. Jinak je však už delší dobu klid a pohoda. Velkou halloweenskou akci nic nenarušilo. Tak snad už dobrý. Více informací se objevilo ve velké slohovém cvičení.

Změna certifikátů emailového serveru se WEDOS nepovedla podle představ. Na podpoře bylo asi hodně rušno.

Na justice.cz už byly doplněny účetní závěrky Wedos, které někteří webtržníci doslova fanaticky vyžadovali. Snad už budou lépe spát 😉

Wedos přivezli za říjen cca 20 serverů od HP. Na stránkách jejich datacentra vyšel i článek odpovídající na dotazy kolem hardware. Součástí je i graf aktivních VPS SSD. Vypadá to, že pokud pojedou tak, jak doposud tak budou mít za půl roku od spuštění 1K aktivních VPS SSD. Jako akcionář jsem spokojen 🙂

Závěr

Většina informací je z Twitter. Pokud tam provozovatel hostingu není aktivní, tak se sem informace nedostanou. V každém případě klidně další postřehy pište do komentářů, včetně zajímavých akcí, které stále platí.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.