Máme tu další hostingovou reality show – Wedos datacentrum 2?

Pro fanoušky IT, kteří rádi sledují budování velkých projektů jako reality show, byl poslední rok opravdu lahůdka a vypadá to, že ten nejzajímavější nás navíc ještě čeká. Vezměme to ale postupně.

Co se událo?

V ČR údajně rostou datacentra jak houby po dešti. Pokud je to v tichosti tak o to moc nesleduju, to musíte na Radkův web, kde má přehled datacentre v ČR. Mě spíše zajímá ta reklama kolem 🙂

Květen až prosinec 2014 – Active 24 se stěhuje

Velmi hezky zpracovali stěhování Active 24 z DC Sitel (DC CeColo) do DC TOWER (České Radiokomunikace, a.s.) na speciální stránce tower.active24.cz. K největším událostem byl vždy napsaný samostatný článek. Jen mohli místo ilustračních obrázku dávat více fotografii. Nějaké to video by také neuškodilo, klidně i amatérské pořízené na mobil.

Začátek roku 2015 – Kokura nové datacentrum Seznam.cz

Nové datacentrum Seznam.cz sice nemělo vlastní stránky, ale pozornosti se mu dostalo od IT magazínů, které publikovaly spousty fotografií, rozhovorů a dalších informací.

Je to škoda, že mu Seznam nedokázal udělat nějakou hezkou prezentaci a to dokonce vlastní doménu kokura.cz.

Je znát, že velké množství fotografii pořizovali profesionální fotografové.

2014/2015 – ServerPark

VShosting tento rok dokončil své vlastní datacentrum. Celý projekt měl svou vlastní stránku serverpark.cz i profil na sociálních sítích.

Vše jsem bedlivě sledoval, protože výstavba datacentra od příprav, přes pokládání základů až po dokončení je určitě zajímavé sledovat. Ovšem prvotní nadšení člověka co se o profily projektu staral zřejmě opadlo a nové příspěvky na stránce i facebook přibývali zhruba po měsíci. Pro nás neznalé chyběl alespoň nějaký popis pod fotografiemi. Také ačkoliv jedou stránky na WordPress netuším proč jsou zakázané komentáře. To je u podobného propagačního projektu velká chyba. Je jedno jestli vám do toho šťourá konkurence anebo nějaký troll, prostě pokud věci děláte sami, tak všechno využijete pro reklamu.

Co se mi ale rozhodně líbilo byla inforgafika o celém projektu.

2015/2016 – Konečně začne stavět WEDOS

Wedos o dalším datacentru mluví už delší dobu. Tuším první zmínka padla v roce 2013 v souvislosti s olejovým chlazením. Jak je to však zvykem u Wedos spousta věcí se protáhne. Ovšem teď zřejmě se vážně něco začne dít, protože se na sociálních sítích objevila fotka, na které šéf Wedos Josef Grill pózuje s kupní smlouvou na pozemek.

wedos-kupni-smlouva-na-datacentrum

Podle věty: “Bude technologicky velice pokročilé a v několika ohledech zcela výjimečné.” zřejmě budou servery opravdu chlazené olejem.

V každém případě stavba či spíše přestavba krytu civilní obrany na datacentrum byla pojata jako reality show, podobně jako ostatní výše uvedené akce. Wedos tak má určitě spousta zkušenosti a něco možná odkoukal i od konkurence. Nová reality show by tak mohla být hodně zajímavá.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Jsem na to velice zvědav a doufám, že to bude velice detailní a hlavně vše uvidíme úplně od začátku, jelikož to bude nová stavba a doufám, že bez kompromisů ;).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.