Co se událo na českém hostingovém trhu v říjnu 2015

Minulý měsíc bylo na Twitter celkem rušno, ale dohromady toho hostingové společnosti moc nepředvedli. Tedy až na stálice, které se sociálním sítím opravdu věnují. Spousta účtů píše mimo téma, působí jako RSS agregátory zpráv pro IT publikum. Navenek to pak vypadá, že nemají vlastně co nabídnout.

Active 24

Active 24 dávám rozhodně plusové body za informování o zranitelnosti v Joomla. Líbilo se mi jak upozornili na problém a pak jej potvrdili na základě vlastních logů. Jako PR určitě super, ukazují nám aktivně, že vše sledují. Škoda, že to nezakončili nějakými statistikami (zvýšený provoz, počet dotazů/útoků, napadení atd.).

Czechia

Czechia vyčlenila speciální testovací server pro webhostingy s PHP7 RC3. Stačí požádat zákaznickou podporu. Služba je určena zvláště pro vývojáře, kteří si potřebují své aplikace otestovat ještě před nasazením ostré verze PHP7 👍

Na Twitter Czechia potvrdila podporu pro projekt Let’s Encrypt, aneb důvěryhodné certifikáty pro každého a zdarma 👍

Zoner se rozhodl srovnat svůj ZonerCloud s Microsoft Azure. Koukám, že se toho nebojí, jen aby se jim to nevrátilo 🙂

U Czechia měli celkem slušnou úspěšnost odchytu/registrací po spuštění .live domén až 93 %.

eBola

Tak od října se konečně dočkali podpory DKIM a SPF i zákazníci eBola.

Netio

Netio si založili Twitter účet @NETIO_Solutions a nově sledujícím v říjnu nabídli slevu na prodloužení služeb, pokud je začnou sledovat. Zajímavé, jen to chtělo více propagace.

V listopadu jede akce 1000 CZK bonus za nově doporučeného zákazníka, který si zakoupí služby alespoň za 2K CZK. Tyto peníze jdou uplatnit pouze na zakoupené služeb u Netio. Takže pokud jste u Netio spokojeny můžete přitáhnout kamaráda hostovat zdarma 🙂 Spíše by to ale chtělo skutečný affiliate, nevím proč se mu většina hostingů vyhýbá.

Subreg

Jako i předchozí měsíce, nás Subreg informoval o nových TLD. Připomeňme si ty nejdůležitější.

  • .rio
  • .miami
  • .бел (xn--90ais) – nová národní doména Běloruska
  • .film
  • .study
  • .law
  • .abogado (španělsky právník)
  • .xin

Subreg také v říjnu přinesl zajímavé slevové akce na domény. Pro aktuální slevy je ideální sledovat profil na sociálních sítích. Momentálně jsou v akci:

  • .at – 106 CZK
  • .webcam – 50 CZK
  • .download – 50 CZK
  • .lol – 125 CZK
  • .photo – 249 CZK

Wedos

Začátkem října se pořádaly Dny otevřených dveří WEDOS 2015. Vzhledem k tomu, že už je to potřetí za sebou, asi této akci můžeme začít říkat každoroční. Tento rok byla akce menší a volnějším duchu. WEDOS také představil prototyp aktivního olejového chlazení a udělal nejen na valnou většinu návštěvníků opravdu dojem. Akce byla spojena i se 7. WordPress konferencí (reportáž).

Chlazení olejem se také stalo jedním ze dvou ústředním témat pro říjen na profilech Wedos na sociálních sítích. Mohli jsme vidět desítky fotek, screenshotů z administrace a video (Utopení serverů). Nejzajímavější asi bylo testování, výdrže serverů v olejové lázni s teplotou 55 stupňů. Servery údajně přežily.

Druhým tématem byla stavba datacentra Wedos 2. Vzhledem k tomu, že už přestavba civilního krytu na datacentrum Wedos byla online show, tak se dalo čekat něco podobného i u dvojky. K dispozici jsou dvě online kamery (kamera 1, kamera 2),  zatím bez live záznamu a pravidelně se objevují i okomentované fotky ze staveniště. Osobně mi vrtá hlavou jedna věc. Kam se vždy v noci ten pavouk schová? 🙂

Wedos oznámil pokoření hranice 70.000 aktivních sdílených webhostingů NoLimit.

Wedos oslavil rok od nasazení své DDoS ochrany a zvažuje spustit IDS/IPS ochranu webů. Tvrdí, že ochrání například WordPress před brute force útoky na administraci. Odvážné tvrzení.

Minulý měsíc také Wedos spustit OTP (One Time Password) autentizace. Kdo si tak chce zvýšit bezpečnost svého účtu, má možnost.

Měsíc zakončil velkou Halloweenskou slevovou akcí. Nejen, že se dal koupit webhosting s 99 % slevou, ale také byly akce na nové domény (od 99 %  – 5 %).  Záleželo na rychlosti.

Tweet měsíce

Tentokrát jsem měl favoritů více. Přibylo nejen humoru ale i obrázků v Tweetrech, což je super. Ten co sem vybral mě opravdu překvapil. Co si budeme povídat TELE3 si s propagací nikdy nebral servítky 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Pokud budete mít, cn130.cz, zájem, můžete nás zařadit do svých novinek rovněž. Twitter jsme si zřídili na adrese https://twitter.com/netio_solutions. Teď v listopadu běží akce rozšiřující provizní systém a na prosinec chystáme 50% slevy na nový hosting, což jsme zatím nikde oficiálně neoznámili.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.