Co se událo na českém hostingovém trhu v únoru 2016

Minulý měsíc se moc webhostingové firmy na sociálních sítích tedy nesnažili. Například Valentýna využil tento rok jen TELE3, což je škoda. Asi to bude tím, že byl v neděli. Na Twitter bylo jinak celkem mrtvo, pokud pomineme tweety typu: “Věděli jste že…” apod.

Czechia (Zoner)

Tradičně Czechia začátkem roku rozjede nějakou větší propagační akci. Tentokrát je to soutěž o zájezd do Toulouse na fotbalové utkání Česko vs. Španělsko. Připravených je však dalších 23 cen včetně webhostingu zdarma anebo Google Chromecast. Zároveň touto akcí oslaví své 20. narozeniny. V soutěži sbíráte body za nákup a registraci domén, objednávku webhostingů a SSL certifikátů. Pokud se chcete zúčastnit máte čas do 31.3.2016. Více informací se dozvíte na stránkách soutěže.

Ebola

Tak Ebola se přidala do klubů webhostingů s podporou PHP 7. V únoru nasadili rovnou 7.0.2. Rovněž se přidaly i do klubu webhostingů s podporou Let’s Encrypt.

Endora/Stable

Endora sháněla nového maskota. Svůj návrh mohl poslat kdokoliv. Odměnou bylo 3K CZK pro vítězný náveh. Tak uvidíme, který vyberou 🙂

Forpsi

Forpsi resp. její mateřská společnost Aruba spustila volnou registraci domény .cloud (více informací v samostatném článku Forpsi přináší do České Republiky doménu .cloud). Svou doménu .cloud doménu si zaregistroval i Wedos a Subreg.

U Forpsi se pochlubili, že obhájili ISO 27001 (bezpečnost informací) a ISO 9001 (management kvality).

Gigaserver

Zákazníky Gigaserver potrápily problémy s mailserverem, které trvaly několik dnů. Konkrétně zlobil IceWarp. Jen pro zajímavost přetížený IceWarp řešil minulý rok i Wedos. Nakonec jej kompletně opustili a postavili si vlastní řešení, které si teď pochvalují.

Netio

Začátkem měsíce rozjeli u Netio novou platební bránu, takže můžete platit i kartou. Zároveň běží i únorová sleva na všechny webhostingy 25 %. Popřípadě můžete použít slevový kupón CN130COM01 na slevu 27 %, kterou mi pro vás z Netio zaslali (platnost do 31.3.2016).

Dále došlo k aktualizaci PHP7 na verzi 7.0.3.

Subreg

Zřejmě největší český akreditovaný registrátor Subreg, co do počtu TLD, si i minulý měsíc připravil celkem slušné slevy na různé TLD. Z těch aktuálních například:

  • .top – 63 CZK
  • .me – 203 CZK
  • .webcam – 50 CZK
  • .club – 375 CZK
  • .download – 50 CZK
  • .lol – 125 CZK
  • .host – 425 CZK
  • .uno – 187 CZK
  • .tech – 187 CZK
  • .online 237 CZK
  • .global – 350 CZK
  • .eu – 81 CZK CZK

nTLD jsme probírali i na 404M, kde máte stále možnost pochlubit se příběhem k nTLD, kterou jste si zaregistrovali. Popřípadě se můžete zapojit do diskuze.

TELE3

Tele3 rozšiřuje svůj projekt SeoHosting. Jedná se webhosting, kde můžete své domény rozházet do desítek různých A/B IP rozsahů. Servery mají i různé operační systémy a reverzní záznamy. Podmínkou je mít minimálně 20 domén a hradit vše z kreditního systému.

Valentýnská akce u TELE3 pro tento rok byla – Obejměte svůj server. Za poslanou SMS jste mohli svému serveru poslat obětí 🙂

VSHosting

VSHosting zvažuje postavení druhého datacentra z dotací EU. Proč ne?

Wedos

Wedos v únoru dostavěl obvodové zdi a strop datového sálu u datacentra 2. Teď je na řadě administrativní budova. Kompletní stavba by mohla být hotová na podzim.

Byla dokončena migrace všech emailových služeb na nový mailserver. Wedos přemigroval 63.383 služeb, 200 tisíc schránek s 110 miliony emaily. Celkem cca 25 TB dat.

Tento měsíc se moc slevy nerozdávali. Koncem měsíce proběhla jedna větší akce pro nejrychlejší. Kupóny s velkou slevou však byly rozebrány za pár minut. Seznam slevových kupónů WEDOS najdete i na cn130.

Wedos se zúčastnil jihočeského Barcamp a předvedl tam počítač chlazený olejem, který používá i pro servery. V datacentru 2 se budou všechny servery v datovém sálu chladit pouze olejem. Klasické chlazení vzduchem (freecooling, klimatizace) zde vůbec nebude. Otázkou však je dalo by se takto uchladit i pořádná herní mašina a nejen kancelářské PC?

Tweet měsíce

Tento měsíc volím tweet roští.cz a nechci to komentovat 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.