Wedos spustil druhé kolo veřejného testování VPS SSD 2.0

Pokud si chcete zdarma otestovat plánovanou službu VPS SSD 2.0, tak máte čas až do pondělí (9.10.2017).  Wedos totiž spustil druhou vlnu testování.

VPS SSD 2.0

Služba VPS SSD 2.0 je dlouho očekávaná a hlavně slibovaná. Má se jednat o nástupce VPS SSD, která patří mezi jednu z nejpoužívanějších v Česku. Wedos provozuje přes 6,5 tisíc VPS, z toho na VPS SSD by měla připadat větší část. VPS SSD 2.0 jede na serverových skříních HPE Moonshot, kde v jedné takové skříni je 45 malých serverů. Dohromady mají (720 vláken CPU, 2880 GB RAM a 90 TB disků). Na rozdíl od CPU u VPS SSD se nejedná o úsporné procesory. Podle staršího článku1 by tam měly být Intel Xeon E3-1284L v4, které jedou na 2,9 GHz s možností turba 3,8 GHz. Vzhledem k tomu, že Wedos hodlá servery chladit olejem, tak pro něj nebude problém využít maximální rychlost.

VPS SSD 2.0 je takovou předehrou k další službě, kterou Wedos plánuje a to Wedos Cloud. Je to znát i na rozhraní. Na rozdíl od VPS SSD, které se ovládají přes zákaznickou administraci, nové VPS SSD 2.0 mají vlastní oddělenou postavenou na OpenNebula. Ta je responzivní, se spoustou grafů, nastavení a KVM přes internetový prohlížeč.

Veřejné testování

První veřejné testování proběhlo v dubnu tohoto roku. K dispozici bylo VPS o velikosti 100 GB SSD, 2 CPU a 15 GB RAM na 14 dní. Testovala se hlavně OpenNebula a za pochodu ladilo. Testeři obdrželi SSH klíč. Bylo vidět, že ještě služba není integrována do administrace Wedos.

V rámci druhé vlny testování, ke kterému se můžete přihlásit také (viz. instrukce na Facebook), vám na pár dní Wedos propůjčí silné VPS o parametrech 30 GB SSD, 8 GB RAM, 4 CPU. Pokud se přihlásíte dorazí vám klasický email o zřízení VPS. Tentokrát to tedy vypadá, že se testuje už zřizování a právě integrace do systému Wedos. Možná se tedy jedná o finální test, před spuštěním.

Závěr

Prozatím nikde nebyla žádná zmínka o cenách za modul. Wedos je však známý tím, že všechno dělá ve velkém a levně, tak se snad dočkáme cen kolem 100 Kč. Hardware mají dost. Někde na FB zaznělo, že k dispozici mají snad 6 HPE Moonshot. Uvidíme také co udělají s cenou klasických VPS SSD. Třeba půjde dolů. No těším se na velké slevové akce, na VPS už dlouho žádná pořádná nebyla 🙂

 

  1. https://datacentrum.wedos.com/a/373/otestujte-nas-wedos-cloud.html

Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.