Co se událo na českém hostingovém trhu v únoru 2018

Mám tu pro vás přehled zajímavostí z hostingového světa za únor 2018.

Active 24

Active 24 zavedli dvoufaktorovou autorizaci přihlášení a to pomocí jednorázových číselných hesel, která si necháte poslat na mobil (do aplikace na mobilu, například Google Authenticator anebo  LastPass Authenticator).

BlueBoard

Od února můžete do DNS záznamů domén u BlueBoard dávat i CAA záznamy. CAA (Certification Authority Authorization) vám umožní nastavit jaké certifikační autority mají povoleno vydávat certifikáty pro vaší doménu.

Czechia (Zoner)

Czechia rozjela akci roční maraton týdenních slev na Facebook. Fanoušci mají možnost získat 15 – 30 % slevu na nějakou TLD, který se bude každý týden měnit.

Ignum

Ignum oslavil své  18. narozeniny.

OneBit

OneBit přidal možnost zaplatit přes PayPal. Hmm …

Roští

Roští úspěšně zmigrovali ze Scaleway na DigitalOcena. Důvodem byla nespokojenost se Scaleway. Problém byl například s dostupností serverů anebo výpadek, kdy museli nahrávat data ze zálohy.

Také v únoru nasadili novou verzi administrace a API.

Stable

Stable potrápily začátkem února DDoS útoky.

V únoru také ohlásili 21 tisíc registrovaných domén.

Váš Hosting

Do svého VPScentra přidal Váš Hosting možnost nastavit si DKIM u domény na jedno kliknutí.

Wedos

Wedos propaguje svůj cloud OpenNebula na kterém spustil VPS ON a NoLimit (od listopadu). Na Twitter se objevil výpis jak vypadá migrace 40 VPS ON bez ztráty pingu mezi úplně odlišnými úložišti. Nutno podotknout, že cloudové technologie jsou poměrně náročné a Wedos v prosinci a lednu pěkně potrápili. Na druhou stranu nové NoLimity na nich šlapou opravdu pěkně.

Wedos začíná pomalu zaplňovat své nové datacentrum technologiemi. V únoru jim přivezli UPS a baterie pro ně. Celkem mě pobavilo, že plně zatížené DC utáhne 1 tuna baterií 1 minutu 🙂 Mimochodem jednu UPS plánují ponořit do oleje a chladit zcela pasivně.

Koncem února také Wedos oznámil, že hodlá modernizovat své první datacentrum. Plánují se nové UPS, motorgenerátory, vylepšit jednotlivé větve napájení/konektivity. Celkem je to vyjde na 20 milionů CZK.

Wedos zveřejnil graf statistik CZ NIC, na kterém je vidět, že poskytuje hosting 187.185 .cz doménám. To je více než druhý (Forpsi) a třetí (Active 24) dohromady.

Tweety měsíce

Tentokrát nebude jeden tweet měsíce ale hned několik. Budou patřit hostingových společnostem, které podpořili WordCamp Praha. Podobné akce by se bez nich pořádali o dost hůř.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.