Ultimátní test webhostingů – Veřejné měření dostupnosti spuštěno

Před pár minutami se mi povedlo i na posledním webhostingu rozchodit WordPress. Popravdě někde, to bylo celkem náročné a radši jsem místo instalátoru použil FTP a nahrál tam instalační balíček. O tom se s vámi podělím ale příště. V každém případě teď už máme všude weby a můžeme začít s monitorováním jejich dostupnosti.

Jako základ použijeme službu Uptime Robot, která měří dostupnost webu v 5 minutových intervalech. Nezachytí sice menší výpadky, ale popravdě u levnějších sdílených webhostingů nás zajímají spíše ty větší výpady – delší než 5 minut.

Všech 11 monitoringů jsem přidal na veřejnou stránku, kterou můžete také sledovat:

https://stats.uptimerobot.com/BDDkF4DP

Jednotlivé monitoringy se dají rozkliknout. V horní části je graf odezvy webu za posledních 24 hodin. Je třeba jej číst zleva doprava. Tento graf prosím zatím berte s rezervou. Nainstalované WordPress nejsou vždy poslední aktuální verze. Také není všude ještě aktivní poslední poskytovaná verze PHP a jen některé hostingy poskytují HTTPS za cenu do 50 CZK. To vše má vliv na odezvu. Až to sjednotím budeme z toho moct vyvodit nějaká závěry.

Jak se budou výsledky vyhodnoceny

Na konci měsíce vezmu výsledky z Uptime Robot a udělám z nich tabulku. Pokud dojde k nějakým výpadkům, tak bude zveřejněný i log s délkou výpadku a o co se jednalo.

Dále budu zaznamenávat výsledky z jednotlivých měsíců do zvláštní tabulky. Z ní pak za 12 měsíců uděláme průměr a zjistíme kdo skutečně dodržel slibovanou dostupnost.

Závěr

Chtěl jsem se s vámi podělit o současný pokrok, abyste věděli že na tom po nocích stále makám 🙂 Popravdě je s tím více práce než jsem čekal, ale věřím že až se to odladí a sjednotí, tak méně času strávím technickými věcmi a více testováním.

Samozřejmě pokud máte nápady na nějaké testování anebo srovnání, tak jej napište do komentářů.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.