Ultimátní test webhostingů – Rychlost načtení WordPress po nasazení jednoduché cache (jedeme znovu)

K původnímu testu jsem obdržel celkem 6 podnětů, k přezkoumání. 2 přišly od hostingových společností a 4 od čtenářů. Původně jsem chtěl tyto podněty zapracovat jako samostatný článek, ale minimálně u posledního podnětu od Gigaserver, který jsem obdržel před chvílí, mohlo dojít k ovlivnění výsledků měření (nejen u nich). Cílem těchto testů je zjistit jak je na tom který webhostingový program na základě faktů. Pokud měření nejsou správná, tak výsledky jsou k ničemu. Proto jsem se rozhodl, celé 3 týdenní měření udělat a vyhodnotit znovu a to za (skoro) stejných okolností.

Podnět Gigaserver

Z důvodu nepřegenerování .htaccess souboru, plugin necachoval HTTPS verzi. Zhruba 2/3 započtených měření byly provedeny na HTTPS verzi.

Tímto děkuji pracovníkům Gigaserver, kteří mě na problém upozornili. Právě z jejich podnětu udělám nové měření.

Podnět Active 24

U Active 24 plugin nefungoval správně. Buď bude plugin zprovozněn anebo bude pro všechny testy vybrán jiný plugin, který bude bezproblémově fungovat na všech službách.

Za toto se Active 24 veřejně omlouvám, jejich webhosting za těchto okolností do testu neměl být zařazen formou soutěžícího.

Podněty od čtenářů

  • Dočasný problém s konektivitou z Německa – Bohužel toto nejsem schopný ovlivnit. V rámci fair play můžu v tuto dobu měření nezapočítat.
  • CRON úkoly/zálohování v celou hodinu – Testy budou upraveny tak, abych je stihl mimo půlhodinové intervaly.
  • Chyba/přetížení DNS – Minimálně ve třech případech byl test ovlivněn menším přetížením DNS serverů. Jednalo se o desítky ms. Měření v období zjevného přetížení DNS budou ignorovány.
  • HTTP/HTTPS verze – HTTPS je pomalejší kvůli zahájení šifrované komunikace. Bohužel všude HTTPS nemám ať už z důvody překročení ceny anebo to prostě u daného programu není. Ačkoliv se to zdá jako nefér, je třeba si uvědomit, že další testy už budou s větším množstvím requestů a většina hostingů co nabízí HTTPS už umí i HTTP/2. Testy tedy budou prováděny i s HTTPS.

Závěr

Takže znovu do práce 🙂

Ultimátní test webhostingů – Rychlost načtení WordPress po nasazení jednoduché cache v2


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.