Co se událo na českém hostingovém trhu v srpnu 2019

Co nám přinesl Twitter v srpnu? No je vidět, že se lidé co mají na starosti marketing už někde vrátili z dovolené 🙂

Active 24

Active 24 představili nový 2U zálohovací server s 26 disky, každý o kapacitě 12 TB (celkem 312 TB).

Kvůli problémům v DC Tower došlo k výpadku služeb Active 24. Ačkoliv se psalo o 2 – 3 hodinách, tak můj testovací webhosting nešel podle měření dostupnosti 61 minut. Komunikace při výpadku ze strany Active 24 byla velmi dobrá. Oficální vyjádření najdete na active24status.com. Mimochodem web active24status.com, kde se zobrazovali aktualizace, je hostovaný ve Švédsku. Je to super nápad pro případ podobných událostí, kdy prostě spadne všechno.

C4

Zákazníci C4 najdou v administraci tlačítko pro obnovení starých záloh webu anebo záloh a to až 30 dní zpět. Obnovení je zcela automatické a dá se provést bez asistence zákaznické podpory.

Grasy (Subreg)

Začátkem měsíce oficiálně oznámila společnost Gransy, že ukončuje členství ve sdružení CZ.NIC. Na Facebooku se objevilo krátké vysvětlení, kde oznámili, že členství má smysl, jedině pokud by se probojovali na vyšší místa, jinak řadový členové o většině věcí do posledních chvíle vůbec nevědí, dokonce i o jednotlivých projektech se dozvědí buď na valné hromadě anebo pokud informace na veřejnost prostě “prosáknou”. Toto jejich rozhodnutí nemá vliv na jejich registrátorskou činnost. Více informací se dozvíte v článku Společnost Gransy (Subreg) ukončila členství v komoře registrátorů CZ.NIC – „Bez politikaření je to jen zápis v databázi“, kde doporučuji přečíst i komentáře.

Subreg dokončil Regtons Registry, což je software pro provoz registru ccTLS/STLD. Regtons registry splňuje veškeré RFC standardy (EPP, Whois, RDA a řadu dalších). V další fázi vývoje přibude i podpora funkci pro nTLD.

Pro administrátorské účty byla přidána podpora 2FA.

Subreg přidal další nod do své anycast sítě, tentokrát v Kolumbii. Celkem už jich mají 39.

Forpsi

Forpsi během srpna na sociálních sítích opět tlačili nTLD a svůj webhosting Easy. Ten testuji u v rámci Ultimátního Testu Webhostingů a zatím si nevede špatně.

Ignum

Přiznám se že mě články, které zveřejňuje Ignum na svém blogu baví. Jsou jednoduché a určené pro BFU (běžný Franta uživatel). V srpnu se tam objevily Ochrana značky prakticky, což sice s IT nemá nic společného, ale popravdě lidi co provozují weby tohle prostě ocení a Poznejte své zákazníky: Google Analytics pro e-shop.

Netio

Zákazníci Netio si u svých služeb managed multihosting a VMS mohou zapnout PHP 7.4.0beta1. Takže pokud potřebujete otestovat své skripty pro novou verzi PHP a z nějakého důvodu nemůžete použít localhost anebo VPS, tak zkuste Netio. Multihosting tam na měsíc vyjde kolem 100 CZK bez DPH.

VSHosting

Po roce a půl jednání koupili většinový podíl (75%) ve VSHosting tři investorské skupiny pecunalta GmbH (31%), BrainWeb Investment GmbH (31%) a Quines Capital GmbH (13%). Cena není známá. Ve sbírce listin je jen zástavní právo u každého podílu 21.272.367 CZK, což může znamenat cokoliv. Podle článku na blogu Do vshosting~ vstupují zahraniční investoři to na vedení společnosti nebude mít vliv, peníze poslouží na expanzi do zahraničí. Njn české hostingové společnosti jsou v kurzu.

Pár zajímavých grafů. Škoda že není uvedeno více informací o tom serveru.

Váš Hosting

Váš Hosting zavedl kreditní systém. Tedy můžete si u nich nabít kredit a pak s ním okamžitě platit. Já osobně tohle mám velice rád. Vždy mám u důležitých poskytovatelů rezervu pro případ potřeby (Subreg, Wedos). Nedávno jsem něco potřeboval zaplatit kartou a musel čekat než se rozjede platební brána GoPay, která vracela chyby. Kreditní systém také otvírá možnosti různým promo akcím anebo i affiliate. Společnosti se ho však často bojí kvůli účetnictví.

Jedna z hlavních výhod Váš Hosting je jejich rozhraní VPS Centrum, které pořád vyvíjí a je to znát. V srpnu přidali kontrolu syntaxe PHP, Apache a Nginx po úpravě nastavení. Pokud najde chybu tak config nedovolí uložit. Čímž zabrání velkému problému – doména anebo klidně celý server by prostě nefungoval.

Ve VPS centru skončila podpora 5 let starého Debian Jessie.

Váš Hosting zároveň podporuje PHP 7.4. Takže kdo chce testovat tak víte kde se poptat.

Wedos

Wedos pokračoval v propagaci své platformy pro pomoc zákazníků help.wedos.cz. Mimo systému na pokládání otázek na něm najdete i návody, které tvoří z nejčastějších dotazů. Co se týká samotného helpu, tak za 35 dní od spuštění otevřeného beta testu dosáhl počet aktivních uživatelů 1K. Wedos to oslavil 70% slevou na NoLimit. No neměli to těžké, protože abyste si mohli číst odpovědi musíte se registrovat anebo přihlásit. Navíc pravidelným přispěvatelům Wedos posílá celé balení WEDOS Energy (dost na to aby vznikla závislost 🤨). Ale i tak super výkon. Teď jsou to necelé 2 měsíce a počet uživatelů je 1712, počet otázek je 493 z toho 329 uzavřených jako vyřešeno. Část otázek však není vidět, protože můžete položit i otázku tak, že jí uvidíte jen vy a zákaznická podpora.

K helpu vydal Wedos i článek na svém blogu help.wedos.cz rychle roste a máme s ním velké plány. Vysvětluje v něm proč help potřebuje a že plánuje zavést výhody pro lidi, kteří pravidelně přispívají anebo mají hodně služeb. Například si budete moct založit profilovou stránku s tím co děláte a dokonce nabízet své služby ostatním. Velkou výhodou je, že Wedos už vás jako zákazníka má ověřeného, což bývá u běžných diskuzních fór problém, ta musí být anonymní aby jim mohla růst komunita. No uvidíme třeba se dočkáme wedos(web)trh.cz 🙂

Wedos v posledních měsících ujíždí na grafech, kde ukazuje výkon NoLimit spojení s jejich proxy servery, které jsou ke službě zdarma. Ukáže nějaký náročný web a pak se zničehonic někde objeví slevový kupón. Třeba tady byl web se 180 tisíci návštěvami za 10 minut (300 za vteřinu). Tweet byl následován kupónem s platností 48 hodin na 3 měsíce NoLimit zdarma. Vše je zabaleno do reklamy – vyzkoušejte zdarma že to je pravda. Nebojte vyzkoušíme 😉

Wedos je dlouholetým sponzorem hokejového klubu Motor ČB a od této sezóny i fotbalového SK Dynamo ČB. Tohle bylo poprvé co toho využil pro marketing online.

https://www.facebook.com/WEDOS.cz/photos/pcb.10157815050427780/10157815047162780/?type=3&theater

Na blogu Wedos vyšel ještě článek o plánované službě WMS včetně několika screenshotů. Koncept je zajímavý, nejedná se o klasické VMS, ale o zakoupení prostředků pro vytváření vlastních webhostingů NoLimit. Služba bude mít jen vyhrazené HW prostředky s možností koupit výkon celého fyzického serveru. K dispozici bude i SSH. No vypadá to že nebude zrovna levná. Více na Představujeme vám WMS. Místo, kde stovky vašich webů mohou mít milionovou návštěvnost.

Tweet měsíce

Jako tweet měsíce volím ten od Ignum. Velmi se mi líbí, že Ignum tvoří obsah pro své zákazníky, kteří nejsou jen ajťáci.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.