Teorie Spoďárovích skřítků

Teorie spoďárovích skřítků ve své podstatě vyjadřuje problém tvorby MFA webů. Všichni víme jak začít, jak co udělat a také víme, že se na tom dají vydělat veliké peníze. V podstatě každý návod o tvorbě MFA na internetu začíná sérii rad o tvorbě, základech seo a končí tím jak z nás do pár měsíců budou boháči. V podstatě je to to samé jako megakorporace spoďárovích skřítků. Jejich úkolem ve fázi jedna bylo nashromáždit spoďáry, pak byla fáze dvě a pak byl zisk. Pokud si přečtete většinu návodů tak hledejte právě fázi dvě. Jestliže ten co psal návod opravdu vydělává velké peníze na MFA tak fázi dvě většinou co nejlépe odflákne. Nikdo nechce konkurenci. Jak bylo mnohokrát zmíněno na webtrhu “Supy krouží proklatě nízko”.

Kde se ale člověk naučí co se má udělat ve fázi dvě? Nebo co vůbec obsahuje? Pokud se přímo zeptáte nikdo vám neodpoví. Jedná se o příliš cenné know-how. Ale pokud chcete můžete postupovat jako každý kdo začínal. Nejdříve si přečtěte všechny obecné návody. Sice budete mít pocit, že vše co víte vám stačí, ale to je málo. Teď navštivte v současnosti největší studnici znalostí a tou je webtrh.cz. Nikde jinde nezískáte tolik informací jako zde. Nehledejte však informace o MFA nebo jak se tvoří zaměřte se na trh stránek. Hledejte MFA, které vydělávají peníze a majitel to doložil screenshotem. Na před připravené weby bez výdělků kašlete, většinou pochází od lidí, kteří se právě zasekli na fázi dvě (to ale neznamená že jsou špatní, až budete znát fázi dvě, můžete tak za pár korun přijít k funkčním webům, které většinou stačí napojit na už existující síť a jen doupravit pár detailů). Takže hledejte a porovnávejte. Udělejte si poznámky o každém vydělávajícím webu. Zaměřte se co shrnul autor přímo v příspěvku. Některé poznámky jsou důležité. Navštivte samotné MFA. Porovnávejte je. Studujte zdrojový kód. Časem si vytvořte tabulku a hledejte nejdůležitější body, které mají úspěšné weby společné. Nesmíte se na MFA dívat jako na jednu věc. Funkční MFA je součástí efektivně pracující mašiny. Pokud pochopíte jak funguje celá mašina tak objevíte svoji verzi fáze dvě, která spoďárovím skřítkům uniká.

Jen vás chci upozornit, že ne vždy se vše podaří rozjet na první pokus a do několik dnů. Občas to trvá i několik týdnů. Není MFA jako MFA. Někdo vsází na co možná nejméně textu a co nejvíce kliků. Jiný zase na větší a rozsáhlejší weby, kde se vyplatí prodávat reklamu přímo. Jinde jsou to zombie weby nebo chobotnice. Popřípadě různé hybridní řešení. Úplně nejlepší je když si nakonec vytvoříte to svoje.

Poznámka autora: Mě osobně se klasické MFA (málo textu, hodně reklam) nikdy nepodařilo nějak efektivně rozjet. Většina mích pokusů skončila maximálně na 10 USD/měsíc. V současné době dělám spíše minisites pro zábavu, jejiž hlavním úkolem je vydělat si na náklady (část hostingu, cena domény). Mám rozjeto pár projektů na kterých testuju chování vyhledávačů, sílu odkazů atd. Rád hledám nové možnosti monetizace.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. Chválím tě za upřímnost s jakou všechno popisuješ i za rady, které nám všem dáváš. Víš určitě sám nejlépe, že to nakonec stejně dopadne podle tradice – 100% se rozhodne začít vydělávat na internetu, 20% neudělá ani první web, 60% to vzdá při prvním nezdaru a těch posledních 20% z toho možná bude něco mít. Proto k tvému článku připojuji jenom jedno malé přísloví: “Trpělivost přináší růže”. Hodně štěstí všem.

  2. Vembl to vystihl naprosto perfektně. Trpělivost přináší růže. Ještě bych k tomu dodal, že i tvrdá práce přináší své ovoce.

    Co se týče MFA, tak když dejme tomu 100 webů vydělá na 80 ostatních (hosting + doména), vyplatí se to. Zbytek lze dotovat s dalších příjmů.

    Takové ty předpřipravené weby bych nikdy v životě nekoupil. Nejsou zajeté, nikdo nikdy neví, jestli se vůbec rozjedou.

  3. Pro Switch:
    Já budu mít “100” webů o které se budu pečlivě starat – počítaje práce, SEM (tudíž peníze) atd… Do toho budu chodit do práce a z výplaty budu ty weby dotovat?? Tak mi prosim tě řekni co z toho budu mít?! Dobrej pocit??? Každej web si na sebe musí vydělat a ještě k tomu musí vydělat něco pro mě, vzhledem k tomu, že je s tím spojená práce. Pokud to tak není tak je to špatně, resp. totál na hov.. samozřejmě nepočítám různý blogy a zájmový stránky, kde zisk není prioritou, kde jde o koníček. Petr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.