Webpage developer dream

Na estiblogu vyšel velice zajímavý seriál o přechodu z domain parkingu k developingu. Všechny části (část I, část II, část III) doporučuji pečlivě pročíst. Pro lidi, kteří jsou lenivější nebo nemají takovou znalost angličtiny, aby si mohli tento vcelku vydaření miniserial pročíst shrnu nejzajímavější pasáže.

  • Domény, které máte na parkingu a nevydělávají nemá cenu si držet pokud je do budoucna nehodláte developovat nebo prodat. Říkat si, že v budoucnosti uděláte na webtrhu aukci a konečně jí prodáte alespoň za regfee je sice hezké, ale opravdu to dokážete?
  • Nepodceňujte sílu keywordů v doméně. Nebojte se používat klidně trojslovnou doménu.
  • Autor doporučuje používat výhradně .com domény. Pro český trh by jsem se držel .cz varianty.
  • Zajímavé  je, že autor nemá weby navzájem prolinkované (aby jediná možnost pro návštěvníky byla kliknout na reklamu). Shání na stránku odkazy, jiným způsobem (PR články,  linkovací služby).
  • Autor cílí hlavně na google, což je jistě zajímavé, ale pro český trh je spíše přijatelnější seznam.
  • Ačkoliv celou dobu píše o MFA, má na mysli minisites.
  • Jelikož jsou stránky prakticky 100% závislé na google adsense doporučuje udělat vše pro to, aby nedošlo k banu (privace policy) .

Ačkoliv model, který autor prezentuje, je velice zajímavý a jemu velice dobře funguje u nás by se aplykoval velice obtížně. Důvodem je, že cíly na klíčová spojení, kde musí za reklamu zaplatit inzerent přes 4 USD. V ČR najít takový obor bez konkurence je jak nalézt zlatou žílu. Čeští inzerenti místo, aby si připlatili za reklamu prostě počkají až na ně přijde řada nebo hledají jinou variantu. V každém případě určitě doporučuju přečíst.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

7 komentářů

  1. Pekne a inšpiratívne spracovaný seriál. Odporúčam prečítať celé (aj kebyže to má byť zo slovníkom).
    Celkom rozumný spôsob ako preraziť v anglicky hovoriacom svete.

  2. Moc pěkně napsáno, teď už jen prohledat statistiky hledanosti na seznamu. Zaregistrovat pár desítek domén, napsat texty a hurá na registraci do katalogů.

  3. Moc hezky napsáno. Já si myslím, že podobný model může fungovat i u nás, sice nebudeš mít za klik 4 USD, ale vhodným výběrem oborů a kw lze dosáhnout zajímavých výdělků i u nás. Já to zrovna teď zkouším 🙂

  4. Moc díky za tip na skvělé články. Jen mě zaujala jedna věc – proč pro český trh doporučuješ .cz domény? Autor článků doporučuje používání .com domén, protože má mnohem větší type-in než .org, .net nebo .info.
    Ale přijde mi, že u nás type-in zas takovou roli při tvoření minisites nehraje a použití např. .info domény je docela rozumné (přece jen je 10x levnější než .cz). Co si o tom myslíš?

  5. sir Jarousek: na minisites je to opravdu jedno co použiješ, ale když máš dobrou .cz doménu tak jí můžeš v budoucnu i prodat za hezké peníze. Zatím je velké množství dvojslovných domén volných v budoucnu to tak ale jistě nebude. Jednorázově tak můžeš získat slušné peníze.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.