Automaticky generovaný text je na ban

Už mám za sebou nějakou tu MFA farmu. Místo aby jsem všechen text psal ručně jsem často sáhnul po kombinaci automaticky generovaného textu a originálního. Dejme tomu jsem si nacrawloval známé citáty/vtipy, které se pak zobrazovali na vlastní stránce, a vylepšil o nějaký ten generovaný text. Většinou šlo o kombinaci nějaké šablony textu, kde se střídali dodané slova (autor, kategorie) a náhodný výběr slov (podobná slova nebo slova stejného významu). Když bylo potřeba vygenerovat třeba 1000 stránek tak to nebyl problém, ale při zhruba 5000 už tak trochu kombinace nestačily. A jak to dopadlo?

Hlavním účelem proč jsem budoval tyhle megašílenosti nebyla reklama, ale mít dostatečný počet zaindexovaných stránek pro linkbuilding. Sice se říká, že je dobré linkovat z více domén, ale pro účely minisites, které nebojují se silnou konkurencí stačí mít pár tisíc zaindexovaných stránek s odkazem i na první stránku seznamu. Přeci jen onpage faktory už má minisites zmáknuté a relevantnost se v tomto případě prostě vyváží počtem. Tuto úvahu jsem opřel o to, že každá zaindexovaná stránka už musí ve své podstatě mít alespoň nějakou minimální sílu, která se u několik tisíc odkazů už musí projevit.

Ok teď už jak to dopadlo. Zatímco seznamu to nějak zvlášť nevadí, dokonce jeho nové verzi to doslova chutná, tak u google po masivní indexaci došlo také k masivní penalizaci. Prostě po zadani site:domena.tld se zobrazovala jen titulní stránka. Přitom právě u tohoto projektu jsem si hodně dal záležet na sitemap. Po zhruba roce a půl už google indexuje necelých 600 stránek (přitom po spuštění projektu a nahrání sitemapy do webmaster tools indexoval přes 1300 stránek). Seznam indexuje přes 1100 stránek. Většinou je to naopak. Seznam nemá ani zdaleka tolik co google. Nutno dodat, že stránka je celkem užitečná a to i podle google analytics (doba strávená na stránce, vracející se návštěvníci).

Tvrdá reakce google na indexování stránek mě přivedla k úvaze, že zatímco u nás se moc s automaticky generovaným textem nepotýkáme a seznam proti nim nijak zvlášť nebojuje, google dokáže analyzovat obsah textu na doméně a najít v něm opakujícíc se prvky. Zřejmě už si v minulosti užil své s masivním spamováním výsledků a teď už nemá slitování. Proto pokud uvažujete o nasazení automaticky generovaného textu na stránky tak vás chci varovat. Google to dokáže objevit a nebude si brát servítky.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

9 komentářů

  1. Spiš než k automaticky generovanému textu je Google opatrnější k velkým webům, které nevznikají postupně, ale z ničeho se objeví spousta stránek. Která navíc není podpořená žádnými (málo) zpětnými odkazy.

  2. Tak takhle se dělala v zahraničí MFAčka. Generovaný text plus reklamy, takže Google na odhalování takových věcí vynaložil nějaké prostředky…

  3. tohle generovani textu me docela zajima. google, ten to vyresi behem tydne banen. Ale jak uz si psal, seznamu to nevadi. Ja cekam od seznamu na ban za generovanej text uz tak 3 mesice a mezitim mi to vydelava 2 eura denne. (navstevnost 200-300, vcera 495 ) a prave me docela mrzi, ze nevim jak na google. stacilo by vzit bezcenny domeny, na kazdou vygenerovat tunu textu na urcity klicovy slova a jen pockat par mesicu. a mit treba 15-20euro denne. Dalo by se to urcite osetrit, aby se pri vydelku blizicimu se rucni kontrole obsahu ze strany adsense, reklama stopla. pripadne nahradila jinou.

    Jinak ja jsem sel na generovani textu, trochu jinak. vic jako pirat:)) Je plno webu, kde se vyskuje vice popisku k jednomu slovu a ten navstivil crawler a vzal co potreboval.

    tohle byla prvni a posledni verze, dal jsem to uz nezkoumal.

    jestli tady nekdy nahodis nejakou zajimavou myslenku, jak na to, budu rad.

    kdyby to nekdo chtel resit, tak prvni optimalizace z moji strany byla. dodrzovat obsah klicovyho slova (frazi) pod 10% v textu. bylo mi doporuceno abych sel az na 2-3%.

    jinak priorita je mit svoje texty, uz jen kvuli autorskymu zakonu. lip se pak spi :))

  4. Milan Kryl: tohle by taky mohl byt duvod.

    1) vlastni texty
    2) vygenerovat najednou ale udelat si system co prida kazdej druhej den napr. 2-3 stranky

  5. Možná trochu BFU dotaz, ale mužu dostat Ban na adsense když na podobně vygenerované stranky vložím googlovský reklamy?

    Dotaz 2. Co když zakažu indexaci googlu a vložím tam adsense, mužu dostat za to BAN od Ads?

    díky za odpovědi

    1. mkurri: já za tu moji blbinu ban nedostal, jinak noindex ti od banu nepomůže. Adsense a google používají samostatný crawler.

  6. takže když tam dam adsense, tak bych teoreticky ban od nich neměl dostat ok?
    ban ve vyhledavači z googlu je mi jedno, jde mi o seznamacky přiliv

  7. Dovolil by som si nesuhlasit s 1. komentarom. Rovnako sa spustaju aj eshopy, zo dna na den sa objavi kludne aj cez 100 000 url a nie je tam ziadna forma banu ani nic podobne.

  8. Vzhledem k tomu, ze se to (u Googlu) kontroluje “rucne” (lidi a ne pocitac), tak je rozdil mezi e-shopem a takhle generovanym textem zrejmy na prvni pohled.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.