Hrajeme si se štítky ve WP

Ať si tvrdí kdo chce co chce, díky štítkům se dá poměrně hezky označit obsah každého postu. S takto pěkně označeným a roztříděným obsahem se pak dá celkem bez problémů dále pracovat. Základem je do WordPressu implementovaný get_the_tags().

Pomocí něj snadno získáme nejen seznam štítků, ale také všechny potřebné informace k nim. Jednoduchá ukázka, která nám vrátí štítky k článku ve formátu pro linkování.

slug;
 }
}
else{
 echo "zadny stitek";
}
?>

Seznam dalších informací, které můžeme z get_the_tags() získat.

  • term_id – ID číslo štítku
  • name – neupravený název štítků
  • slug – upravený název štítků, který je zbavený diakritiky a mezery jsou nahrazeny pomlčkami
  • description – Popis štítku

Snadnou úpravou našeho kódu tak můžeme seznam štítků o něco vylepšit.

";
 foreach ($stitky as $stitek){
  echo "* slug."/\">".$stitek->name." - ".$stitek->description."
"; } } else{ echo "* žádný štítek nenalezen
"; } ?>

Pokud jste tedy k štítkům přidali i popis může se výše zmíněný skript proměnit v jakýsi rozcestník na podobné články.

Ale pojďme na štítcích i trochu vydělat. Snadno si totiž můžeme ke každému z nich přidat specifickou reklamu a tu pak zobrazovat. Ideální jsou k tomu 125×125 reklamy.

slug == "monetizace"){
    echo "Už jste zkoušeli reklamní systém na monetizaci webů?
"; } if ($stitek->slug == "ppc"){ echo "Nejlepší PPC reklama. Klikněte a začněte vydělávat.
"; } } } else{ echo "Toto místo na prodej"; } ?>

Samozřejmě se celý skript musí náležitě upravit. Výše zmíněná varianta by udělala z článku, který má u průměrného postu 10 štítků menší řádkovou inzerci. Možnost je tak vždy nechat první nejlepší inzerát pomocí stačí druhé if nahradit elseif. Stačí si s tím vším trochu pohrát.

Ještě jedna rada nakonec pokud jste štítkování dříve nevěnovali moc pozornost a potřebujete obsah nějak automaticky dooštítkovat, doporučují plugin Simple Tags (http://wordpress.org/extend/plugins/simple-tags/). Dokáže jednak hromadnou úpravu štítků, ale také automatické oštítkování velkého počtu článků.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

9 komentářů

  1. Není jednodušší použít funkci the_tags() a pro různé reklamy podmínku if(is_tag(‘monetizace’)) { // Reklama } ? Není pak potřeba brouzdat polem, zjišťovat zda příspěvek štítky má, atd…

    1. Separatista: the_tags() nějak zlobila. Ale na zobrazení štítků jí používám například tady na cn130, na is_tag se kouknu, popravdě jsem o ní nevěděl. Díky

  2. Nedávno Matt Cutts na Youtube mluvil o štítkách na blozích. Vyjádřil se asi tak, že on na svém blogu by je nepoužíval, že to jen zdržuje a moc velký užitek to nemá. Tvůj nápad, Drago, se zobrazující se reklamou je ale o něčem jiném a možná by se to dalo aplikovat. Díky za tip

  3. Márty: Já jsem to video jen zběžně prolétnul. Zůstal ve mně dojem, že mu především vadilo, že je lidé nakonec použijí jen na tag cloud. S tím se zcela ztotožňuji, neznám zbytečnější věc. Nikdy jsem ho jako čtenář nepoužil a přitom zabírá spoustu místa.
    Přitom kvalitní štítky dávají spoustu možností, jak ukazuje i tento článek. Důležité je to slovo “kvalitně” a také množství musí být tak akorát. Nemá cenu každý článek opentlit desítkou štítků.
    Proto také příliš nedůvěřuji zmíněným automatickým štítkovačům. Jejich použití degraduje štítky na jakousi náhradu fulltextu.

    1. tom11111: ten štítkovač má hlavně možnost editovat štítky až u 200 článků naráz. Použil jsem jej u 404m a nemám pocit, že by jsem to nějak přehnal. Automatické přidělování funguje tak, že se do něj dá seznam štítků, které se mají přidat, jestli se nachází v textu (u jednoho blogu jsem tam dal všechny co jsou v tag cloud, u jiného jen 4 ). Navíc má možnost měnit nějaké štítky zrušit a dát jiné místo nich.
      Ohledně tag cloud ten funguje dobře na BFU, když se dá pod políčko s hledáním a nad něj se napíše nejčastějí hledané.

  4. Hlavní síla štítků je podle mě v kombinaci s nějakým pluginem na linkování keywordů. Jednoduše se pak do článků rozmístí odkazy na tagy, což způsobí dobré tématické prolinkování v rámci blogu.

  5. Ospravedlňujem sa za OT, ale nejako tu je mŕtvo.
    Budú v budúcnosti ďaľšie články? Posledný článok je zo 17. augusta, už sú to skoro 2 mesiace 🙂

  6. Výborný nápad, ještě bych si dovolil upozornit, že díky Custom Taxonomies je možno vytvořit si vlastní taxonomii (vlastní typ “štítků”), které by se mohly používat jen v administraci a v šabloně pro řízení inzerce, uživatel by je vůbec nemusel vidět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.