Vysvětlení principu čůrajících pejsků pomocí Facebooku

Už se vás vaše dítě anebo jiné škvrně zeptalo proč pejskové čůrají na sloupy, či patníky patřící městu? A dokázali jste mu odpověďět? Zkuste využít Facebook, který už dobře zná, poslouží jako názorná ukázka!

Patník, lampa či kus vyvýšené země je vlastně Facebook skupina s veřejným přístupem. Účastníci nemusí být schvaleni administrátorem. Když pes, tedy uživatel, přijde ke “skupině” nejdříve jí očuchá. Prostě zkoukne co za individua se ve skupině nachází. Pokud mu alespoň část komunity vyhovuje přidá se do ní a hned “přispěje” na “zeď”. Ok když už známe princip a pojmy, můžeme přejít k vysvětlení, některých běžných reakcí.

Pes předníma nohama vyhazuje hlínu do okolí – To znamená, že dostal hodně “lajků” a je šťastný.

Pes nadšeně vrtí ocasem – pes je nadšený děním ve “skupině”.

Pes se zamyslí a detailně čuchá – zřejmě se do skupiny přidal nový “uživatel”, jehož “profil” stojí za detailnější prozkoumání.

Pes skupinu bez mrknutí oka přejde – zřejmně nemá na “kolektiv” náladu. Popřípadě nemá dostatek času a musí šetřit s “reakcemi” a “lajky”

Pes sloup olizuje – Zřejmě se snaží ze “zdi” smazat některé své příspěvky. Znáte to občas se to prostě vymkne a není jednoduché to pak “smazat” bez následků. Naštěstí psí “skupiny” nemají zálohu na serveru.

Pes velice rychle “píše komentář” do “skupiny”, která je hned u vchodu do vašeho baráku – Celý den přemýšlel nad zajímavým “statusem” a musel se hned podělit.

Pes urval kus “skupiny” a nese si jí domů – “uživatel” není spokojený s prací moderátorů a rozhodl se to řešit po svém.

Pes má při psaní “statusu” vytlemený výraz v tváři – váš pes trolluje.

Pes se při psaní “statusu” netrefil – váš pes píše off topic.

Pes píše schválně “statusy” na “skupiny” kde to nejen on má zakázané – váš pes má dostatek odvahy aby psal do skupiny pro tvrďáky.

Pes začne poblíž pokládat kabel – prostě uploaduje soubor pro ostatní. Pokud mu v tom zabráníte, anebo kabel odstraníte pravděpodobně bude muset uploadnout soubor další den znovu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.