Marketing a reklama českých webhostingů v poslední době

Musím uznat, že se trochu pohnuly ledy a české webhostingové firmy se více snaží. Zaznamenal jsem vyšší aktivitu na twitter i facebooku. Takže pojďme se podívat na nejzajímavější ukázky.

Active 24 se pochlubil získáním 5ti hvězdiček od CZ NIC. Konkrétně dosáhli na 95,69 bodů a jsou momentálně nejlépe hodnocený registrátor s pohledu uživatelské přívětivosti.

Dále se pochlubili reakcemi na svou technickou podporu Zářijové reakce na naši zákaznickou podporu. Ačkoliv tento druh propagace může přinést i negativní reakce, libí se mi budování identity a jmen jednotlivých zaměstnanců. Působí to pozitivně.

Active 24 se také jako jediný český webhsoting účastnil cvičení Cyber Europe 2012, což mě trochu překvapilo. Letos totiž měli jedinečnou možnost si vyzkoušet cvičení i zástupci privátní sféry. O celém cvičení a jak probíhalo se můžete dočíst v článku ACTIVE 24 na cvičení proti kybernetickým útokům – Cyber Europe 2012. Osobně si myslím, že z toho mohli vytěžit daleko více. Nakoupit nějaké PR na Lupa.cz, Root.cz atd.

Český hosting dál pokračuje v reklamních kampaních postavených na slevových akcích různých TLD.
– .com/.net za 100 CZK do konce listopadu.
– .es (Španělsko) za 250 CZK do zítřka (21. listopadu).
– -pl (Polsko) za 99 CZK do 12:00 31.10.2012.

Mimo to nasadil stále oblíbenější reklamní kampaň na 50% slevu, pokud “přeběhnete” od konkurence. Nutností je ale převod domény. Vím že prodloužení domén je u Českého Hostingu trochu dražší než jinde, takže je třeba s tím počítat.

Zároveň rozjeli zaváděcí ceny s 50% slevou na jejich VMS (virtuální managed server). Teď to vychází na 85 CZK/měsíc za nejlevnější variantu (512 MB RAM, 2,5 GHz, 10GB prostor + 5 GB na DB a systém, také IPv4, 100 Mbit/s). Přiznám se že to nevypadá úplně špatně, pokud to neumíte s čistým VPS a potřebujete někoho kdo vám bude všechno aktualizovat.

Wedos byl jako obvykle vidět ze všech nejvíce a to snad na všech frontách. Než přejdeme k propagačním akcím velice se mi líbil souhrn událostí, který vydali ve svém článku Co se děje v trávě? Tedy ve WEDOS. Krom klasického wedosáckého chlubení a grafů se dozvíte co zvládli, na čem pracují a čeho se v blízké době dočkáme. Člověk z toho poměrně dlouhého článku má pocit, že se jedná o nejaktivnějšíhoo poskytovatele hostingu v ČR. Prostě že to tam žije.

V úterý proběhla celkem zajímavá spontánní sleva, která se měla odvíjet od počtu vstřelených branek v utkání ČR vs Bulharsko. Při výsledku například 2:3 by byla sleva 23%, při 7:0 až 70%. Jenomže všechno dopadlo, tak jak to dopadlo a sleva se nekonala. Ale nápad rozhodně super.

Další propagační kampaň, která teď jede i na webtrhu, je postavena na kladném hodnocení online podpory služby. Zákazník zkusil zdali je někdo po 1 hodině online. Když se dočkal kladné reakce prohlásil, že buď jedná s robotem, anebo jedou na kokainu. Po ověření, že na druhé straně sedí člověk, nezbylo než konstatovat, že wedosáci si v nočních hodinách přepudrovávají nosy 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.