AH zlobí, Gigaster zavedl odchyt domén a Wedos se stále chlubí

Právě teď jsem měl dávat dohromady podklady pro článek Prodané domény 12. – 18. listopadu, jenomže statistiky z dAukce jsou uložené v textových souborech na Angel Hostingu, kterému nefunguje FTP. Což je lepší než kdyby měl výpadek. Na druhou stranu možná mu už odpouštím až moc a měl by jsem reálně zvážit vybrat si jinou konkurenční službu.

Gigaserver zavádí odchyt domén

Odchyt čerstvě smazaných domén je jistě užitečná služba. Dokonce by jsem se nebál říct záslužná. Dříve si stačilo počkat do 14:20 a registrovat právě smazanou doménu, o kterou neměl nikdo jiný zájem. Teď musíte tvrdnout od 00:00 do 23:59 na internetu a zkoušet to každých pět minut v obavě, že se najde někdo další, kdo by o ní mohl stát. Dodnes nechápu proč se CZ NIC rozhodl běžným lidem zkomplikovat život. Krok Gigaserver tak jednoznačně chválím. Sice si paranoidní člověk musí připlatit ale co už. Hold CZ NIC už je jednou správcem naší národní domény, tak si určuje pravidla sám.

Wedos se chválí 1 – .eu domény

Marketingová “vychloubačná” strategie Wedos očividně stále funguje. Někdo by jí možná nazval lichotivěji “otevřenost informací” anebo tak podobně. Ale mě se líbí spíše tohle pojmenování. Rád to sleduji, protože se nám někam vytratilo pořekadlo o škodolibém českého človíčkovi. Jako by pro Wedos neplatilo. Ale zpět k tématu.

Společnost se pochlubila, že je v počtu registrací .eu domén 2há v ČR a 35tá na světě. Já se přiznám, že u nich mám něco přes desítku .eu domén, které jsem si registroval za pár korun kvůli zaparkování. Existuje totiž taková hezká finta jak vydělat na parkovaných doménách s cenou pod jeden dolar vždy peníze. No chtěl jsem si to nechat spíše pro 404m, ale když už jsem to nakousl… Funguje to následovně. Hoďte na doménu nějakou provizorní stránku. Třeba “doména na prodej” a zmiňte se o ní, tak aby jí našel Googlebot. Zaregistrujte se na tomto speciálním parkingu. Než přidáte jakoukoliv doménu, aktivujte si affiliate account. Začněte přidávat do systému jednu doménu za druhou. Po 45 dnech dostanete za doménu s page rank 0 přesně 1 USD. Doména však musí být indexovaná Google. Pokud má PR vyšší tak jsou to dolary 2. Parkovací službu vytváří na obsahu domény automaticky obsah rychlostí jakou si zvolíte. Každý Xtý je pak reklamní článek z toho vydělává peníze. Vy si můžete na doménu pak dát jakoukoliv reklamu. To už je na vás. Pointou je registrovat si třeba 1K .eu domén za 10K CZK, nechat indexovat, přidat do systému a zkásnout 20K CZK.

Wedos se chválí 2 – kolik plateb dostal hosting za říjen

V podstatě se jednalo o tipovací soutěž s nějakou tou odměnou. Výherce dostal výhru v hodnotě 500 CZK. Sice jsem si netipnul, ale odhadoval to v středních tisících (4K – 6K). Přeci jen kredit se tam točí poměrně ve velkém. Správná odpověď je 9329 (9695 celkem). Mno musím se přiznat, že tolik jsem nečekal. Společnost očividně roste. Osobně jsem se domníval, že dosáhli bodu, kdy už to půjde spíše pomalu. Zákazníci, kteří nemají problém rychle změnit webhosting už jsou u nich snad všichni a ten zbytek se moc stěhovat nebude chtít. Cena totiž pro ně není až tak důležitá a zbytek má většina dobrých webhostingovýých společností vlastně zhruba na stejné úrovni (rychlost, technická podpora, PHP+MySQL atd.). Stěhování webů je rozhodně poměrně náročná záležitost.

Jinými slovy Wedos má stále ještě nějaký prostor růst v tom co mu jde nejlépe – Webhosting optimalizovaný pro většinu CMS + nízká cena.

Další zajímavosti

Ebola vydala 15.11.2012 celkem 50 33% slevových kódů TW5843 pro nové zákazníky.
Subreg spustil “garážový” výprodej 108 expirovaných .cz domén od 250 CZK. Některé jako cigara.cz, exkluzivniparfemy.cz anebo smspenezenka.cz jsou celkem slušné.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.