BlueBoard Hosting a jeho trochu nepovedená propagace

Dneska mě překvapil tweet BlueBoard Hosting, který odkazuje na jejich starší článek z 9.2.2012 Nejlevnější domény? U nás už ne. Přesto se vám vyplatíme.

Samotný starší článek určitě hodnotím kladně. Konkurence je agresivní a bojuje cenou. Což je zbraň, která na nás útočí snad ve všech komerčních sektorech. Takže jsme jí do značné míry hodně ovlivnění. Aktivní zákazníci se ptají, zdali dojde k nějakým slevám.

Férové krátké vyjádření k dumpingovým válkám určitě neuškodí. Ovšem pozor, platí staré dobré pravidlo, moc se o tom nerozpovídat a zbytečně nevytahovat účetní data jako třeba náklady. Místo toho je lepší se rozpovídat o plánech do budoucna. Jak s rostoucím počtem zákazníků na daný problém bude vyškolen speciální zaměstnanec, který vám kdykoliv pomůže po telefonu a přes email i poradí. Prostě to tlačit směr světlé zítřky. “Možná nemáme na první pohled nejlepší ceny, ale věřte, že se za nimi skrývají další výhody, které kdykoliv můžete využít.”

Co se ale BB Hostingu nepovedlo je kombinace tohoto, tak trochu omluvného článku, a věty “Dnes máme v akci .CZ doménu za 150 Kč včetně DPH.” Na jednu stranu je zlevňovat nechtějí na druhou mají akční slevu. Navíc všechno v jednom tweetu. Mno tohle je tak trochu úlet.

Pro nás je zde ale krásně vidět, jak si jedním razantním veřejně oznámeným rozhodnutím zablokujeme možnost veřejné propagace formou promo akce, která s tím souvisí. BlueBoard Hosting to má teď stížené a musí postupovat opatrně, aby mu to nespokojený zákazník, co si musel zaplatit plnou cenou, anebo hodně agresivní konkurence nevrátila zpět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.