Wedos se veřejně pochlubil kolik vydělává

Na oficiálních Facebookových stránkách webhostingové společnosti Wedos se objevily celkem zajímavé informace.

Údajně se obrat přehoupl přes 3 miliony korun (bez DPH) a zisk (bez investic) by měl dosahovat stovek tisíc korun. Jedná se o období září a říjen. Přiznám se, že se růstu ani moc nedivím. Wedos patří jednoznačně mezi nejagresivnější webhostingové poskytovatele, co se týká reklamy, marketingu i PR a 3 kvartál se mu v té formě jak to dělá prostě povedl (akcie, velmi vysoké slevy, pohlednice, trička atd.). Své zákazníky si našel, dokonce mám občas pocit, že nám tu vzniká nějaký wedosácký kult.

Celkem mě zaujalo prohlášení: “Nebýt investic, tak bychom určitě patřili mezi nejziskovější společnosti v oboru.” Samozřejmě by záleželo asi na použité metrice, určitě by se dala najít nějaká, kde toto tvrzení bude pravdivé. Ale přiznám se nevím. Kdyby se vypočetl třeba čistý zisk na 1K zákazníků, vsadil by jsem se že velké společnosti, vydělávají na službách webhosting anebo VPS více. Důvodem jsou marže. Nevím kolik může mít Wedos marži na webhotingu za 25 CZK i když to sebelíp zautomatizují. No nad tím asi nemá cenu přemýšlet. Jsou čísla, která se neříkají 😉


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. Dobrý den,

    Vám také nic neunikne :-).

    Ziskovostí bylo myšleno to, kolik bychom vyprodukovali zisku celkově(za celou firmu). Není to přepočteno na 1 zákazníka. U nás je to samozřejmě o vysokém počtu zákazníků.
    Můžete nabízet drahé služby nestačí. Při malém počtu klientů máte velké náklady na jednoho klienta a tak stejně zisk (na 1 klienta) větší nevyprodukujete. Jdeme vlastní cestou.

    Naše náklady na provoz jsme zveřejnili v souvislosti s nabídkou akcií. Největší měsíční náklady (kromě nákupu serverů) jsou mzdy (pod 500 tisíc korun), potom mezi významné nákladové položky patří energie (zde však spoříme díky zeleným technologiím hodně), reklama a provize (řádově do 10% obratu). Potom máte konektivitu a další provozní náklady (telefony, revize, certifikace…).
    Nemáme leasingy, úvěry a nájmy. To je zásadní výhoda.
    Celkově provozní náklady na provoz jsou reálně pod milion korun.

    Z obratu cca 1/3 tvoří domény, vše ostatní jsou příjmy za hostingové služby.

    Hodně investujeme a každý měsíc nakupujeme nové servery za stovky tisíc až milion korun plus k tomu další technologie. Nyní například řešíme další UPS, freecooling, řešíme vytápění kanceláří teplem od serverů (další náš zelený počin).

    Chceme růst dále. Připravujeme pořád něco nového a vylepšujeme i stávající služby.

    Na budování kultu pracujeme a nestydíme se za to. Mám za to, že jsme na trhu nabídli hodně levné a přitom velmi, ale velmi kvalitní služby. To je kombinace, která se zákazníkům líbí.
    Neděláme individuální řešení, ale naše služby vyhovují 98% všech klientů.

    Současný stav a velikost firmy stále považujeme za malé, a to i přesto, že rosteme hodně rychle. Chceme více klientů (i ze zahraničí a na další služby) a i výrazně větší obrat. Náš růst už není tolik podmíněn investicemi a tak z každého dalšího zákazníka nám zůstane větší marže (jako zisk nebo jako peníze, které můžeme investovat).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.