Wedos bude ve velkém nabírat nové lidi

Včera se na oficiálním Twittru účtu Wedos objevila zpráva: “Přemýšlíte o nové práci? Chcete pracovat s nejmodernějšími IT technologiemi v krásném jihočeském městě? :-)” s odkazem na článek Kariéra u WEDOS. Pokud jsem počítal správně, celkem se plánuje nábor až 12 lidí.

Co jsem vyposlouchal na akci Setkání v datacentru Wedos, tak se vážně uvažuje o stavbě druhého datacentra v Hluboké, které by mělo zajistit větší bezpečí dat. Počítám, že to bude jeden z důvodů. Na druhou stranu se nabízí spekulace, zdali se neplánuje nějaká expanze v horizontu několika let.

Firma roste údajně nad očekávání. Což zaznělo několikrát. Vytrénovat wedos specialistu trvá měsíce. Někde jsem zaslechl snad šest měsíců s tím, že průběžně jsou zaměstnanci navíc ještě pravidelně školeni a následně zkoušeni. Podle výsledků ze zkoušek se jim pak otvírají další možnosti a rozšiřují pravomoce s čím mohou pracovat. Dokonce by se údajně dalo začít u technické podpory a vypracovat se na server technika. Tedy přijdete tam jako člověk se SŠ s dobrým technickým povědomím o doménách, webhostingu, redakčních systémech a tak dále (viz. požadavky v odkaze výše) a za pár let z vás může být technik co sbírá léta praxe. Ty vydají v dnešní době často víc než IT VŠ. Rozhodně je to zajímavá šance pro ty, kteří se někde zasekli a rádi by dostali šanci rozjet pořádnou IT karieru.

Nějak mi uniklo kolik pro Wedos pracuje teď lidí. Na afterpárty jich bylo tak 12. Možná víc, celkem se mi to tam mísilo s návštěvníky. Můj odhad je ale 15 – 20 celkem. I tak to bude slušný nárůst. Že by po vytrénování se plánovala nějaká expanze? I to je možné. Spíš by jsem to ale viděl na zajištění stabilního zázemí, rozložení sil, dodělání rozdělaných projektů a možná spuštění i nějakých nových služeb. Kéž by to bylo něco jako Angel Hosting VMS.

Co se týká Hluboké nad Vltavou a Wedosu, tak jediné rozumné spojení je tam autobusem. Vlaková zastávka je skoro 4 kilometry od sídla Wedos.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

5 komentářů

  1. Přijímací rituál je zajímavý. Že se vyhýbají externí spolupráci chápu. Na druhou stranu kolik programátorů láká strávit pár měsíců na helpdesku než se budou moci pořádně zavrtat do kódu.

  2. Dobrý den,

    aktuálně nás na hostingu pracuje 14 nebo 15 (podle toho jak počítáme a koho tam počítáme 🙂 ). Vzhledem k počtu zákazníků a hostovaných služeb je to relativně málo.

    Expanze se chystá. Chtěli bychom jednak jiný jazyk našeho webu, tak i další služby. Problém je v tom, že sehnat dobré lidi trvá (a není to o penězích) a zároveň si je musíte vychovat.

    Práce u nás je náročná. Neustále se musíte něco učit, neustále jsou nové věci. Děláme školení, testy. Vše je sice v příjemné a pohodové atmosféře. Vše je v partě lidí, kterým na vývoji firmy záleží. Na nikoho nekřičíme, nikomu neubližujeme 🙂 .

    Zaškolení trvá dlouho. My hlavně potřebujeme, aby všichni věděli jaké máme zákazníky a co po nás chtějí, jak s námi komunikují. Chceme po každém, aby začal od základů – od podpory. Někdo tam je kratší dobu, někdo delší a někdo navždy. Během práce na podpoře nový pracovník pozná potřeby zákazníků, je seznámen s tím jak se ve firmě chováme k zákazníkům a co pro ně děláme. Na podpoře se naučí ovládat náš informační systém. Postupně získává školení a další znalosti a tak dostává i další úkoly. Teprve po mnoha měsících (po cca šesti) se z vás stane samostatný technik nebo správce serverů, kterému svěříme samostatné úkoly nebo třeba pohotovost o víkendu. Do té doby jste stále součástí podpory (a správu děláte pod dozorem jiných kolegů).

    Musíme se také během té doby poznat, osahat a získat důvěru.
    Externí spolupráce u všech technických profesí není možná. Vše děláme v Hluboké, máme na to prostory a plně vybavené moderní kanceláře. Je potřeba být s námi v jedné kanceláři a “nasávat” tu atmosféru. Je nutné být součástí kolektivu a ne někde oddělený mimo. Zároveň jde i o to, že práce přímo v Datacentru je bezpečnější a určitě vždy platí, že více hlav víc ví…
    Externí spolupráce je automaticky velké bezpečnostní riziko a tomu se chceme vyhnout.

    Spojení k nám je skutečně nejlepší autobusem (několikrát za hodinu do ČB a Týna nad Vltavou), včetně MHD z Českých Budějovic. Zastávka je cca 100 metrů od firmy. Vlak je tak trochu bokem (obě nádraží jsou tak 3 km). V létě lze jezdit z ČB na kole nebo na bruslích.

  3. Dobrý den,
    WEDOSu fandím, o práci se tam z mnoha důvodů ucházet nechystám, ale čistě ze zvědavosti mě zajímá, zda máte nějakou podporu pro zaměstnance, kteří jsou rodiči, jako je nižší úvazek, možnost občas pracovat z domova apod.

  4. Dobrý den,

    podobnou podporu pro zaměstnance nemáme. Zkrácený úvazek je možný. Práci z domova mají prověření spolupracovníci, ale ne z hlediska práce z domova (tedy nedocházení do firmy), ale jako pohotovostní připojení.
    Vše je o dohodě a lidském přístupu. Jsou u nás pracovníci, kteří studují vysokou školu a vždy vyjdeme vstříc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.