Zajímavosti z české webhostingové scény II.

Od posledního článku Zajímavosti z české webhostingové scény uteklo skoro 14 dní. Tentokrát je o čem psát. Novinky jsou zvláště v technické oblasti. Nějaké propagační akce jsou spíše výjimkou.

Active 24

Active 24 pojali propagaci na BarCamp v duchu alkoholu. Alespoň někdo vyhrál doménu za nejpřesnější tip, kdy “vypijí bar” za 15K CZK.

Český Hosting

Český Hosting rozšířil správu DNS záznamů. Jejich zákazníci si tak můžou měnit krom záznamů A, MX i CNAME, TXT a SRV. Služba by údajně měla být bezplatná i pro zákazníky, kteří mají domény jinde.

Český Hosting i nadále posiluje nabídkou svých VMS na službě Spolehlivé servery. 24. ledna se zvedl prostor o další gigabajty, což byla slabina zvláště dražších tarifů od kterých už očekáváte trochu více. VMS od Českého Hostingu jsou oblíbenou náhradou za dříve velice oblíbenou službu Angel Hosting, která se potýká s různými problémy.

Forpsi

Od 16. ledna můžete u Forpsi použít MojeID pro přihlášení se do administrace.

Hexageek

Hexageek před pár dny představil nový tarif WEB GOLD PLUS, který je zatím “nejsilnější” z jejich nabídky webhostingů. Za zhruba 175 CZK/měsíc získáte neomezeně prostoru, zdarma obnovu dat, 256 MB memory limit, 128 MB upload max filesize, a 128 MB post max size. 1000 domén 2. řádu (nikoliv aliasů i když ty jsou také možné).

SubReg

SubReg zavedl podporu DNSSEC pro domény .biz.

Superhosting

SuperHosting se na svém Twitter kanálu zmínil, že montují servery na kterých poběží YouTube videa. Google se totiž dohodl se SuperHostingem, že ulehčí NIXu. V datacentru SuperHostingu by mělo vzniknout jakési meziuložiště dat. Společnost odhaduje, že by měla být schopná odbavit 40 až 50 GB za vteřinu. To už jsou slušné přenosy že?[1]

VSHosting

VSHosting se pochlubil, že jako jedna z mála firem se snaží prosazovat IPv6, kterou považují za velice důležitou technologii. V prohlášení stojí že navázali peering na IPv6 v NIX například s Telefonica O2, T-mobile anebo Dial Telecom.

Společnost se zmínila, že pro své zákazníky staví cloudové řešení, jako náhradu za jejich podnikové sítě. V nabídce by se mohlo objevit už v průběhu února.

Wedos

Wedos se pochlubil budováním nového freecoolingové chlazení s kapacitou 30.000 m3 vzduchu za hodinu. Mělo by být dokončeno do konce ledna.

18. ledna proběhlo Setkání v Datacentru WEDOS. Byl jsem u toho a přinesl vám reportáž.

Wedos hledá pracovníky technické podpory, techniky a programátory. Lákavá je práce zvláště díky krásnému městu Hluboká nad Vltavou a dobré šanci přežít případnou jadernou válku v protiatomovém krytu.

22. ledna Wedos veřejně oznámil, že pokořili hranici 29 tisíc aktivních platících webhostingů. Rozhodně klobouk dolů za takto naférovku zveřejněný údaj. Škoda, že to nedělají všichni. Tabulka by byla celkem zajímavá. Kolikpak ale je u Wedos VPS anebo dedikovaných serverů zůstává tajemstvím. Vlastně mám pocit, že jsem to zaslechl na akci Setkání v Datacentru Wedos ale nějak jsem si to nezapsal.

Samozřejmě u Wedos nechyběly ani tentokrát slevové kupóny a nové fotky.

— Zdroje —

[1] KVIK: Čechům se zrychlí YouTube. Google rozšiřuje nabídku připojení


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

4 komentáře

  1. Dobrý den,

    rád bych reagoval na váš příspěvek, komunikovali jsme toho během ledna mnohem více, než je Barcamp, pokud některé věci u ostatních zmiňujete, přislo by mi spravedlivé, abyste je v rámci férovosti vašich příspěvků uváděl také:

    Moje ID – umožňujeme pomocí účtu MOje ID přihlášení do administrace služeb nebo aktivaci nového účtu, viz. http://www.hosting.cz/2013/01/zjednoduste-si-zivot-zprovoznete-si-mojeid/

    http://www.domeny.cz – zprovoznili jsme novou podobu portálu domeny.cz

    Failover řešení – nová služba pro managed servery – http://www.hosting.cz/2013/01/vysoka-dostupnost-pro-managed-servery/

    Inovace pro Virtuální privátní servery:

    aktualizace šablon na poslední dostupné verze distribucí
    podpora IPv6
    aktualizace jádra
    redirect v iptables
    nová možnost upravit konfiguraci tak, aby šlo v rámci VPS kontejneru provozovat OpenVPN

    10 Gbps, IPv6 – dlouhodobě podporujeme IPv6 a posilujeme naši technbickou infrastrukturu, tato zpráva je z listopadu 2012 – http://www.hosting.cz/2012/11/svezte-se-s-nami-nebezpecnou-rychlosti-upgradovali-jsme-na-10gbps/

    Všechny tyto novinky jsme komunikovali na našem webu, blogu nebo sociálních sítích, zúžit naši komunikace na Barcamp mi přijde nefér jak vůči ACTIVE 24, tak vůči vašim čtenářům.

    Budeme rádi, když nás budete sledovat na http://www.active24.cz, http://www.hosting.cz, http://www.domeny.cz a sociálních sítích.

    S pozdravem

    František Grunt
    marketingový manažer ACTIVE 24

    1. František Grunt: vybírám jen to co mi přijde zajímavé a aktuální. Většina vašich novinek je z roku 2012. Změna designu anebo aktualizace pro mě nejsou zajímavé, to by jsme musel každý měsíc dělal list, kde co aktualizovali.

  2. Pěkné shrnutí, díky za něj! Rozhodně nemám čas (a často ani chuť) procházet weby různých webhostérů, přesto jsem rád v obraze. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.