VSHosting expanduje do USA

Na Českém trhu s webhostingy sleduju více méně 23 společností, které považuju za zajímavé. O některých je slyšet méně o některých možná až moc. Mezi ty o kterých se moc nemluví patří VSHosting. Přitom je to celkem škoda.

Společnost VSHosting poskytuje spíše zázemí pro velké projekty jako CSFD.cz, sfinance, Mladá fronta, TV Barrandov, Zive.cz, Webgarden anebo tiscali.cz. Klasické webhostingy nabízí prostřednictvím dceřiného projektu hostingpark.cz.

Před pár hodinami na sociálních sítích zveřejnili:
Stali jsme se poskytovatelem serverových řešení pro významnou americkou korporaci CA Technologies. Nárůst počtu klientů z USA i vzhledem k naší vznikající dceřinné společnosti v New Yorku rychle roste a již nyní se dá říct, že počet nových amerických klientů je téměř stejný jako celkový počet klientů z ostatního zahraničí.

Ani se nedivím. České firmy na poli hostingu za posledních několik let dělají opravdu velké kroky. Jakoby tento obor zařadil warp rychlost. Jistě za to může i konkurenční prostředí, které žene dopředu i pokrok. Firmy se snaží šetřit například ekologickým řešením. Ale i zvyšování standardu služeb pro zákazníky. Vezměte si třeba masové rozšíření chatu jako formu podpory. Dnes to snad už používá každý.

Více se tlačí i na průhlednost. Pravidelné informační články, fotky a videa zařízení zvláště na sociálních sítích. Společnosti se snaží být v kontaktu se zákazníky – vytvářet komunitu. Zatím se v tomto v porovnání se světovým formátem spíše učí, ale už se objevují dílčí výsledky. Občas zahlédnu fanoušky, kteří otevřeně prohlašují na sociálních sítích, že jsou hrdými klienty určitého hostingu a nafotí třeba tričko.

Trendem tohoto roku zřejmě bude získání certifikátu ISO 27001 – bezpečnost informací. Minulý měsíc jeho získání oznámil WEDOS. VSHosting se od konce března připravuje na certifikaci.

Za nás uživatele jednoznačně dobře, ne?

Ale zpět k VSHostingu a jeho expanzi. Jejich americká pobočka má servery v New York City, kde má peering v rámci NYIIX (New York International Internet eXchange) s datovým tokem 250 Gbps. Což je ekvivalentem českého NIXu. Bohužel se mi nepodařilo zjistit název dceřiné firmy.

V každém případě gratulace. České hostingové služby rozhodně mají na to, aby v zahraničí prorazily.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

13 komentářů

  1. Zaměřují se na velké ryby a to tím stylem, že je spamují (posílají nevyžádané e-maily) a v e-mailu jim (zcela bezdůvodně) pomluví současného provozovatele a napíšou, že nabízejí lepší a levnější služby. Ano, takhle to je a je to moje osobní zkušenost, kterou mohu doložit.

    Na webech mají nepravdivé informace o jejich údajném datacentru 🙂 . Na webu nepravdivé informace o certifikaci jejich datacentra od NBÚ. Žádné jejich vlastní datacentrum není a tak nenajdete ani u NBÚ žádnou certifikaci pro tuto společnost 🙂 …

    Jedou zřejmě na švarcsystém :-)…

    Musel jsem to napsat, protože z vlastní zkušenosti nepovažuji jejich jednání a chování za férové… A nemají tolik slušnosti se za to ani omluvit.

  2. Vshosting v nabidkach zakaznikum zamerne lze.

    Pro prodej pouzivaji panove direct sales, kdy:

    1) napisou zakaznikovi lzi o jejichnstavajicim providerovi

    2) vychvali svoje sluzby a pridaji lzi o vlastni firme

    3) vykradaji weby jinych spolecnosti – resp. je kopiruji

    Je jedno, jake maji sluzby, kdyz pri prodeji lzou a uvadeji nepravdu za realitu.

    Zbytek je na kazdem …. At si udela nazor sam.

  3. No nevím teda. Pan josef grill podle google patří do společnosti WEDOS, kde mám hosting a je to teda dost laciné, to co píše. Mimochodem, už jste konečně vyřešili výpadky konektivity u Vás ve WEDOS? Pořád nám padá hosting a dle Vaší podpory je to tím, že prý máte z Prahy k Vám do jižních čech jen jedno vlákno podél železniční trati. Sice dva operátoři, ale reálně po fyzickém jednom vlákně. Tudíž TIER 0 ?

    Trochu se také bojím o svá data, protože podle veřejných informací je vaše místnost se servery v zátopové oblasti hned nad řekou. Bylo to vidět i při dnu otevřených dveří 🙁

  4. Naše firma má u VSHostingu server už 5 let. Oslovili mě telefonicky v době, kdy jsem byl ještě na ICT dep.. Byl jsem se u nich tenkrát fyzicky i podívat, provedli jsme si vlastní security check od nezávislé agentury a až na detaily vše naprosto vyhovovalo. Celkově je odbornost služeb dost vysoká. Za celou dobu jsme se setkali s různými situacemi a u některých z nich jsem si jistý, že by někdo jiný nepostupoval lépe. Dokonce odhalili kompromitovaný web přes neošetřený SQL vstup v našem kódu dříve než my nebo naši klienti. Ihned volali s informací, co se děje a nabídkou na obnovení dat ze zálohy před změnou a dalším postupem.

    S USA držím palce !!!

  5. Myslím, že budu muset nainstalovat nějaký plugin, který zakáže příspěvky z anonymních IP adres. Anebo je alespoň označkuje.

  6. Honza P.:
    Je škoda, že se stydíte za svoji identitu a dokážete tady takhle lhát. Anonymita Vám dám sílu 🙂 …. Předpokládám, že jste spojen se společností VShosting. Jen jsem na ně napsal svůj osobní názor a osobní zkušenost. Vše dokáži doložit a vše je pravdivé (do posledního písmenka).

    Je jen sranda, že se tady během pár minut po sobě najdou 2 příspěvky, které je obhajují (tedy jeden je proti wedos) 🙂 . Asi jste chvilku hledal anonymní proxy 🙂

    K vašim narážkám na WEDOS.
    1. Ano, jsem z WEDOS. Zkušenost však byla čistě osobní a tak jsem nepsal WEDOS. V e-mailové adrese a v adrese webu to však bylo.
    2. Výpadky konektivity nemáme. To parádně lžete. Co se týká dostupnosti sítě, tak máme dostupnost 100%, již více než rok. Vše máme plně redundantní a postavené na 10 Gbps optice. Kdybyste nelhal, tak byste jistě rád napsal, že máme 3 trasy, po 2 různých trasách a to na 3 různých technologiích a každá z tras končí na jiném místě. Naše budova je na páteřní síti Telefonica O2 a další optiku máme od ČDT.
    3. TIER nemáme certifikovaný (stejně jako všechna DC v ČR), ale podle kritérií máme III+ a nejsme v žádné záplavové oblasti. Naše Datacentrum WEDOS je přes kilometr daleko od řeky Vltavy a je přes 23 metrů na výšku od hladiny řeky.

    Je jasné, že ani jedna z vašich narážek (nebo urážek) nějak neuspěla, protože jsou založené na lži a vašich výmyslech. Nemáme zapotřebí, na rozdíl od VSh….., lhát o tom co a jak máme udělané. Nechlubíme se ani cizím datacentrem a ani třeba certifikací NBÚ… VSH…… žádné vlastní datacentrum nemá a o certifikaci NBÚ se jim možná zdálo 🙂 . Jsou v cizím datacentru a to má certifikaci. Jejich lži a pohádky na webu jsou to co mi vadí 🙂
    Ten váš příspěvek je skutečně zvláštní :-), stejně jako jejich pohádky na webu… 🙂

  7. no jo VSHOsting.. kecy jako veci.. Zadne vlastni DC a ni zadne DC nemate, vyuzivate DC TTC v praze na tiskarske, vsechno vam zajistuji oni vy jen konektivitu. Je trapne vase lhani.. za zminku stoji i http://www.nekvalitne.cz/clanek.php?id=223 .. takove chovani snad nemuze mit nikdo. Pokud mate DC v NY uvedte prosim presnou adresu, ne zadne kecy, stejnak je to pronajate COLO

  8. Je vidět jak se pan Grill vyjadřuje ke všemu, co souvisí s webhostingem, jen aby si tam umístil relevantní link 🙂

    Házíte tady slovy a přitom neuvedete jediný důkaz o nějakém pomlouvání poskytovatelů v emailech. Jediný, kdo všude a všechny, pomlouvá jste vy.

    Stačí si přečíst jakýkoli pochvalný článek o vaší konkurenci a hned je tam vaše reakce, jaký to jsou podvodníci a nebo amatéři, že jedině wedos je nejlepší 🙂

    P.S. Honzo, můžete sem poslat nějakou tu lživou nabídku, ať jen netlacháte a řádně informujete? Nebo jste zaměstnanec pana Grilla?

  9. To Josef Šmahel:
    Dobrý den,

    věřte mi, že kvůli odkazům to nedělám. To je trapný argument. Máme odkazů nejvíce z hostingů…

    Zde jsem napsal svoji osobní zkušenost, protože firma VSHosting se chová přesně, tak jak jsem popsal. Spamují velké zákazníky a nabízejí jim jejich služby s komentářem ve stylu (cituji):
    Blba, bla, obecný úvod a následuje:
    “Měl byste zájem porovnat Vaše současné řešení s řešením od naší společnosti? Domnívám se, že porovnání kvality služeb Vašeho současného poskytovatele se službami od nás bude pro Vaše projekty velmi přínosné. Určitě Vám můžeme nabídnout lepší služby než Wedos.

    Jsme společnost, která zajišťuje provoz velkým a středně velkým internetovým projektům (http://www.vshosting.cz/reference/). Pokud byste mi poskytl bližší informace o Vašem současném serverovém řešení, vypracuji pro Vás zdarma komplexní řešení, které můžete porovnat s Vaším současným. Můžete si ověřit, zda stávající úroveň služeb můžeme od nás získat výhodněji a kvalitněji.

    Děkuji předem za Váš čas a těším se na odpověď

    Martin Fiala
    Key Account Manager

    Ústředna: +420 246 035 835
    GSM: +420 777 680 723
    VSHosting s.r.o., Česká republika
    Tiskařská 10
    108 00 Praha 10

    VSHosting s.r.o., Slovenská republika
    Trenčianská 30
    821 09 Bratislava”

    Chcete více důkazů nebo tohle stačí?
    Doufám, že nyní nebudete tvrdit, že lžu nebo podobné věci. Měl jsem to napsat takhle rovnou a mohl jsem mít klid.

    Mimochodem nevím, kde VSH……. vzal tu drzost a psal o tom, že dokáží nabídnout lepší služby nebo za výhodnějších podmínek 🙂 , když ani neví jaké služby u nás jaký klient má… Mimochodem jejich jednání, které bylo v tom e-mailu, jednoznačně naplňuje jednání, které se označuje je nekalá soutěž… Moje reakce jsou jen obranou proti jejich nekalosoutěžnímu jednání.

    K tomu jejich lži a pohádky na webu. Mimochodem po této výměně názorů je jejich web dosti zásadně upraven! Takže tam už lži o vlastních datacentrech nejsou… Na tyto lži jsem je upozorňoval telefonicky a následně i e-mailem (a pokud se nepletu, tak opakovaně).

    Já bych si nedovolil tvrdit nějaké nepravdy, protože by se jednalo o nekalou soutěž. Reaguji tak proto, protože jsem je opakovaně žádal o nápravu lží a nikdy nic nenapravili a ani za ten spam se neomluvili…

    Běžně se ke konkurenci nevyjadřuji. Pokud mám pocit, že někdo dělá něco špatně, tak se snažím o nápravu e-mailem, telefonem apod. Vyjadřuji se, až když to dojde takhle daleko a na (opakovaná) předchozí upozornění nikdo nereaguje… Stejně tak tomu bylo i v tomto případě.

    Je mi líto, když se snažíme a na webu máme vše tak, jak to u nás v reálu je… a jiná firma založí svůj obchodní model na pohádkách a lžích (a někdy i spamu).

  10. Dovolím si reagovať na VSHosting. Mám u nich cca 1 rok umiestnený 1U server.

    Prvý kontakt bol dobrý, obchodák bol prijemny, ukázal mi datacentrum, resp. tu ich sálu. Majú studenú uličku a chladenie je dobré. Bežná teplota v sále je 23stupnov (ukazuje mi ju moj server).

    ICh administrátory sú zvyknutý len na svoje značky zeleza ako je IBM a HP pripadne DELL. Ja mam vsak Fujitsu a hned pri instalacii serveru do raku nastal problem s technikom:

    Nevedel naistalovat originalne liziny, ktore vyzaduje toolless montaz, cize ich tam len zastrcite a zackvaknete. Problem bol totiz v tom, ze oni setria miesto a davaju tam tie servery jeden za druhym bez medzier. fujitsu liziny ale nepodporuju instalaciu do “medzi” pozicie kam sa ich technik snazil narvat nasilu, sroubovakom atd, proste hned som mal z enho zly pocit a radsej som si to tam dal sam. Najviac ma zarazilo, ked mi povedal, ze ake “kramy” im to tam nosim a ze tie liziny urcite nie su original k tomu serveru. Zlatou ceresnickou bolo, ked server pripojil k switchu nejakym vadnym 4 zilovym káblom 🙂

    Pod moj server samozrejme casom hned narvali do medzi pozicie dalsi. Na druhej strane, chaldenie je dobre a robit medzery medzi servermi by asi nemalo zmysel.

    Dalsia vec bola faktura, naistalovali sme to 21veho, poslali mi hned fakturu na prve mesacne obdobie. Nasledne 1. nasledujuceho mesiaca dalsiu so splatnostou asi 5dni, co ma zarazilo, kedze som mal servrhosting zaplateny uz do 21veho. Navela mi potom upravili splatnost od do 21veho v mesiaci. Takze problem sa vyriesil.

    Dalsia vec su zalohovacie plany. Cena za 1GB mi subjektivne pride prislis vysoka, na druhej strane Vam zalohovanie riesia oni pomocou daemonu bacula, ktory male ale tak nastaveny, ze za chvilu Vam dojde miesto pri kazdom s tych troch planov.

    Kazdy tyzden sa robi full backup a kazdy den diff backup. CO je pekny koncep a bezpecnejsi ako inc zalohy. Full backup sa drzi jeden tyzden. Pri zostavovani programov, asi zabudli nato, ze treba nechat meisto este pre dalsi full backup, nakolko stary full sa predsa nemoze zmazat predym ako sa vytvory novy. Cize potrebujete miesto na dva full a diffy. Takze spravidla sa vam to po case zaplni tak, ze zalohy sa nerobia. Co je najhorsie je to, ze nikto ma neupozorlnil nato, ze quota je plna a nezalohuje sa. Keby si nekontrolujem bconsole tak by mi to mohlo narobit problemy. Zalohujem si preto radsej sam.

    Aby som zase len nepisal negativne veci:

    Celkovo som s nimi spokojny, cenu mam myslim dobru, mam 1U rx200 s6 s dvomi 770W zdrojmi. Nemaju elektromery, takze nemeraju realnu spotrebu. Konektivita je tiez dobra, peering do sixu bol pri mojej volbe rozhodujuci, a teraz maju, ze vraj peeringy aj v ramci eu.

  11. Abych se pridal k ostatnim komentarum, kterebzatim pisi poze v cestine. Nejsou schopni dodrzet sluzby co slibujou, neplatej faktury,manipuluji ze svimy zamestnanci. Zabavuji servery a data pouzivaji proti vam… Tomas Roud, Damir špoljarič a jejich jediny “technicky specialista” Nejakej honza ktery ridi technicky zbytek jsou opravdu super parta co se muze starat o vase servery. Vyhledejte si nejake info tehle nezavyslých lidi…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.