Jak to bylo s DDoS útokem na Active 24?

Včera v 19:21 se na Webtrhu objevilo vlákno ACTIVE 24 – DDOS útok. Zakladatel napsal následující:

Pokud máte hosting u Active 24. Právě probíhá DDOS útok. Mě nejde SMTP, MySql, přístup k správě multi hostingu. Že se jedná o DDOS mi sdělili teď na infu Active24 kde si počkáte cca. 10.min na přihlášení operátora.

Tak nějak jsem to dál neřešil, protože DDoS jsou poslední dny celkem časté a jak zaznívá poměrně často, ucpat linky na pár minut není v ČR zas takový problém. Důležité je jak si s tím poradí technické oddělení. Menší hostingy bez stálého dohledu to většinou nezvládají pro ty větší je to denní chleba. Dneska mi napsalo víc lidí, že by je zajímalo co se vlastně stalo a jestli o tom něco nevím, když monitoruju ten český trh s hostingy. Prošel jsem emailovou schránku kde se mi shromažďují zprávy z diskuzních fór, pak další na tiskové zprávy, Facebook, Twitter a Google plus. Nikde nic.

Než psát bludy tak jsem napsal na Active 24. Dostal jsem zpět email, který ale není oficiálním vyjádřením. I tak jej ale považuji za vysoce důvěryhodný.
… včerejší podvečerní výpadek byl způsobený technickou závadou na centrální storage, žádné DDoS útoky jsme nezaznamenali. Případné kompenzace poskytujeme v souladu s našimi VOP.

Pokud by se jednalo o DDoS útok, zřejmě by se někde objevilo oficiální vyjádření, popřípadě by byli obeslání zákazníci. Výpadek byl krátký. Informace se liší, ale počítám maximálně 30 minut. Zřejmě selhala technika a zásah zvenčí se nekonal.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.