Savana mění design

Oblíbený poskytovat VMS Savana redesignoval svůj web. Nový vzhled je plně responzivní, přehledný a celkově působí velice profesionálně. Zajímavé je, že opustil koncept tolika propagovaného VMS a přechází na mulihosting. VMS už na jejich stránkách nenajdete.

Celkově kazí první dojem jen některé nefunkční částí, které od spuštění nikdo neopravil. Například při kliknutí na Freehosting se dostanete na podivnou adresu www.savana.cz:443/freehosting/ bez funkčního stylování, obdobně dopadnete u tlačítka eshop. Myslím si, že když už vypouštíte ostrou verzi, tak by stálo za to si alespoň prezentaci proklikat jestli všechno funguje jak má.

Co se týká samotného redesignu, tak v porovnání nedávnou změnou eBola, o které jsem psal v minulém článku, tak si Savana o dost polepšila. Okamžitě po vstupu na stránku je jasné kde jste a čím se společnost zabývá podle horního menu a tlačítka “objednat hosting”. Počítám, že místo balónků uvidíme v budoucnu různé novinky a akce.

Po kliknutí na službu (například webhosting), už na vás vyskočí přesně ty údaje, které vaše podvědomí hledá. V první části stránky jsou spíše takové ty marketingové parametry označené jako Vlastnosti a Výhody. Přiznám se, že mě trochu děsí ta dostupnost. Dneska se všichni snaží psát tam 99,99 % a je škoda, že to tam nemá i Savana. Na rozdíl od ostatních je dle nezávislého měření mereni.kyblsoft.cz na 30. místě a dostupností 99,997 % (z 81 tisíc měření má jen 2 výpadky). Já osobně považuji měření od kyblsoftu za jediný neoficiální zdroj dat.

V druhé části stránky je interaktivní tabulka s parametry. Tady považuji za celkem matoucí její menu. Minimálně když přes položky přejedu myší by se hodila nějaká vizuální akce. Osobně by jsem celkově použil spíše záložky než menu.

Následuje příplatková služba, výpis parametrů a výhod. Tady by se asi hodilo trochu více interaktivity. Savana má celkem rozsáhlou znalostní bázi, je škoda že jednotlivé informace nejsou napojené na ní přes odkazy. Dále by neuškodilo udělat vše více BFU friendly například u “Nastavení adresářů pomocí .htaccess” je “nastavení stránek 401, 403, 404, 500” Většina lidí neví co tyto čísla znamenají. Jinde se používá pojem chybové stránky. Zákazníci prostě hledají pojmy jako friendly SEO URL, doménový koš atd.

Závěr

Redesign Savana dopadl podle mě dobře. Web je přehledný a působí jako z druhé dekády 21. století, tedy krok kupředu 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

5 komentářů

  1. Design je to pocitově pěkný, ale osobně nemám tyto nudlové tabletí weby rád. Navíc na první pohled není zřejmé, že jde o webovky hostingové firmy, což je pro člověka, který by nevěděl, čím se Savana zabývá, prostě matoucí. Ale opakuji, design pěkný.

  2. Dekuji za nazor, ale v logu je slovo WEBHOSTING, v hlavnim menu jsou hesla jako FRE, WEB a MULTI HOSTING, na te velke modre nudli je tlacitko OBJEDNAT HOSTING

    CO vice je potreba? 🙂 Osobne zastavam nazor, ze je tohle lepsi, nez na uvodku frknout nejake foto serveru. Coz samo o sobe take nic nerika.

  3. Savanu za změnu designu musím pochválit, jelikož je rozhodně lepší, jak ten dosavadní. Hlavně mi vše teď přijde mnohem přehlednější a web není zahlcen informacemi, ve kterých se občas člověk ztrácel.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.