Subreg překonal 100 tisíc registrovaných .cz domén

Subreg (společnost Gransy s.r.o.) 10. července 2014 dosáhl na metu sto tisíc registrovaných .cz domén. Přidal se tak k čtyřem největším registrátorům na českém doménovém trhu – Internet CZ (Forpsi), Active 24, Wedos a Ignum.

Subreg se už delší dobu potácel těsně pod stotisícovou hranicí. Pak se zřejmě někdo rozhodl s tím už něco udělat a ze dne na den přesunul pod Subreg skoro 1200 .cz domén.

Nová elitní stotisícová pětice kontroluje přes 63 % všech .cz domén.

Graf znázorňující rozložení registrovaných .cz domén mezi pět největších registrátorů.
Graf znázorňující rozložení registrovaných .cz domén mezi pět největších registrátorů.

Asi nikdo nenamítne, že Subreg si své místo určitě zaslouží. Má přehlednou administraci, žádné zbytečné překážky při změnách domén a spousty možností jak za domény platit (včetně kreditního účtu).

Když jej Honza Horák rozjížděl všichni na starém Webtrhu mu drželi palce, protože tehdejší stav mezi registrátory, zrovna moc českému doménovému trhu neprospíval. Zbytečně obstrukce s převody, dokonce v době, kdy se vše převádělo pomocí emailů, někteří vyžadovali notářem ověřené potvrzení o převodu. Bylo to fakt šílené. Subreg tehdy přinesl pohodlnou administraci, která zvládala hromadné operace s doménami a velmi zajímavé ceny.

Osobně jsem u něj měl jednu dobu téměř všechny .cz domény. Něco málo bylo první rok u Internet CZ, protože měli dlouhou dobu dumpingové ceny a pak ještě pár kousků u registrátorů, kteří poskytovali API, které se dalo zneužít na chytání domén.

Momentálně se spíše Gransy s.r.o. začíná zaměřovat na zahraniční trhy. I tak ale poskytuje poskytuje pro .cz domény skvělé služby. Navíc na Subreg může své .cz domény zkusit prodat v aukci (zvláště dobře se zde prodávají a kupují dvouznakové .cz domény), anebo si nechat v rámci speciální registrace nějakou čerstvě smazanou odchytit.

V každém případě Gransy s.r.o. k achievementu 100K .cz domén gratulujeme a budeme se těšit na milion 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

  1. Nezapomente na to, ze Forpsi delal VELKE obstrukce u prevodu .com, .net, .org od nich (od Tucows), i kdyz Tucows tohle sam nedela. Ale jsou u nich ti nejblbejsi uzivatele, protoze by stacilo nekolik stiznosti a Tucows jim zrusi resellera.

    1. Jerry: O tom nic nevím, klidně se rozepiš.

      Osobně mám u Forpsi jednu .com doménu z dávných dob, kdy byla ještě u hostingu, který zanikl, pak jej koupil jiný a ten taky zanikl (Forpsi byl reseler pro předchozí hostingy). Mezitím mi zanikl i email na který jsem jí registroval, takže s ní nešlo vůbec hnout. Po telefonu jsem to vyřešil s podporou Forpsi celkem rychle. Takže z mé strany spokojenost. Celkem jsem se bál že budu muset řešit ověřený podpis atd.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.