Zkušenosti eBola Basic

Sdílený webhosting eBola Basic jsem se rozhodl vyzkoušet jako ideální lowcost multihosting pro jeden projekt. Základním požadavkem bylo rozjet několik menších webů postavených na WordPress. Cena 39 Kč za 5 webů mi přišla velice zajímavá. Přiznám se, že mě při rozhodování přitáhla i funkční sleva 33 %, kterou není problém dohledat na internetu.

Parametry eBola Basic

Jak už jsme psal výše, základní podmínkou pro mě bylo zprovoznit redakční systém WordPress se specifickými pluginy. Většinu z nich jsem měl dlouhodobě odzkoušenou, takže jsem věděl jaké zhruba budou nároky a kde by mohl nastat problém.

Diskový prostor

V základní variantě máte k dispozici 10 GB prostoru. Ačkoliv jsme všichni namlsání neomezených webhostingů, tak přesáhnout 10 GB se mi nepodařilo u žádného projektu, který jsem kdy měl mimo localhost. Takže za 39 Kč je to dostatek.

Co se týká přenosu dat, tak ty jsou psaná jako neomezená.

Nahrávat data na server můžete klasicky prostřednictvím FTP/FTPS. K dispozici je i WebFPT, ale to jsem nezkoušel. Jako plus hodnotím povolení přístupu jen určitých IP adres. Zadáním neexistující IP adresy si pak můžete FTP úplně zablokovat.

V administraci si můžete pohodlně zamknout přístup přes FTP úplně, anebo omezit jen na vybrané IP adresy.
V administraci si můžete pohodlně zamknout přístup přes FTP úplně, anebo omezit jen na vybrané IP adresy.

Zajímavou vychytávkou je rozbalování ZIP souborů. Pokud máte nahraný na hostingu zazipovaný soubor, pak přes WebFTP si jej můžete rozbalit. Maximální velikost rozbalených dat je 60 MB. Celkem chytré pokud potřebujete nahrát větší počet menších souborů anebo zálohu.

Zálohování dat probíhá denně, celkem se uchovávají sedm dní. Omezení je na soubory do velikosti 200 MB. Přístup k zálohám je řešen pomocí speciálního FTP účtu, který si musíte vytvořit. Pomocí něj se pak připojíte k serveru backup.ebola.cz. Respektive login je ftpX_domena.tld a heslo si zvolíte. X je pořadí zálohy. Libí se mi automatika, že nemusíte nikoho s žádostí o přístup “obtěžovat”.

Databáze

Tady je největší kámen úrazu, který mě trochu odrazoval (přesvědčila mě nakonec sleva). Pro databáze máte sice prostor až 1 GB, ale na jednu databází je omezení maximálně 50 MB dat, což je pro větší web postavený na moderním CMS málo. Odrazuje to hlavně, pokud máte v plánu růst anebo používat některá rozšíření, které vyžadují uchovávat velké množství dat v databázi.

Při jednom benchmarku se mi ale kousl skript a nacpal do databáze přes 100 MB dat. Všiml jsem si toho až za nějaký čas. Zajímavé bylo, že jsem nenarazil na žádné omezení. Nikdo mě nekontaktoval, web fungoval naprosto v pohodě. Možná dělají jednou za čas “namátkové” kontroly a pak na to upozorňují lidi. Anebo je to prostě jen marketingový trik jak motivovat lidi ke koupi vyššího tarifu.

Nedalo mi to a pro účel tohoto článku jsem poslal dotaz na zákaznickou podporu, přes kontaktní formuláře:

Zdravím,
mám dotaz na omezení velikosti u tarifu eBola BASIC.
Znamená:
“1GB pro databáze (max.20 databází do velikosti 50MB”
že maximální velikost jedné databáze je 1 GB anebo 50 MB?
Díky

Odpověď:

Dobrý den,

velice nás těší Váš zájem o naše služby.

Standardně je maximální velikost jedné databáze u tarifu Ebola BASIC 50MB. Tuto velikost je však možné na základě individuální dohody navýšit.

V případě dalších dotazů, podnětů či připomínek k poskytovaným službám jsme Vám nadále k dispozici.

S přáním příjemného dne

Marcel Kocián
email: podpora@ebola.cz

Takže se to zřejmě bude dát nějak dohodnout 🙂 V každém případě rozhodně nemají žádný hard limit, který by odstavil databázi anebo podobnou nepříjemnost, s kterou se občas zvláště v zahraničí můžete setkat.

V době článku byla v nabídce databáze: MySQL 5.5, PostgreSQL 8.4 a SQLite. Pro administraci lze vyžít klasiku v podobě PhpMyAdmin, ale také Adminer anebo PostgreSqlAdmin.

Emaily

Pro emaily máte k dispozici u eBola BASIC celkem 10 GB prostoru. Počet schránek je neomezen. Stahování a odesílání je klasika – POP3/POP3s, IMAP/IMAPs, SMTP/SMTPs. K dispozici je přeposílání a doménový koš. Obojí se nastaví poměrně jednoduše a funguje. Sice jsem původně neměl v plánu zkoušet email pro tento projekt, ale jeden mailserver Twitter měl Wedos na blacklistu a tak jsem si musel email přeposlat. eBola má možnost vypnout kompletně antispam ochranu pro konkrétní schránku, což bylo v tomto případě záchrana, protože Twitter má problém například i na Seznamu. V každém případě, se mi podařilo email z problémového mailserveru obdržet.

Jinak eBola má jednu zajímavou vychytávku. Můžete k jednotlivým emailovým schránkám přiřadit URL skriptu, který se spustí pokud dorazí email. Ale do detailu jsem to nezkoumal. Za zmínku to ale určitě stojí.

Co mi osobně ale chybí je možnost zapnout si greylisting. Greylisting je zapnutý, ale není nikde uvedený (viz. komentář pod článkem). Tuto ochranu proti spamu využívám u Aerohostingu a musím říct, že se mi nadmíru osvědčila.

Server a PHP

K dispozici je .htaccess s Mod_rewrite, což je dnes naprostý základ. Můžete využít CRON s intervalem 30 minut. Množství úloh CORNu není limitován.

Z dalších parametrů:
max_execution_time – 30 sekund
memory_limit – 128 MB – na WP ideální 😉
post_max_size – 20 MB
upload_max_filesize – 20 MB
cURL – ano (7.22.0)

Můžete si vybrat jakou verzi PHP chcete používat. V současné době jsou na výběr 5.2, 5.3, 5.4 a 5.5. Aneb záchrana pro archivní CMS a lenivé programátory 🙂

Další parametry se dají nastavit v administraci

ebola-nastaveni-parametru-serveru-a-php

Adresáře jako subdomény – super na tvorbu MFA. Používal jsem na starém dobrém Angel Hostingu.

Další věci

Z dalších služeb, které máte k dispozici určitě stojí zmínit Instalátor aplikací. Najdete v něm prakticky všechno, co se dnes používá. Celkem 28 nejznámější aplikací a to včetně Nette Framework. Trochu mě zarazila MediaWiki, kterou dnes už nelze aktualizovat bez SSH a ten jsem si u eBola nevšiml.

Vyzkoušel jsem instalátor WordPress a vše proběhlo podle očekávání. Jednalo se o klasickou instalaci, žádné úpravy na míru jsem si nevšiml.

Objednávka

Objednával jsem si eBola basic ještě ve starém černém rozhraní, tedy před redesignem. Musel jsem se prokousat přes 4 fáze objednávky. Přiznám se, že mi trochu vadilo malé písmo, ale to už je teď pasé. Zaplatil jsem přes PayPal v 23:19 a v 23:29 už bylo všechno připraveno (za opoždění může graylist). Dorazilo poděkování a faktura. Žádný regulační poplatek za platbu PayPalem se u eBola nekoná. Vše je automatika jak se sluší a patří 🙂

Administrace

Administrační rozhraní je přehledné a intuitivní. Prakticky jakýkoliv úkon uděláte maximálně na tři kliknutí, což je podle mě základ. Opět mám výtku k malému písmu. Vše si musím v prohlížeči zvětšit. U textu to až tak nevadí, ale u vyplňování formulářů, kde je použitý font Tahoma, už celkem ano. Navíc tmavé pozadí je náročné na oči. Uvítal by jsem také více infoboxů, které buď přímo poradí anebo nasměřují na znalostní bázi.

I když tato kritika už je možná bezpředmětná, protože brzo dojde k redesignu administrace, aby ladil s novým světlým designem.

Administrace eBola je možná náročnější na čtené, ale rozhodně je intuitivní a dobře se v ní provádí všechny změny.
Administrace eBola je možná náročnější na čtení, ale rozhodně je intuitivní a dobře se v ní provádí všechny změny.

Myslím si, že laik se po pár minutách rozkouká i když by se hodil možná nějaký tutorial pro nové zákazníky, kteří většinou potřebují jen nasměřovat doménu, zprovoznit email a nainstalovat CMS. Ohledně tohoto hostigny v Česku pěkně pokulhávají.

Co se týká vychytávek tak rozhodně stojí za zmínku možnost zadat z administrace SQL dotaz na jednotlivé databáze.

Ještě mě pobavila možnost, při kontaktování podpory, nastavit prioritu – nízká, střední, vysoká a velmi vysoká. Samozřejmě že vždy je velmi vysoká 🙂

Správa více hostingů

Administrace se váže na jeden hostingový účet. Pokud jich chcete spravovat více, tak je nutné aktivovat si speciální administraci. Ta je také nezbytná pro partnerský program. Btw. motivační bonus je 100 Kč 🙂

Výhoda správy přes centrální účet je více vtěsnaných dat do tabulky s informacemi o hostingu. Navíc se dá pohodlně přepínat na jednotlivé účty a ovládat je. Máte tak přehled o klientech a navíc jim můžete kdykoliv pomoct.

WordPress Benchmark – výkon

Od 11.5.2014 do 1.8.2014 jsem provedl celkem 33 měřené pomocí pluginu WordPress Benchmark. Chtěl jsem zjistit jak si vede v porovnání s konkurencí. Pro srovnání byla použita Savana S100, Wedos NoLimit a Wedos NoLimit SSD.

Co mě překvapilo je výkon procesoru, který dosahoval až dvojnásobného výkonu oproti konkurenci. Hodnocení výkonu probíhá ve dvou fázích. Za jak rychle je schopen procesor vypočítat PI na 700 míst a následně je proveden test se skládáním a rozkládáním řetězců. Na základě toho je vytvořeno hodnocení v takzvaných BogoWips.

Celosvětový průměr (hostigny, VPS, dedikované servery) je 24.424 BogoWips. Průměr u eBola Basic byl 40.735 BogoWips. Což je hodně. Na žádném jiném testovaném hostingu v ČR takovýchto hodnot nebylo pokud vím dosaženo. Důvodem je, že většina dnešních hosterů přechází na úsporné procesory. Takto výkonné CPU jsou tedy výjimkou.

Součástí testu je i zdali nejsou procesory na serveru přetěžovány, což se projevuje velkým rozdílem mezi aritmetickým průměrem a mediánem. Ten vyšel 41.219 BogoWips. Hodnota 1,17 % je velmi dobrá. Z testované čtveřice se umístil jako druhý.

Porovnání měření

Tarif Průměr Medián Rozdíl (%) Poznámka
eBola Basic 40735 41219 1,17
Savana S100 20767 18654 11,32
Wedos NoLimit 23980 24305 1,33
Wedos NoLimit SSD 20165 20380 1,05 25 testů

Wedos NoLimit SSD, vyšel až začátkem května, takže z něj mám jen 25 jednotlivých měření.

Porovnání výkonu procesoru s konkurencí

Co se týká porovnání, tak od recenze na Savana S100 utekl skoro rok a od té doby je znát, že se server naplnil. Ve špičkách padla rychlost až k 15.192. Na druhou stranu na chodu WordPress jsem nějaké delší načítání nezaznamenal.

Wedos používá úsporné procesory a na tom si staví značku. Kdo u nich máte redakční systémy, tak víte, že šlapou dobře. Třeba moje 404M.com s téměř 2,5 tisíci posty a 20.822 komentáři na klasickém NoLimit funguje v pořádku.

NoLimit SSD jsem si koupil hned ten den co služba vyšla a server byl zaplněný hodně rychle. Ostatně kdo by nevyžil ty zaváděcí slevy 🙂 Měl jsem trochu obavy jestli ty super úsporné procesory všechno budou stíhat, protože jsou ještě “pomalejší” než u klasického NoLimit. Ale když porovnáte median a aritmetický průměr skoro se neliší. Jestli za to mohou SSD disky anebo nové procesory Haswell to nedokážu říct, ale diskuze na toto téma by mě zajímala.

No a ohledně eBola Basic tam to asi nemá cenu nějak rozebírat, když oproti konkurenci je až 2x tak rychlá. WordPress tam fakt lítá. Při testování se mi podařilo dokonce vygenerovat titulní stránku za 22 milisekund (viz. twitter). Nejednalo se o čistou instalaci. Byl tam už nějaký obsah a pluginy pro běžný chod. Musel jsem jen vypnout tlačítka na sdílení. Samozřejmě bez Quick Cache by takovouto rychlost WP nedokázal 🙂

Jen pro zajímavost a nehynoucí slávu WordPress, nejvyšší dosažený výkon při generování titulní stránky je 17 milisekund (stejný počet pluginu, postů a šablona), ale měření probíhalo na intranetu.

WordPress Benchmark – připojení k CDN

Jedno z hodnotících kritérii testu je i jakou rychlostí se dokáže připojit ke Google CDN. Popravdě tento test se mi na Savaně nepodařilo nikdy zprovoznit, takže pro porovnání můžeme použít jen WEDOS. Celosvětový průměr je 9,34 Mb/s

Porovnání WordPress Benchmark propojení do Google CDN u eBola Basic, WEDOS NoLimit a WEDOS NoLimit SSD.
Porovnání WordPress Benchmark propojení do Google CDN u eBola Basic, WEDOS NoLimit a WEDOS NoLimit SSD.

Z grafu vidíme, že Google měl nějaký problém a pomalu se z něj dostává 🙂

I se započítáním problému Google vycházel průměr u eBola Basic 16,81 Mbps. Pro porovnání u Wedos NoLimit to bylo 12,23 Mbps a NoLimit SSD 11,8 Mbps ovšem zde utrpěl průměr právě menším počtem testů.

Pokud vezmeme v úvahu, že celosvětový průměr je 9,34 Mbps, tak si není na co u českých poskytovatelů stěžovat. Obecně u sdílených hostingů k nějakému omezování rychlosti moc nedochází. Tento test je spíše pro porovnávání VPS.

WordPress Benchmark – databáze

Test připojení k databázi je poměrně náročná záležitost. Do tabulky wp_options se vloží 1000 záznamů, každý o 50 odstavcích. Následně je proveden 1000x Select, 1000x Update a 1000x Delete. Na základě těchto 4 tisíc dotazů benchmark vypočítá množství dotazů za vteřinu. Nutno podotknout, že tento test je poměrně slušná zátěž 🙂

Na základě WordPress benchmark je porovnaný tarif Ebola Basic s dalšími třemi konkurenty, v počtu dotazů na databázi za vteřinu.
Na základě WordPress benchmark je porovnaný tarif Ebola Basic s dalšími třemi konkurenty, v počtu dotazů na databázi za vteřinu.

eBola Basic používá klasické řešení ukládání dat na localhost. eBola má databázové servery samostatně. (viz. komentář pod článkem) To v průměru dosahuje 1399 dotazů za vteřinu. U Savana S100 jsou na stejném stoji. Wedos u svých NoLimit preferuje řešení také samostatných MySQL serverů, což má za následek sice nižší rychlost, ale výhoda je v externím umístění databáze. Porovnávání čistě hodnot je tak trochu zavádějící.

Když se podíváte na graf, tak je zde patrný poměrně vyrovnaný výsledek o čemž svědčí i medián 1399 vs přesný aritmetický průměr 1399,3. Rychlé procesory zřejmě poskytují dostatek prostředků pro databází na localhostu.

Webhosting performance test

Tento test přikládám jen ze zajímavosti, abyste věděli co dokáže stroj eBola Basic vytáhnout 🙂

zkusenosti-ebola-performance-result

První řádek jsou čísla aktuální testu. Druhý řádek průměrné hodnoty, které jsem v průběhu testování nasbíral. Třetí řádek je světový průměr pro testované servery.

Hodnoty jsou jedny z nejvyšších co jsem kdy naměřil tímto testem. Domnívám se, že za většinu z nich může právě velmi výkonný procesor. Konkurence je u CPU, disku a MySQL zhruba někde na polovině.

Samozřejmě takovéto hodnoty by jste mohli využívat pouze pokud si pronajmete kompletně celý stroj, ale je fajn vědět o co se s ostatními dělíte. Spíše to sem dávám pro zajímavost 🙂

Dostupnost a výpadky

Dostupnost měřím pomocí služby UptimeRobot. Pokud mi nahlásí, že služba nejede, tak mě nezajímá jestli je chyba na fyzickém serveru, serverovně anebo někde na trase bagrista přetrhl kabel. Prostě to beru jako chybu poskytovatele služeb i když za to třeba přímo nemůže. Důležité je prostě jestli stránka jede anebo nejede. Proč tomu tak je pro toto hodnocení není podstatné.

Celková doba měření byla 1780 hodin. Tedy něco přes 74 dnů. Za tu dobu došlo k dvěma výpadkům v souhrnné délce 10 minut.


11-06-2014 00:39:21 Internal Server Error 0 hrs, 5 mins
06-06-2014 00:11:44 Service Unavailable 0 hrs, 5 mins

Celková dostupnost je tedy za tuto dobu 99,99 %.

Podle nezávislého měření webhostingů mereni.kyblsoft.cz má za poslední rok eBola dostupnost 99,988 %.

Podpora

Provozní doba pracovní podpory je od 9:00 do 17:00 po telefonu. Můžete ale také využít email a kontaktní formulář z administrace s možností nastavení čtyř druhů priority (fakt se omlouvám ale ta priorita se mi líbí :))

Zákaznickou podporu jsem si tentokrát vyzkoušel jen jednou prostřednictvím kontaktního formuláře na stránkách (bez přihlášení). Jednalo se o dotaz ohledně maximální velikosti databáze (viz. výše).

Dotaz byl odeslán v neděli 27.7.2014 v 18:50
Oznámení o přijetí žádosti dorazilo v 18:52
Odpověď jsem obdržel v 18:55.

Napsal jsem schválně mimo pracovní dobu a ještě k tomu v neděli večer. Myslím, že není třeba to komentovat. Někdo je zřejmě na hlídce i mimo oficiální pracovní hodiny 🙂

Podpora je nonstop vyjma nočních hodin. Časově na pracovní dny je omezena pouze telefonická podpora. Tato je stejně určena pouze pro obecné dotazy, které nevyžadují autorizaci. (viz. komentář pod článkem)

Závěrečné zhodnocení

Přiznám se, že jsem k eBola přistupoval jako k jednomu z hosterských dinosaurů od skupiny nadšenců jejichž fun projekt, s jménem hodícím se spíše pro herní klan, narostl a začal vydělávat. Čekal jsem tedy spíše průměrné služby bez inovací a jakékoli známky pokroku v “cool” herním designu. Odrazovali mě i podivné smluvní podmínky, z kterých jsem měl pocit, že pokud publikuju screenshot zákaznické administrace, tak mě zažaluji (doufám že ne). Ne vážně působí jako by eBola byla nějaká utajená organizace 🙂

Celé to tak nějak i ze začátku opravdu vypadalo. Dokud jsem neprohnal WordPress prvními benchmarky. Fakt nezapomenu na ten pocit, když jsem to spustit a vyskočilo na mě 43313 BogoWips. Nechtěl jsem tomu věřit.

Postupně jsem prošel celou administraci a našel pár zajímavých věcí. Řekl jsem si, že by stálo za to se s vámi podělit o mé zkušenosti s eBola Basic recenzí. No a tak tady je.

Vzhledem k tomu, že jsem se prakticky nesetkal s žádným problémem, zásekem ani ničím, co by mi vadilo, dávám 5 hvězdiček 😉

eBola Basic doporučuji každému, kdo potřebuje někam hodit 3 až 5 webů než narostou, tak aby jim nestačila kapacita (zvláště databáze). Pak ty úspěšné můžete přesunout na samostatný sdílený webhosting s odpovídajícími parametry anebo VMS.

Dále se vyplatí každému, kdo potřebuje rychlejší skripty. Ten procesor je opravdu výkonný a zatížený jsem při testování nezaznamenal. Takže nějaké složitější přepočty by neměly být problém. Opět je zde sice limitem databáze, ale 50 MB by mělo být na většinu přepočtů dostatek. Máte zde i spuštění skriptu emailem a CRON. Takže by se teoreticky dal využít i na nějaké externí věci.

No a poslední jsou developeři a hračičkové, kteří potřebují otestovat své aplikace. PHP 5.2 až PHP 5.5 nabízí dostatek prostoru pro různé testování vašich projektů.

Plusy a mínusy

🙂 Super nadupané procesory
🙂 Automatická záloha s přístupem na 7 dnů
🙂 Možnost vypnout SPAM filtr
🙂 Zablokování/omezení FTP
🙂 Rozbalování velkých souborů přes Webftp
🙂 PayPal bez regulačních poplatků
🙂 Jedna .cz doména za 89 CZK k webhostingu
🙂 Email podporuje greylisting (viz. komentář pod článkem)

😐 Není SSH (většinou nebývá u lowcostů)
😐 Cron úloha 30 minut

🙁 Podpora jen 9:00 až 17:00

Srovnání s neomezenými webhostingy

Nabízí se srovnání konkurencí NoLimit a S100. Popravdě si nemyslím že je vhodné, protože se nejedná o stejné služby. NoLimit a S100 jsou primárně určené k hostování jednoho webu a díky svým parametrům utáhnou klidně 98 % projektů.

eBola Basic limituje malá databáze. S tím jak roste zastoupení CMS se zvyšují i nároky na databázi. Zvláště používáte li různá rozšíření, těch 50 MB pokoříte dříve anebo později.

Možná si říkáte, že stačí přikoupit vyšší tarif, ale to už pak nejsme v hranici low costů. Zvláště přehoupneme li se přes 100 CZK, tak se otvírají možnosti různých kontejnerových VMS, často s garantovanými prostředky.

Prostě srovnávat eBola Basic s neomezenými tarify pro jednu doménu není vhodné. To jsou prostě jiné služby a navíc jak NoLimit tak S100 mají další své silné stránky a parametry někde jinde, tak aby vyhovovali svému účelu. eBola Basic jako náhradu za ně bych určitě nevolil.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup
Summary
Author Rating
1star1star1star1star1star
Aggregate Rating
5 based on 6 votes
Brand Name
eBola
Product Name
eBola Basic
Price
CZK 39
Product Availability
Available in Stock

10 komentářů

  1. Dobrý den,

    děkujeme za recenzi.

    Několik připomínek ke službám:
    – greylisting je zapnutý u všech schránek automaticky globálně, jen se o něm nikde nezmiňujeme. Opravíme a doplníme na stránky podpory.
    – podpora je nonstop vyjma nočních hodin. Časově na pracovní dny je omezena pouze telefonická podpora. Tato je stejně určena pouze pro obecné dotazy, které nevyžadují autorizaci.
    – databáze skutečně nemají tvrdé limity, omezení je spíše z důvodu, abychom snadno identifikovali zaspamovaná fóra a jiné podobné problémy. Dále, databáze jsou na samostatných serverech, nikoliv na localhostu. Opět zejména z důvodu snadné identifikace problému. Rychlost je u tohoto řešení nižší, ale nijak znatelně (má to takto většina webhosterů).
    – nová administrace bude mít skutečně větší písmo, bude použit i ajax a další prvky urychlující práci.

  2. Na podporu jsem jim psal několikrát v noci, mezi 2-4 ráno a pokaždé odpověď do pár minut a vždycky rovnou s řešením, nebo žádostí o upřesnění. Podpora vždycky věděla o čem mluví, asi to jsou přímo technici co mají službu.

    Jsou velmi vstřícní a vždycky mi pomohli, když jsem potřeboval individuální nastavení. Takže ta velikost databáze nebude tak velký omezení.

    Celkově jsem jejich spokojeným klientem a doporučuji je.

  3. Dobrý den,
    já jsem o využití nabídky služeb od tenkrát ještě EBOLA.cz přemýšlel, ale ten název mě čím jsem starší odrazuje více a více. A přejmenování na eBola to nikterak nevylepšilo.

  4. Takovyhle nazev byl dle meho nazoru velka chyba.
    Co predhodi vyhledavac po vyhledani nazvu je jasny a ten “pocit” to v potencialnim zakazniku musi zanechat.

  5. Pro autora clanku,

    mohl bts sem prosim te vypsat ty silny stranky Wedosu a Savany proti tomuto tarifu a trosku rozvest, proc bys Ebolu jako nahradu za prvni dva jmenovane nevolil?

    1. radek: v podstatě je to v článku. Co by mě osobně chybělo nejvíce je – 1 GB databáze, 24 hodinová podpora (mají oba). Oproti NoLimit ještě 5 GB prostoru Wedos disku zdarma na zálohování. Oproti S100 je to max_execution_time 160 vteřin. Nezapomeň že srovnáváme tarify pod 50 CZK eBola Basic, Wedos NoLimit a Savana S100.

      Jinak když se všechny ty 3 služby nakombinují, jak to mám teď já, tak výsledek je velmi zajímavý. Na wedos disk zálohuju z ostatních hostingů. Na Savaně máš k dispozici dlouho-běžící skript a u Wedos náročnější projekty, protože tam prostě jedou a na limit jsem nenarazil. Ebolu si asi nechám jako inkubátor (má pro to ideální předpoklady). Hodím na ní projekt, když vyroste půjde na Wedos anebo Savanu.

  6. Tarif Ebola basic jsem testoval cca před rokem a také jsem byl spokojený. Důvodem, proč jsem objednávku neprodloužil byl fakt, že domény musí být někde jinde, a tak pro mě bylo jednodušší nechat weby na WEDOSu a Savaně než celé portfolio přenastavovat. Jinak podpora na Ebole mi taky vždy kvalitně poradila.

  7. U Eboly mám několik firemních stránek, myslím, že více, než 8 let. Ani ve snu by mě nenapadlo jít jinam. Podpora je více, než super. Ceny jsou více než velkorysé k poskytovaným službám. Reagují vždy, řekl bych, že někdy ani nespí. Pomoc kterou poskytují je nad rámec. Často píšu na podporu, když něco na webu pokazím, vždy všechno opraví a poradí. Několik posledních let zcela zdarma.
    Měl jsem stránky i u konkurence, mám tedy co srovnávat.
    Doporučuji EBOLA.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.