Co se událo na hostingovém trhu za červenec

Prázdniny jsou v plném proudu a člověk by řekl, že se nic extra neděje. Ovšem to ve hostingu neplatí. V tomto oboru musí vše šlapat jako hodinky ať jsou svátky, dovolené anebo třeba celou republiku zasáhne masivní blackout 🙂

Active24

Active24 se postupně stěhuje do nových prostor (viz. článek Active 24 se stěhuje). Minulý měsíc přenesly 150 TB klientských dat během noci a bez výpadku.

BEST-HOSTING s.r.o.

Best-Hosting se přidal do klubu webhosterů, kteří prodávají .cz doménu za nákupní cenu. Také zavedli placení přes PayPal.

Český hosting

Český hosting na začátku měsíce “vylosoval” (podezírám je že nelosují :)) akci 1 + 2 roky zdarma na webhosting. Cena webhostingu je u ČH poněkud vysoká 1000 CZK/rok ovšem za 333 CZK/rok už se dostane do pásma low costů. Jednalo se o jednu z největších slev minulého měsíce.

Czechia

Až do 31.8.2014 je ke každému VPS Cloud 8 GB flash disk zdarma.

Forpsi

Začátkem měsíce připravilo Forpsi reklamní akci Máte chytrou .CZ doménu?, která jede na stránkách chytraczdomena.cz. Můžete si zjistit, zdali je vaše doména chytrá. Ty moje bohužel nejsou 🙁 Leda by jsem je převedl k Forpsi. Jako součást rozsáhlejší kampaně a propagaci služby Forpsi cloud se mi to celkem líbí. Jen by stálo za to trochu být agresivnější a přidat nějaký výukový prvek. Například kontrolu DNSSEC a rýpnout si do konkurence, že to neumí. Popřípadě, že nemá 5 hvězdiček od CZ NIC.

Minulý měsíc se také u Forpsi malovalo. Ono se to zdá jako maličkost, ale kolik poskytovatelů webhostingu může říct, namalovali jsme fasádu našeho datacentra? Tyto maličkosti jsou jednoduchým způsobem jak si rýpnout do konkurence, která nehostuje ve vlastním 😈

Subreg/Gransy s.r.o.

U Subregu se opět přidávaly nové TLD k registraci.

7. července .gop
8. července .christmas, .blackfriday
9. července .pub, .services
14. července .bar, .rest
15. července .wien
16. července: .moda, .capital, .engineering, .exchange, .gripe
22. července: .moe, .tokyo, .voting
23. července: .associates, .lease, .media, .pictures, .consulting, .kaufen
30. července: .reisen, .toys, .university, .town

Subreg dosáhl 100 tisíc spravovaných .cz domén.

Jinak momentálně běží letní akce na .biz domény za zhruba 145 CZK/registrace (záleží na kurzu USD).

VShosting

U VShosting probíhá soutěž o tabulet prestigo. Stačí když vymyslíte nějaký inovativní nápad a pošlete jim ho do 31.10.2014.

Daleko více než možnost výhry mě ale zaujala nabídka managed serveru zdarma, který nabízí VSHosting projektu, který existuje alespoň 2 roky, má návštěvnost přes 10K lidí/den a je něčím zajímavý. Nabídka platí do 31.10.2014 a pro 5 projektů.

Ještě zmíním rozhovor s jedním ze zakladatelů VShosting, kterým je Damir Špoljarič, na serveru mladypodnikatel.cz. Můžete se dozvědět něco ze zákulisí.

WebSupport

WebSupport pro své zákazníky nechali vyrobit nová trika. Musím uznat, že se jim celkem povedli. I když možná by to chtělo jinou barvu.

WEDOS

Ani minulý měsíc nezapomněl WEDOS na pořádnou dávku slevových kupónů. Tlačilo se hlavně na VPS SSD a nové NoLimit SSD. Proběhlo několik zábavných hledání až 99% slevových kupónů a také byl aktivní kupón na 55 % pro nové NoLimit SSD na 555 použití.

20.7.2014 se v datacentrum WEDOS měnil rozvaděč. Trocha černého humoru na Facebooku vylekalo některé ze zákazníků. Po několik hodin jelo vše jen na motorgenerátor. K žádnému incidentu nedošlo, ostatně WEDOS už má vybráno problémů na následujících 100 let 🙂

Zdroj: speciální list @Doménovéhorobota na Twitter


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

  1. No to je pravda že webohostingové firmy nesmú nikdy zaspať, lebo by o svoju klientelu postupne prišli. Som celkom zvedavý či budú pred Vianocami nejaké extrémne výrazné zľavy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.