Co se událo na českém hostingovém trhu v červnu 2015

Blížící se konec školního roku a příprava na nudnou prázdninovou sezónu nějak otupila marketingová oddělení. Platilo to i pro české hostingové společnosti? Kdo upadl do letargie a kdo se naopak chopil šance?

Czechia (Zoner)

Czechia pokračovala v kampani slev na exotické a nové domény. Osobně se mi líbilo hlavně grafické zpracování pro domény barev. Žádný roztahovací obrázek, přesně to padlo do velikosti příspěvků na Twitter.

Forpsi

Ačkoliv Forpsi propaguje převážně svůj Cloud a teď nový low cost hosting, tento měsíc se na jejich Twitter účtu objevila i nabídka levných dedikovaných serverů s procesorem Atom. Takže výkon a paměť nic moc ale disk 250GB/500GB za tu cenu není špatný.

Forpsi se také pustili do nabídky whois proxy ke generickým doménám. Ovšem připlatíte si 50 CZK.

HexaGeek

Začátkem měsíce údajně spustil HexaGeek podporu PHP 7.0 na webhostingu. Přiznám se, že jsem trochu zmaten, vzhledem k tomu že relase je plánován na 12. listopadu 2015. Takže zřejmě nějaká testovací verze. Na druhou stranu BFU jej asi zkoušet nebudou a pro vývojáře rozhodně dobrá zpráva, že nemusí řešit své VPS.

Subreg (Gransy s.r.o.)

Kdo sleduje účet @Subreg nepropásne registraci žádné nTLD 🙂

Tento týden nás informovali s spuštění veřejné registrace

Začátkem měsíce měl Subreg v akci .top za 49 CZK/bez DPH.

VShosting

VShosting pokračuje s propagační akci na stavbu, či už spíše vybavování jejich nového datacentra za 250 milionů CZK. Jen by si mohli dát tu práci a na Twitter neposílat přes automat odkazy směřující na Facebook. Působí to, že jsou jim fanoušci na Twitter tak nějak lhostejní.

WEDOS

Tento měsíc byl na slevové kódy u Wedos slabota. Jen 60%? Na Jihočeského Barcampu bylo v letáčku 75% a na DrupalCamp v Bratislavě dokonce 99%!

Výkonnější variantu Extra používá u Wedos jen 4,73% hostingů (cca 3,1K) o SNI zatím není zájem. Btw po zveřejnění zprávy o placeném SNI přišla reakce od Czechia.

Škádlení na Twitter hezké, ale Czechia prodává nejlevnější hosting za 145 CZK vs NoLimit stojí jem 25 CZK.

WEDOS se pochlubil, že spravují 26 tisíc .eu domén. Pokud by antistresový míček byl doména, tak za 14 dní by nimi naplnili nespecifikovanou krabici. Ale nikde (FB, TW, G+) není kolik se vlastně vleze do té krabice těch míčků. Ne vážně kolik se tam vejde těch míčků?

Zajímavý graf se objevil na Twitter účtu WEDOS. Ukazuje postupný nárůst služby VPS SSD. Uvidíme co se stane až získají další IP adresy, které jim průběžně dochází už asi rok a půl 🙂

Nejlepší tweet měsíce června

To máme pro tento měsíc asi všechno. Ještě si dáme nejlepší tweet měsíce.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.