Partnerské programy hostingových společností

Affiliate programy hostingových společností patří mezi nejzajímavější, jaké můžete na stránky s IT zaměřením dát. Funguje prakticky všechno, od textových odkazů, přes bannery až po recenze. Podle zaměření pak není problém dostat se ziskem dokonce nad rámec ceníkových cen velkých magazínů. Zatímco minulý rok jsem 200 – 300 CZK na tisíc zobrazení u cn130 považoval za úspěch, tak tento rok to zatím vychází na 1010 CZK. Funguje to tak dobře, že jsem odstranil všechnu ostatní reklamu.

Kdo a kolik?

Na cn130 naleznete affiliate kódy Českého Hostingu, Ebola, Savana a Wedos. S výjimkou Českého Hostingu jsou to low cost služby, které se dobře prodávají masově. Poskytují slevové kupóny a pořád se o nich píše. Není problém s k nim sehnat dostatek témat a námětů na články.

Český Hosting nabízí 30 – 50 % z první objednávky hostingové služby. Provize roste s počtem prodaných služeb.

Ebola má dva druhy partnerského programu. 30 % jednorázově anebo 15 % na stálo. Když jsem vydělával své první peníze na stránkách pro dospělé, tak jsem pochopil, že se vyplatí vsázet na opakované nákupy.

Savana platí 50 % z webhostingu (S100) a 25 % z multihostingů.

WEDOS platí za všechno. 5 % z domén, 50 % webhostingu (NoLimit), 25 % VPS, dedikovaných serverů a úložišť. Pokud budete používat jejich bannery tak dostanete navíc 0,5 CZK za proklik.

Kdo je nejlepší?

Než se podíváme na tabulku, je třeba vzít v potaz následující. U WEDOS se nedá měřit odkud šel prodej (mimo cn130 jej používám i na cybersquatting.cz). Takže v tabulce jsou jen prodeje hostingových služeb. Dalších 122 prodaných domén jsem nechal doménovému rejstříku. Český Hosting neposkytuje slevové kupóny, a proto nemá vlastní speciální stránku. Všechny prokliky tak jdou z jeho profilové stránky anebo reklamního popup, které se zobrazí uživatelům AdBlock. ČH dále započítává mezi prodeje i domény z kterých je 0 Kč. Statistiky jsou od 1.1.2015 – 11.7.2015 a pouze za schválené už vyplacené provize.

Výdělků Prokliků Prodejů Konverze Průměrný prodej
Wedos 11 190 Kč 489 46 9,41% 243 Kč*
Ebola 119 Kč 281 1 0,36% 119 Kč
Savana 540 Kč 38 1 2,63% 540 Kč
Český Hosting 0 Kč 45 3 6,67% 0 Kč

*Ještě dodatek k Wedos. Průměr zvyšují dva velké prodeje, median vychází na cca 75 CZK.

Shrnutí

  • Wedos se prodává doslova sám. Stačí sledovat propagační kódy a rychle reagovat třeba článkem anebo vlastním bannerem. Konverze jsou pak sice super, ale čím vyšší sleva tím méně peněz pro vás. Třeba při 90% slevovým kódu vyděláte 15 CZK 🙂
  • Ebola pro mě byla velkým zklamáním a to jsem napsal tak hezkou recenzi na Ebola basic. Dokonce jsem si říkal jestli jim ten jejich affil funguje. Za celou dobu affil kódu mám 544 prokliků s 2 prodeji.
  • Savana má malí počet prokliků, protože o ní moc nepíšu při pravidelných přehledech. Nejsou moc aktivní na sociálních sítích, odkud jde většina informací (nepoužívají ani Twitter). Tedy příliš málo dat na vyhodnocení.
  • Český Hosting se prodává nejhůře. V hromadných statistikách mám 666 prokliků ale ani jednu prodanou službu, mimo 5 domén. Ale třeba to přijde 😉

Závěr

Hostingový affil je velmi dobrý na monetizaci IT webů a existují lidi, kteří si na něm vydělávají slušné peníze. Na Facebookové stránce Wedos byla zmínka, že za rok takto vyplatí 2 miliony CZK. A to není nic v porovnání se zahraničím. Tam se za běžný hosting, často v promo akci za pár dolarů, vyplácí 50 – 200 USD.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Na dvou slovenských stránkách jsem nasadil affil na největší slovenský hosting a i když pomalu, tak se to rozjelo. A co nevidím v přehledech? Jednoho dne je dvacetieurový účet vynulován a jede se znovu! Ještě nemám zprávu od podpory, co že to udělali.
    Zaregistroval jsem partnerský program další firmy, které tam využívám, takže budu následovat tvého vzoru, budu více psát o hostingu a doménách, ať si vydělám nejen na své weby.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.