Co se událo na českém hostingovém trhu v květnu 2016

V první polovině května účty na sociálních sítí některých hostingů zaplavil hokej. V druhé polovině zase iniciativa Přichází cenzor. Takže na nějaké novinky anebo zajímavosti ze zákulisí zřejmě obchodním oddělením nezbyl čas, což je škoda.

Savana

Savana na Twitter nepíše, ale pár novinek se dá dohledat na jejich Facebook účtu. V květnu se konečně dočkali uživatele vyšších tarifů “nové” verze PHP 5.5, 5.6. a 7.0. Jen pro informaci PHP 5.5 vyšlo v červnu 2013 a PHP 5.6 v srpnu 2014. Podpora PHP 5.5 přitom končí už 10. července 2016. Uživatelé nižších tarifů (Savana 100) mají zatím smůlu a musí fungovat na zastaralém PHP 5.4, kterému skončila podpora v září minulého roku.

Spoje.net

Na Twitter účtu Spoje.net se začaly objevovat fotky z nového datacentra, které si sami budují. To bude využívat odpadní teplo a měli by v tom být v Praze nejlepší.

Stable

Stable se přidal do klubu Let’s Encrypt už v prosinci minulého roku. Podle jejich tweetu je to tak jednoduché, že všechny nově spuštěné weby už pojedou na HTTPS.

Subreg

Subreg rozjel v květnu velké slevy. Mohli jste si pořídit doménu .top za 10 CZK anebo .xyz za 2 CZK. Podobnou akci měli i Stable (.top za 15 CZK),

VSHosting

VSHosting spustil nový design webu. Na pohled vypadá hezky a uhlazený, ale seká se na mobilu. Mít reponzivní web je dneska in, ale když má hlavní stránka 10,7 MB a 168 requestů tak to moc nepomůže. Navíc prezentace hostingové firmy, která není na HTTPS… 🙄

VSHosting prozradil, že hodlá v letech 2016 a 2017 expandovat do Neměcka, Velké Británie, Polska, Maďarska a na Slovensko, kde otevře i novou pobočku. Zároveň na rok 2018 plánuje stavbu datacentra Serverpark 2 s kapacitou 11 tisíc serverů, které má být nejekologičtější v ČR 1️⃣️.

Pro své datacentrum, také dokončují další klimatizační jednotky, což je spojené s další etapou výstavby.

Wedos

Wedos dosáhl na metu 80 tisíc aktivních webhostingů NoLimit. Oslavili to v pátek třináctého velkou slevovou akcí. Tomu se říká pokoušet štěstí 🙂

Rozhodně super zpráva je, že se Wedos přidal v květnu hned do dvou klubů a to podpora HTTP/2 a Let’s Encrypt. Přechod na nové webservery však způsobil problémy s monitorováním od Uptimerobot. Je nutné napsat na Uptimerobot ať vás přesunou na nový server, který už zvládá monitorovat i Apache 2.4.

Po delší době se objevily další fotky ze stavby druhého datacentra Wedos, kde se budou servery chladit pomocí olejové lázně. Vypadá to, že stavba pokračuje bez problémů. Serverovna (spíše další bunkr) je už postavená, teď se pracuje na administrativní budově, kde by měl být prostor až pro 40 pracovníků.

Zároveň se objevila i fotka, kde je nový prototyp olejového chlazení. Plast nahradil nerez, byl odstraněn jeden chladící okruh a vana je na míru dělaná pro jeden HP Moonshot, jak zaznělo na konferenci Internet a Technologie 16️. Ten obsahuje 45 serverů, které poskytnou 2880 GB RAM, 720 procesorových vláken a 90 TB diskové kapacity 2️⃣ .

Tweet měsíce

Tento měsíc bylo nejzajímavější sledovat na Twitter Spoje.net. Komentované fotky pobavily, ale chtělo by to nějaký vlastní blog, kde by bylo více informací pohromadě.

Zdroje

  1. http://ictrevue.ihned.cz/c1-65280550-vshosting-chce-letos-expandovat-na-slovensko-a-do-madarska
  2. https://youtu.be/-CSsnVa4jpI?t=13m46s

Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

3 komentáře

  1. Tady je koukám jenom několik vybraných hostingů furt dokola. To mi těžce zavání reklamou. 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.