Co se událo na českém hostingovém trhu v únoru 2017

V únoru přešly hned tři společnosti na PHP 7.1. Konkurenční prostředí rozhodně svědčí pokroku. Vzpomeňme na Let’s Encrypt. Stačila kampaň v IT magazínech a hned jej implementoval narychlo každý.

Active 24

Od února mohou zákazníci, kteří mají Linux Hosting anebo VMS, pracovat se zálohami.  Mohou si je stáhnout anebo je rovnou nahrát. Super vychytávka.

BlueBoard

BlueBoard už umí automaticky Let’s Encrypt. Stávající zákazníci si musí provést reaktivaci v administraci. BlueBoard také slibují, že díky HSTS získáte v testu ssllabs.com A+.

Další novinkou je spuštění PHP 7.1.

C4

Nový zákazníci, kteří si pořídí webhosting od C4 budou automaticky umístěni na server s podporou PHP 7.1.

Czechia (Zoner)

U Czechia chytře využili Den bezpečnějšího internetu pro propagaci jejich SSL certifikátu od Symatecu zdarma ke každé doméně. Jedná se o alternativu k oblíbenému Let’s Encrypt.

V únoru spustili údajně první sdílený webhosting v ČR na Windows Server 2016.

eBola

Ebola nasadila PHP 7.1 pro všechny. Novou verzi si aktivujete v administraci.

ONEbit

ONEbit se rozhodl přihodit ke svým službám .cz doména za 50 CZK a 2 měsíce zdarma.

Subreg (Gransy)

Subreg, jako akreditovaný registrátor .com/.net, podepsal s Verisign smlouvu umožňující Registry Lock. Což je stav kdy je doména zablokovaná a nelze jí odblokovat jinak než přes heslo z registru. Jinými slovy ani registrátor domény s ní nemůže nic udělat.

Pokud chcete opravdu exotickou doménu, tak u Subreg zlevnili .cx (Vánoční Ostovy) o 40 %. Můžete si jí pořídit za akční cenu 19,90 USD.

Na g-hostingu byla nasazena ochrana proti útokům na administraci Joomla, WordPress a další. Každé přihlášení mimo ČR a SR vyžaduje autentizaci jménem i heslem “subreg”. Jedná se hlavně o ochranu před útoky robotů. Popravdě nepřečíst si to na Twitter tak jsem asi nepříjemně překvapen :/

Wedos

Vypadá to že Wedos pohnul se stavbou olejového datacentra. Objevily se fotky, kde měří kádě na utopení HP Moonshot. V další sérii fotek bylo pohromadě vidět pět HP Moonshot pohromadě. Když si vezmeme že jeden údajně stojí kolem 5 milionů, tak to už je pořádná investice. Wedos také zveřejnil první srovnávací testy jejich doposud používaného serveru HP ProLiant DL380p a jednoho z 45 serverů v HP Moonshot.

Na sociálních sítích se objevily fotky a video z odmašťování komponent. Působí to opravdu zvláštně, jak ten olej připomíná vodu 🙂

U Wedos stále jede soutěž o dresy pro sportovní kluby. Na FB zaznělo, že jich mají dost do konce roku 2018. Za hlasování dostanete 75% slevový kupón na nový webhosting. Pozor platnost kupónu je jen 10 dní.

Wedos upozornil na vážnou zranitelnost REST API ve WordPress 4.7.0 a 4.7.1. Jejich IPS/IDS ochrana údajně blokovala až 15 útoků za vteřinu. Njn je dobré mít ochranu 😉

Wedos spustil 4tou 10 Gbps trasu přes datacentrum TTC. Trasa by měla být bez souběhu s ostatními. Zároveň se objevila zpráva že plánují přejít z 10 Gbps na 100 Gbps.

Tweet měsíce

Tento měsíc dáme něco poučného 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.