Co se událo na českém hostingovém trhu v červenci 2017

Prázdniny jsou v plném proudu a na aktivitě hostingů je to znát. Připravují sice slevové akce, zavádí novinky a občas někdo přijde i se zajímavými fotkami anebo videem, ale přišlo mi že ubylo vtípků a narážek. Najít tentokrát tweet měsíce bylo těžké :/

Btw. na Facebooku bylo v červenci skoro mrtvo. Ještě že máme ten Twitter.

Active24

Active24 nasadil podporu pro CAA záznamy (Certification Authority Authorization) pro jejich DNS. U domény si můžete nastavit, která certifikační autorita může certifikát vystavit, pro jakou (sub)doménu a kam se má v případě porušení pravidel poslat emailem upozornění.

Czechia

Na Czechia se rozjely prázdninové slevy na Linux Hosting. Akční nabídka platí až do 31.8.2017. Více informací zde.

Endora

U Endora se na Facebooku soutěžilo o trička. Pomocí nich propagovali novou funkci na přesun WordPress mezi hostovanými doménami.

Forpsi

Forpsi se pustili pro propagace nTLD. Dokonce nabídky chodí i v newsletterch. V červenci měli zajímavou doménu .blog s 50% slevou. Běžná ceba 598 CZK bez DPH.

Forpsi se pustili do tvorby video tutorialů. První je Cloud Backup – Návod #1 (Instalace služby a agenta), kde vysvětlují jak krok za krokem zálohovat data na jejich Forpsi cloud. Tutoriál je opravdu krok za krokem, takže podle něj to zvládne snad každý (přitom to není jednoduchá záležitost pro člověka, který to nikdy nedělal). Kvalita video i mluvený komentář je na velmi dobré úrovni, ovšem chybí mi tam využití možností YouTube, například karet. Video je zakončené, že nastavení agenta si ukážeme v dalším videu, ale nikde žádný odkaz na toto video. Člověk který se k videu dostal jen tak neví kam pokračovat. Jinak rozhodně dobrý krok směrem ke klientům, s kterého by si mohli vzít příklad i ostatní.

Gransy (Subreg)

Na Subregu si od 2.8 můžeme registrovat novou doménu .africa za 548 CZK bez DPH.

Subreg s předstihem informoval o zdražení .net domén registrem Verisign od 1.2.2018 o 10 %. Přesně kvůli těmto novinkám a informacím doporučuji twitter účet @Subreg sledovat. Ušetřilo mi to už nějaké ty peníze 🙂

Roští

V červenci byla vypuštěna nové verze administrace, kde bylo opraveno i pár bugů.

Tele3

Tele3 v červenci také nasadili podporu CAA záznamů a ještě SSHFP záznamů.

Wedos

Wedos rozjel velkou prázdninovou slevovou akci. Byl dokonce vydán i 10% kupón na prodloužení služeb NoLimit, VPS a VPS SSD. Ten je nutno zadat na stránce s prodloužením služby (v horním menu webhosting – vyberte v tabulce název webhostingu – v levém menu pak prodloužení). Dříve tyto akce řešili snížením ceny za prodloužení. Zřejmě nás od budoucna čekají ještě další zajímavé akce.

Ostatní akční slevové kupóny:

  • P17CZ – 1x nová .cz doména za 99 CZK
  • P17EU – 1x nová .eu doména za 33 CZK
  • P17DISK – 40% sleva na Wedos disk
  • 75% slevový kód získáte za hlasování v soutěži o dresy. Pozor platnost kupónu je 7 dní. Objednávku pak můžete provést zde.

Prázdninový kód na VPS SSD není. Zřejmě u Wedos zase vyprodali všechny servery 🙂 V sekci Slevový kupón WEDOS když tak najdete 25%.

Stavba druhého datacentra Wedos, které má být takovým světovým unikátem, protože všechny servery budou chlazeny v oleji a datacentrum komplet certifikované TIER IV, už vypadá že je z venku dokončená. Začínají se objevovat fotky z datového sálu. Například tunu vážící trezorové dveře v bezpečnostní třídě II s certifikací Národního Bezpečnostního Úřadu anebo příčky, které mají odolat požáru až 90 minut a přitom zajistit provoz datacentra. Žádný oficiální termín dokončení však nebyl oznámen.

V červenci byla také vyhodnocena Wedos soutěž o Škora Rapid. Správná odpověď na soutěžní otázku “Kolik bude celkem návštěvníků ZOO Hluboká nad Vltavou za období od 1. ledna do 30. června 2017?” byla 90.140. Seznam výherců najdete zde. Výherci obdrží své ceny v srpnu.

U Wedos je od 30.5 zákazníkům k dispozici PHP 7.1. Je trochu záhadou proč se to objevilo na Twitter až 26.7. Hmm…

Tweet měsíce

Je vidět že ten kdo se stará o Twitter účet u Subregu už vidí domény všude, možná by potřeboval zaslouženou dovolenou 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.