Co se událo na českém hostingovém trhu v dubnu 2018

Tak duben byl hlavně o prvním aprílu, který se na internetu slaví hoaxy. Bohužel žádný z českých hostingů toho tentokrát nevyužil, což je škoda 🙁

Active 24

Active 24 se pochlubili, že jejich firewall zastavil až 80 % útoků na hostované weby s CMS Drupal, které zneužívali poslední zranitelnost. Ty které napadené byly pak pomocí scanu odhalili a obnovili ze zálohy. Hezké promo.

C4

C4 nasadili na novější servery PHP 7.2. Stačí v administraci přehodit verzi. Ideálně na vývoj. Pokud však používáte třeba WordPress tak opatrně. Samotný WP je na 7.2 připravený, ale spousta pluginů zlobí.

Czechia

Czechia využila příležitost EURid kampaně na .eu domény na 10 let za zvýhodněnou cenu. Nabídli je za 399 CZK/10 let.

Ignum

Ignum prozradili, že v serverech nepoužívají klasické SATE SSD ale NVMe SSD, které jsou až 10x rychlejší.

Forpsi

V rámci světového dne záloh udělali Forpsi akci na jejich službu Cloud Backup 30 %. Skvělé načasování, jen škoda že nevyužili trend na maximum. Například tato akce si doslova říkala o hashtag.

Forpsi tlačil přes sociální sítě v dubnu převážně nTLD. Objevila se ale i zmínka o cloud. Ujistili zákazníky, že pokud si vyberou cloud v DC v Ktiši, tak jim garantují SSD. Koncem měsíce se objevila i akce na VPS.

Roští

Roští po přechodu od ScaleWay k DigitalOcean stále makají na zlepšování svých služeb. Dokonce v článku Březnové novinky nám nabídli pohled do zákulisí vývoje.

Savana

Na managed VPS nasadili v Savana PHP 7.2 a MemCached.

Subreg – Gransy

Subreg vyměnil platební bránu RB za ČSOB. Dále od 1.5.2018 už nebudou přijímat bankovní převody na RB a je třeba použít účet u FIO.

SvětHostingu

SvětHostingu hrdě oznámil 5. dubna, že jsou GDPR ready. Aktualizovali smluvní podmínky a přidali dodatek. Dodatek je zřejmě zpracovatelskou smlouvou.

Váš Hosting

Váš Hosting se rozhodl více nabízet nTLD. Tento měsíc dokonce přidali i .APP, která si vede nad očekávání dobře. Jasně nTLD dnes nabízí už skoro každý, ale Váš Hosting to pojal s notnou dávkou humoru, kde ty nejzajímavější představil v článku .COOL příběh s Novýma Koncovkama.

Wedos

Wedos se také přidal k akci EURid na .eu doménu se slevou při registraci na 10 let. Nabídl je za 275 CZK/10 let. Akci jsem využil a pořídil si 3 .eu domény.

Po dlouhé době se také rozjela nějaká pořádná slevová akce. V pátek 13tého bylo možné pořídit si NoLimit se slevou od 88 % do 99 %. Na jeden den byla aktivní i sleva na prodloužení NoLimit, VPS, VPS SSD a VPS ON 13 %.

Wedos nám opět dovolil nahlédnout do zákulisí stavby DC2. Na fotkách jsme mohli vidět například přípojnicový systém místo klasických kabelových rozvodů, nové regály pro olejové vany

Wedos potrápili problémy s konektivitou u VPS ON. Měli zatím nejdelší výpadek od spuštění služby na podzim minulého roku. Nové technologie ještě stále zlobí, soudě dle účtů na sociálních sítích, kde hlásí chyby.

Tweet měsíce

Líbila se mi akce Forpsi ke světovému dni zálohování. Neměli to sice úplně dotažené, ale nápad fakt dobrý. Divím se, že se tohoto tématu nikdo jiný nechytil.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.