Co se událo na českém hostingovém trhu v listopadu 2018

Hostingy měli v listopadu perfektní příležitost ukázat se při Black Friday a Cyber Mondey.  Kdo z nich to zvládl nejlépe? Popravdě většina to spojila do jednoho.

Active 24

Active 24 byli vždy proaktivní co se týká bezpečnosti. Listopad nebyl výjimkou. Upozornili na vyděračské emaily, které tvrdí, že na vás má hacker kompromitující materiály (fotku když koukáte na stránky pro dospělé). Zároveň během několika dnů zablokovali přes těchto 150 tisíc emailů. Palec nahoru!

Forpsi

Forpsi prezentovali svou službu WP Ready. Jedná se o službu s předinstalovaným WordPress a automatickými aktualizacemi včetně pluginů. Cena je 120 Kč/měsíc, teď ve slevě za 60 CZK.

V listopadu se zaměřili na propagaci domén .sk za 180 CZK a .info za 25 CZK.

Forpsi využil black friday a dali 40 % slevu na VPS.

Fotkami pořádného hardware na Twitter určitě žádná hostingová společnost neurazí.

https://twitter.com/forpsi/status/1067411341655384064

GigaServer

U GigaServer měli na black friday akci na webhosting extra, kdy byl 1 rok navíc. Na domény (.eu, .sk, .biz) pak až 75 %.

Ignum

Ignum připravil hezkou akci k 25. narozeninám .eu. 1. listopadu jste si jí mohli pořídit za 25 CZK.

Netio

Listopadový boj za svobodu tento rok využilo více hostingů. Většinou dali nějakou akci bez hlubšího zamyšlení. Netio se však blýsklo.  V rámci nejen “Boje za kvalitnější hosting” jste mohli vyhrát i mobilní telefon Samsung Galaxy S9.

OneBit

OneBit pojal black friday netradičně a pěkně agresivně. “Než koupit špatný hosting se slevou, vyzkoušejte raději o BLACK FRIDAY #lepsi_hosting na 3 měsíce zdarma a zjistěte sami, v čem je rozdíl.” Takže všechna konkurence co dala slevu je podle nich špatná 🙂 Agresivní a originální.

Savana

Savana změnila adresu RoundCube klienta z rc01.savana.cz na roundcube.savana.cz.

Stable

Stable se pustil do oblíbené akce 50 % sleva na webhosting. K tomu přidají i .cz anebo .eu zdarma. Na black friday pak 80 % slevy na webhosting, 50 % na VPS a 20 % na SSL certifikáty.

V listopadu spustili, také jednoduché API. Moc toho zatím neumí, ale dalo by se použít třeba k nějakému centrálnímu monitoringu dostupnosti.

Stable definitivně vypnuly starý SMTP server pro odesílání zpráv.

Subreg/Gransy

Subreg dává k doménám celkem zajímavý hosting zdarma. 10 MB prostoru, FTP, chybí jen databáze. Na nějaké menší hraní a jednoduché prezentace stačí. V listopadu upgradovali PHP na 7.0 a přidali Let!’s Encrypt.

Subreg spustil novou hostingovou službu WorldHosting. Mohou vám jej zřídit v jedné z 25 lokalit. Podle toho se pak odvíjí i cena. Od cca 129 CZK do 260 CZK/měsíc. Hosting obsahuje PHP 7, 1 GB prostor pro web a databázi a 1 GB pro emaily. Parametry asi neoslní ale jde o to, že česká firma vám zařídí hosting v některých exotických lokalitách jako je třeba Brazílie, Chile, Hong Kong, Japonsko anebo Nigérie. K nové službě také spustili API. Pokud byste si zřizovali větší počet WorldHostingů určitě přijde vhod.

Subreg rozjel velmi originální vánoční soutěž. Pokud od 1.12 do 21.12.2018 budete registrovat doménu nezapomeňte přidat kupón XMAS. Můžete vyhrát letenku do země vašich snů, respektive do země domény kterou registrujete 🙂 Btw. .com neplatí musí to být ccTLD (národní doména).

Váš Hosting

Váš Hosting měl nejlepší akci na Black Friday – speciální limitovanou verzi VPS (1x 3,5 Ghz, 3 GB RAM, 10 GB SSD) za 222 CZK. Později přihodili ještě sdílený webhosting za 2 Kč/měsíc.

Wedos

Wedos na svém novém blogu popsal jak velký vliv má výkyv teplot na spotřebu elektřiny v datacentru a jak se vyplatí být ekologický. Díky tomu také nebudou muset zdražovat služby v důsledku nárůstu cen elektřiny příští rok. Elektřina údajně tvoří jen jednotky procent nákladů a zvládli by dokonce až 3x větší nárůst cen elektřiny. Výjimkou jsou super levné dedikované servery. Z 254 jich podle statistik na stránkách zbývá jen 21.

Dále na svém blogu představili dlouho očekávanou službu Wedos Cloud. Má se jednat o skutečný cloud (IaaS) s možností hodinové fakturace. Bude toho umět hodně (v článku je i soupis co všechno) a nebude to pro každého. Wedos pro svůj cloud má připraveno 540 fyzických serverů s 34.560 GB RAM, 16.416 Ghz CPU a přes 2 PB prostoru na NVMe SSD. Pokud se chcete stát testerem tak napište Wedos přes kontaktní formulář.

Wedos si na black friday připravil slevy až 77 % na sdílené webhsotingy NoLimit

Tweet měsíc

Tweet měsíce tentokrát nebylo těžké vybrat. Jen s tím chtělo trochu víc pracovat. Moc lidé neví že má Forpsi soukromé datacentrum v Ktiši. Pokryté sněhem v malé vesničce muselo vypadat pohádkově 🙂

https://twitter.com/forpsi/status/1068116136510803968


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.