Co se událo na českém hostingovém trhu v lednu 2019

Leden často prozradí o tom, jaké budou marketingové plány firem. Pomalu se rozjíždí nové reklamní kampaně a občas některé společnosti poodhalí i nové plánované služby. Jak na tom byly hostingové společnosti v lednu?

Active 24

Active 24 nasadil v lednu také PHP 7.3.

Forpsi

Forpsi potrápil DDoS útok, který vyřadil i jejich stránky forpsi.com.

Forpsi je dceřinou společností Aruba, což je obří poskytovatel hostingových společností. Na svém Twitter profilu sdíleli jednu z jejich reklam. Rozhodně se mají čím pochlubit. Mimochodem výhody jejich více datacenter můžete využít i přes Forpsi.

Gigaserver

Hromadné nasazení DNSSEC pro jejich klienty (kolem 18 tisíc) nakonec vzbudilo celkem slušný zájem v odborných kruzích na sociálních sítích i mimo. .cz patří mezi domény, které tuto technologii využívají nejvíce. V současné době je cca 54 % .cz domén zabezpečených technologii DNSSEC.

Hosting Solutions

Vůbec první lednový příspěvek z hostingových firem se objevil na Twitter od HostingSolutions.cz, kde oznámili nasazení PHP 7.3 pro sdílený webhosting.

Ignum

Ignum vydal menší infografiku, které zveřejnil čísla ze zákaznické podpory. Celkem zodpověděli 15.541 telefonátů a provolali 771 hodin. V průměru tak jeden hovor se zákaznickou podporou trval zhruba 3 minuty. Dále vyřídili 1.566 zákaznických chatů a přijali 30 tisíc mailových zpráv z toho 7.447 se týkalo domén a 4.231 webhostingů.

Netio

I Netio se přidalo do klubu poskytovatelů PHP 7.3.

Stable

Stable zavedlo platbu za služby přes Google Play.

Subreg

U Subreg hledají člověk do fullfilment týmu pro zpracování ručně řešených objednávek exotických ccTLD. Jedná se o velice specifickou práci, která zahraňuje komunikaci s často velice exotickými registry, které nemají žádné API. Zajímavá práce se spoustou výzev 😉 Více info na prace(a)gransy.cz.

Neuplyne snad měsíc, aby Subreg nepřidal nějakou doménu do svého portfólia. Tentokrát to byly net.ai, .org.ai a .off.ai. Jinak registrovat si u nich můžete i .to (ccTLD Tonga, cena 1.594 CZK) a .ai (ccTLD Anguilla 1.799 CZK).

Váš Hosting

Váš Hosting vylepšoval své VPS Centrum. Ne že by to bylo něco převratného, ale v blogpostu s novinkami hned na začátku napsali, že reagují na konkrétní požadavek zákazníka (včetně odkazu na Twitter profil). Je to hezký krok z pohledu PR. Ukazují se, že tu jsou pro konkrétní lidi, čímž se zároveň zbavují korporátního nádechu velkých hostingových firem.

VSHosting

VSHosting zveřejnil statistiky jejich antispamu. Podle koláčového grafu je pouze 43 % čistých. Statistiky jsou postavené na 500 milionech emailů.

Wedos

Wedos spustil svou novou kampaň postavenou na energetických nápojích WEDOS Energy. Celkem si jich nechal vyrobit 150 tisíc. V původním blogpostu bylo zmíněno, že jsou určeny pro účely propagace. Posílá je organizátorům nejen IT konferencí, školení, setkání ale i na sportovním akce anebo plesy. Koncem měsíce se však postupně objevili i jako dárek k dedikovaným serverům (2 plata po 24 plechovkách) a později i k dalším službám, jejíchž cena přesáhla 1K CZK (1 plato plechovek).

Co jsem se díval tak WEDOS Energy se dá koupit i v některých eshopech od 20 CZK/kus. Rozdává se také fanouškům na stadionu HC Motor v Českých Budějovicích, pokud přijdete v dresu HC Motor. Není problém si na místě říct i o několik plechovek. Podařilo se mi získat pár kusů. Překvapivě chutná velmi dobře. Chutí velice připomíná Hell, který se v barech používá k míchání alkoholických koktejlů. Když jsem byl o dost mladší tak jsme u těchto drinků řešili podnikání a investování. WEDOS Energi mi to připomněl.

I Wedos v lednu spustil PHP 7.3. Další verze prý budou nasazovat rychleji.

WEDOS se zkusil jako jediný z hostingů svést na #10yearschallenge.

Na konci ledna se rozhodl Wedos, že se stane největším registrátorem .cz domén a překoná Forpsi. Chybělo jim k tomu 5.875 .cz domén. Aby toho dokázal, využil k tomu právě výše zmíněné Wedos Energy. V kontroverzní nabídce, která vítala e-migranty, slíbil nejříve plato energy drinků (24 kusů) za převod alespoň 10 .cz domén a později za registraci 10 .cz domén. Další pak získali ti, kteří byli nejblíže hranici nutné ke zdolání konkurenční společnosti. Nakonec se jim během dvou dnů podařilo stát se největším registártorem .cz domén a třetí den dokonce jako první pokořili hranici 250K .cz domén. Celkem během tří dnů získali 13.512 .cz domén a získali 18,9% podíl na trhu. To budou posílat opravdu hodně Energy drinků 🙂

WEDOS se stal jedničkou na trhu. Jsme největším registrátorem .cz domén!

Tweet měsíce

Přiznám se, že jsem netušil, že server zvládne i fyzickou zátěž v podobě 48 plechovek energy drinků (cca 13 Kg?).


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.