Co se událo na českém hostingovém trhu v září 2019

Čekal jsem že po prázdninách se marketingová oddělení pořádně rozjedou, ale popravdě nic moc. Jeli jen stálice, zbytek tam občas hodil nějakou reklamu. Přitom je to škoda. Do reklam investují velké peníze, ale tvorba obsahu a sociální sítě jim mohou přinést za méně peněz daleko více.

Active 24

Active 24 mají až do 17. listopadu akci na Turbo hosting, který je ideální pro weby, kde se dá jen do omezené míry cachovat. K dispozici je více PHP vláken, takže obslouží více návetěvníků. Sleva je 50 %.

Forpsi

Forpsi se celkem povedl tweet s nabídkou nTLD. Poukázal na velké množství domén a nutnost se odlišit, například pomocí nTLD.

Líbí se mi akce 10% sleva na měsíc provozu na službu Classic VPS za každou .cz doménu. Pěkná podpora .cz domén.

Stable

Stable přidali do administrace možnost vytváře více uživatelů s rozdílnými právy. Tato funkce je často opomíjena, přitom je základem pokud potřebujte nějakého IT správce a nechcete ohrozit všechny služby.

Subreg

Subreg si rýpl do CZ NIC. Je pravda, že už jsem dlouhou dobu neviděl žádnou pořádnou propagaci .cz domény. Něco co by ukázalo proč zvolit .cz doménu a ne třeba nějakou jinou konkurenční. Ono tvrzení, že každý musí mít .cz doménu protože prostě to tak je nemusí trvat věčně.

Subreg posílil svůj Anycast DNS. Mají 40 nodů v 25 zemích světa. Denně obslouží 60 milionů požadavků. Mimochodem jejich Anycast DNS slouží jako sekundární DNS pro národní domény Keni (.ke), Jižního Súdánu (.ss) a Zambie (.zm).

Svět hostingu

Přidána podpora pro PHP 7.4 RC.

Netio

Netio rozjelo zajímavou promo akci – Získejte DVOJNÁSOBEK diskové kapacity zdarma. NATRVALO a pouze v září! Pokud jste si v záři prodloužili OpenVZ VPS, tak se vám od října zdvojnásobil u služby disk. Bylo nutné prodloužit službu alespoň na rok. Tento druh propagačních akcí nebývá moc častý a společnosti se jim spíše vyhýbají. Obnáší totiž administrační práci navíc a do budoucna takto mohou vzniknout nekompatibilní služby s univerzálním řešením. Naopak je cílem spíše služby unifikovat. V každém případě ze strany zákazníka jsou tyto promoakce velice zajímavé. Můžete získat něco na stálo zdarma.

Netio zrušilo možnost snižování parametrů u multihostingu a VPS z důvodů zneužívání zákazníky. Odteď to jde pouze manuálně a musí to udělat zákaznická podpora. No co k tomu dodat, pokud se něco dá zneužít, tak se to i zneužije. Celý post zde.

VSHosting

VSHosting se na blogu pustili do cloudů Amazon, Google a Microsoft. Vyčítají jim hlavně složitost a poukazují na SLA, kdy teprve u dostupnosti 99,5 % vrací peníze. Osobně mám konfrontační a srovnávací články od provozovatelů rád, protože často poukazují na problémy, které běžný uživatel přehlédne. Celý článek Výhody Kubernetes od vshosting~ oproti tradičním cloudům.

VSHosting publikoval srovnání SSD disků přes SATA a NVMe. Více v článku NVMe vs. SATA: Který SSD disk je pro váš server nejlepší? Srovnání není špatné, ale chtělo by to spíše pár oblíbených benchmarků na konkrétních značkách.

VSHosting spustil nový konfigurátor serverů. Ceny začínají na 2,8K CZK.

Wedos

Začátkem září rozjel Wedos (konečně) dlouho očekávaný beta test své dlouho plánované služby Wedos Cloud. Hledal 10 expertů na cloud, kteří by službu otestovali. Testovací Wedos Cloud je složen z 270 fyzických serverů. Po spuštění jich má být připraveno 720 a postupně další přibudou. V druhém datacentru, která staví je prostor pro 10 tisíc fyzických serverů, takže prostoru na expanzi je dost. Wedos Cloud by měl být skutečný cloud s možností vytváření různých virtuálních strojů a sítí. Více detailů najdete na Wedos blogu Začíná první fáze testování WEDOS Cloud. Hledáme 10 expertů, kteří nám pomohou jej otestovat.

Wedos slaví 13. září narozeniny, které doprovází tento den masivní slevy. Tentokrát se dal získat nový NoLimit s 90% slevou a prodloužit stávající s 9%. Na nová VPS byla sleva 50 % a na VPS SSD 33 %. Wedos také publikoval blogpost, co za rok dokázal – 9. narozeniny WEDOS aneb …. Článek, či spíše výroční zpráva o délce 3770 slov, je zakončený statistikami. To nejzajímavější asi je:

  • další datacentrum (DC3) na pozemku o velikosti 1 hektar (10K m2) bude
  • ochrany (DDoS, IPS/IDS, Wedos honeypot) blokují přes 50 % požadavků na servery
  • Wedos plánuje Anycast DNS s DDoS ochranou a CDN. V první fázi na 4 kontinentech.
  • Wedos podnikl první kroky pro ICANN akreditaci
  • k Wedos Cloud bude Managed a Private verze
  • Wedos se chce vrátit k agresivnímu marketingu

Wedos spustil veřejný beta test WMS. Beta testeři se mohli/mohou hlásit. Také jsem se přihlásil a testoval. Mám připravené podklady pro článek, ale zatím nebyl čas :/

Máme tu další velkou soutěž od Wedos. Tentokrát to není auto, ale můžete si vybrat mezi dovolenou za 30K CZK a iPhone 11 Pro. Soutěž pořádá společně s Pojištění.cz. Musíte si buď koupit novou službu (doménu, hosting) anebo sjednat pojištění nad 100 CZK. Pak vám dorazí možnost tipnout si “Kolik bude celkem návštěvníků ZOO Hluboká nad Vltavou na Štědrý den 24.12.2019?”. Soutěž trvá do 19.12.2019. Vyhrát se dá celkem 111 cen. Takže kdo jedete affil tak do střehu 🙂

Jaké to je když v Hluboké Nad Vltavou vypadne proud se dozvíte v článku Hluboká byla na hodinu bez proudu, až na WEDOS. Zajímavá je pasáž jak probíhají testy a jaké chyby mohou odhalit jen ty zátěžové.

Tweet měsíce

Tweet měsíce patří Váš Hosting. Podařilo se jim mě při čtení zmást a donutili mě si tweet přečíst důkladně. V přemíře tweetů často jen pasivně konzumujeme obsah a říkáme si, že bychom měli protřídit koho vlastně sledujeme. U reklam to platí dvojnásob. Získat zájem čtenáře je tak pro obchodní oddělení výzva. No a někdy to jde prostě tak, že sledujícího zmatete.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.