Jde internetový svět do války?

Útok proti MegaUpload v době boje za svobodný internet působí jako otevřená provokace. Není se čemu divit, že o pár hodin pozdějí Anonymous zaútočí na stránky amerického ministerstva spravedlnosti. Začíná se objevovat pojem World War Web. Opravdu se schyluje ke kyber válce?

19.1.2012 v jedenáct večet potvrzují Anonymous útok na stránky universalmusic.com a jeho odstavení. Doteď jsou stránky vyřazené z provozu.
19.1.2012 ani ne o deset minut později padají stránky riaa.org (americká verze české OSA), stále jsou nedostupné.
19.1.2012 v té samé době je sestřelen i web mpaa.org (Motion Picture Association of America, Inc). Ten už se z toho vzpamatoval.
19.1.2012 někdy/kolem půlnoci je zasažen i copyright.gov (U.S. Copyright Office).

Dnes padli další weby
Universal Music (UniversalMusic.com)
Belgian Anti-Piracy Federation (Anti-piracy.be/nl/)
Federal Bureau of Investigation (FBI.gov)
HADOPI law site (HADOPI.fr)
Universal Music France (UniversalMusic.fr)
Senator Christopher Dodd (ChrisDodd.com)
Vivendi France (Vivendi.fr)
The White House (Whitehouse.gov)
BMI (BMI.com)
Warner Music Group (WMG.com)

Podle vyjádření na blogu AnonOps Communications jsou tyto útoky součástí nejrozsáhlejší akcí jaká kdy byla podniknuta.

Anglický originál:

“Anonymous launches largest attack ever, crippling government and music industry sites. Hacktivists with the collective Anonymous are waging an attack on the website for the White House after successfully breaking the sites for the Department of Justice, Universal Music Group, RIAA and Motion Picture Association of America.

Many members of Congress have just changed their stance on the controversial Stop Online Piracy Act, or SOPA, the raid on Megaupload Thursday proved that the feds don’t need SOPA or its sister legislation, PIPA, in order to pose a blow to the Web.”

Volný český překlad

“Anonymous spustil největší útok, paralizující stránky vlády a hudebního průmyslu. Hacktivisti společně s Anonymous vedou útoky na internetové stránky Bílého domu po úspěšném prolomení stránek epartment of Justice, Universal Music Group, RIAA and Motion Picture Association of America.

Mnoho členů Kongresu změnilo jejich postoj na kontroverzná zákon Stop Online Piracy Act, neboli SOPA. Její útok na Megaupload ve čtvrtek prokazuje, že feds (federálové) nepotřebují SOPA anebo podobnou legislativu PIPA aby nařídili zničení Webu”

Pokud chcete mít aktuální zprávy můžete je sledovat na Twittru pod hashtagy #Anonymous, #WorldWarWeb, #FreeMegaUpload anebo #OpMegaupload


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.