Vyjádření Wedos k článku: Wedos vs Active24

Uteklo zhruba 15 hodin a už jsem našel v komentáři vyjádření k článku Wedos vs Active24 od pana Josefa Grill ze společnosti Wedos. Vzhledem k tomu, že je komentář obsáhlejší a dovysvětluje některá důležitá fakta rozhodl jsem se jej vydat jako samostatný článek.

Dobrý den,

celá akce je nyní zaměřena na to, že Active24 podali udání na krajský úřad, že prý používáme klamavou reklamu a to v níže uvedených bodech. Nikdo nás nevaroval, nikdo nám nic nenapsal a místo toho chodíme po úřadech a vysvětlujeme. Pro ně je to zdarma a pro nás je to šikana. Šikana, která nás zdržuje a stojí čas a peníze. Proto reagujeme, tak jak reagujeme.

V letošním roce se nám množí případy udání na všechny možná úřady. Část je anonymní, část poloanonymní (a stejně obojí úřady řeší) a část je skutečně podepsána (jako poslední od Active24). Udání již jsou desítky a o pár (nic konkrétního) jsme se zmínili i na Facebooku.

Co se Active24 konkrétně nelíbilo? Následující naše texty na našem webu:
– Tvrzení o tom, že jsme nejrychleji rostoucí hosting v ČR. O tom z našeho pohledu není pochyb a nechápu, jak mohl někdo tohle napadnout…
– Tvrzení o modernosti našeho řešení a nejmodernějším řešení u webhostingu (s obrázkem skutečného hardware, jež používáme na webhosting). Ano, pohledů na modernost řešení je hodně, ale my si stojíme za tím, že máme blade servery (což jsou servery budoucnosti) v tom nejúspornějším možném řešení** (což je také modernost) a vše máme podložené dlouhodobými testy. Zároveň jednáme se všemi významnými dodavateli hardwaru a průběžně testujeme (a sami víme jak naše zařízení vypadají a jak to vypadá jinde). Navíc žádný náš server není starší, než 2 roky. Neznáme nikoho z TOP10 u webhostingu, který by měl lepší (modernější, novější, úspornější…) hardwarové řešení.
– Tvrzení o trvale nejnižších cenách na trhu u domén. Zde prodáváme za nákupní ceny*** a pokud nejde o akce jiných, tak nemůže být pochyb, že prodej nebo prodloužení domén (spíše obojí současně) máme dlouhodobě ceníkově nejnižší (k tomu občas máme akce nižší). Některé firmy mají akce, ale jsou to akce. Prodej pod nákup dlouhodobě nejde, protože by firma musela finančnímu úřadu doplatit a zdanit ten prodělek.

Naši obranu jste mohli sledovat na Facebooku. Nejprve jsme porovnali naše blade servery se servery Active24 – reálné fotografie****. Jde sice o vzhled, ale již ten napoví hodně v jakém pořádku je infrastruktura té či oné firmy. Buď tam máte pořádek nebo tam máte chuchvalce kabelů. Jako druhý krok jsme porovnali ceny domén*****. Uvidíme jaké další kroky budou následovat.

Je to náš spor s Active24 a určitě pramení z jarní akce. Tehdy jsme se bránili (za celý trh okolo domén). Vše bylo konzultováno (stejně jako dnešní současné kroky) s přední advokátní kanceláří na nekalou soutěž. Dáváme si velký pozor, abychom neměli lži na stránkách a stejně tak v podobných vyjádřeních o konkurenci.

My jsme se nikdy do konkurence nepustili (dokonce jsme se vždy jakýmkoliv vyjádřením vyhýbali – platí ti i dnes), tedy kromě situací, kdy nám “někdo” vykradl celý web, včetně textů neb ukradl jiné věci. Jindy jsme řešili pana Kalužu a jeho web s názvem diamantu*. Jindy jsme se bránili v pár fórech, ale nikdy jsme se do nikoho otevřeně nepustili. Tohle je naše skutečná první obrana, kdy se nenecháme šikanovat a pokud někdo svoje obchodní neúspěchy (říkám tomu obchodní impotenci) neumí řešit jinak, tak budeme v porovnávání pokračovat. Obávám se, že v naprosté většině parametrů vycházíme mnohem lépe.

O tom, co se u nás děje průběžně informujeme na Facebooku, Twitteru, Google+ nebo i jinde. Informujeme tam o DDoS útocích, což je mimo jiné ze dvou důvodů. Jednak ukazujeme jak silné útoky vydržíme a jednak si kryjeme záda kdyby něco spadlo. To, že některé útoky označíme za konkurenční boj je pravda a to z důvodu, že takové útoky jsou vedené konkrétně proti http://www.wedos.cz nebo třeba našim routerům nebo DNS serverům a ne proti konkrétním zákazníkům. Jindy informujeme o udáních, aby lidé věděli, že to nemáme snadné.

Z našeho pohledu jde o obyčejnou šikanu ze strany Active24 (zdarma nás trápí a stojí nás to desítky hodin času) nebo řešení “tonoucí se stébla chytá…”.

Zajímavé jsou interní reakce v mailech mezi námi a Active24. To si necháme na příště (asi k soudu 🙂 až to tam Active24 podá).
Podle vyjádření (z minulých dní) od Active24 jim vadí i naše grafika na Facebooku (stupně vítězů). Vypadá to prostě tak, že jim na nás asi vadí všechno a jakákoliv reklama je zakázána.

Je to asi přesně, tak jak jste psal: “Naše marketingové IT vody jsou velmi klidné. Nikdo se s nikým nehádá, neleze mu do zelí. Prostě jako by tu měl každý s každým nějakou kartelovou smlouvu.”. Takhle byl i rozdělený trh, před naším příchodem. Nic se neměnilo, nikdo nic nového nepřinášel. Slyšel jste snad do roku 2010 o nějakých slevách, slevových kupónech, akcích, doménách za nebo pod nákupní cenu? Prostě všichni byli spokojeni se svou pozicí a podle toho se chovali. S tím souvisí i to, že se v takovém prostředí spory moc nevyskytují, DDoS útoky také ne a proto skoro nikdo nemusí nic řešit (ani neveřejně jak Vám tvrdí 🙂 ). Díky naší (mimořádně levné) marketingové agresivní strategii (avšak v zákonných mezích, což si stále hlídáme) je to s námi jinak. Těžko se s námi bojuje. Nákladově jsme mimořádně dole, ale přitom služby nešidíme a poskytujeme kvalitní služby za mimořádně nízkou cenu. K tomu nic netajíme a lidé (zákazníci) nás mají rádi. Je to přesně tak, jak jste napsal. Někde v diskuzi se objeví slovo hosting a okamžitě tam máte příspěvky o nás. Jsme synonymem pro slovo hosting (stačí se podívat na početnosti hledání, na počty záznamů o nás, naše pozice ve vyhledávačích rostou a to s minimem nákladů). Rosteme rychle (za prvních cca 10 měsíců letošního roku jsme vyrostli o 100% své původní velikosti).

Slevové kupony s názvem konkurenta jsme také uvažovali, ale to si necháme až podle pokračování našeho sporu 🙂 .

My jsme od počátku otevřená firma a nic netajíme. Stejně tak reagujeme na podněty (a to i negativní) a vždy vysvětlujeme a nestrkáme hlavu do písku před ničím. Na facebooku nám může každý napsat příspěvek a nemáme to nijak omezené a příspěvky nemažeme.
Neustále vymýšlíme nové věci, přinášíme vylepšení v administraci, novinky ve službách, nové služby. Komunikujeme s klienty o čemkoliv, co je zajímá.

Díky tomu všemu nám klienti věří a díky tomu se k nám stěhují.

PS: Asi toto vyjádření použiji jako základ pro článek, kterým celou aféru vysvětlíme u nás na webu.

Ještě doplním reference, ať to máme všechno pěkně pohromadě.

* Více v článku DiamantovyHosting křišťálově čistá pomsta anebo reklama?.
** Více v článku Zelený Wedos.
*** Nákupní cena .cz domén k 2.12.2012 je 125 CZK.
**** Viz. fotoalbum na Facebooku Srovnávací reklama – servery WEDOS versus Active24.
***** Viz. Předchozí článek Wedos vs Active24 anebo přímo vlákno na Facebooku.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

16 komentářů

  1. Jen přidám takovou vsuvku a dotaz. Řadě vašich klientů už toto hádání a pošťuchování s A24 dost vadí, toho jste si mohli všimnout i v komentářích na Facebook stránce. Nemyslíte si, že by vám tohle mohlo spíše uškodit než pomoci ?

  2. Dobrý den,
    ano, máte pravdu.

    Na jednu stranu to určitě pár lidem vadí a proto se snažíme to nějak omezit. Na druhou stranu zákazníci (a akcionáři) musejí vědět, že nám úspěchy nepadají z nebe 🙂 a že je za tím mnoho práce, včetně podobných starostí.

    Pokud za letošní rok jsme měli kontroly (a to i opakovaně) na základě různých udání z živnostenského úřadu, krajského živnostenského úřadu, obchodní inspekce, inspektorátu bezpečnosti práce, finančního úřadu, finančního ředitelství…, tak nás to stálo stovky hodin času. Zdržuje to od další práce. Udavači to mají zdarma a my s tím máme práci a starosti.

    Nechceme se v tom pitvat. Musíme však dát Active24 (a dalším) najevo, že se umíme bránit. Nejsnazší obrana svých obchodních neúspěchů je to, co předvedla firma Active24. Active24 dá udání na úřad, které je zadarmo (a ne zpoplatněné jak u soudu) a nestojí je ani moc času (stránka textu). Nás to stojí několik zbytečných cest na úřad, několik hodin strávených tam, několik odpovědí. Dohromady desítky hodin a to není zadarmo (a zdržuje to od další práce).

    Vše (včetně naší jarní gratulace k jejich nekalosoutěžnímu “podfuku” na zákaznících) konzultujeme s přední advokátní kanceláří. Snažíme se s Active24 i nějak komunikovat (a vše si vyjasnit), ale je to spíše jednostranná snaha.

  3. Jasně, ale i přes to si myslím, že zákazníci uvítají spíše informace o inovaci či akcích než toto “vychloubání” se nad A24. Chápu, že je to cesta k tomu, abyste jim ukázali, jak vypadají věci v reálu, ale nevím jestli je tohle ta pravá cesta. Poslední dobou sleduji narůstající komentáře/články k tomuto tématu – jasně i tohle je reklama, ale pokud jich bude víc a víc negativních ? 🙂

  4. Přiznám velice otevřeně, že nejsem klientem Wedosu a to jen proto, jak se na venek chovají. Vadí mi jejich neustálé útočení na někoho a to co se děje už dlouho – hnusná a špinavá samochvála! Prostě si nikdy nikde neodpustíte, jak jste nejlepší a jak jsou všichni blbci, co zaostávají…

    To, že na Vás chodí udání něco říká – je jedno, jestli jsou anonymní nebo podepsaná. Předem řeknu, že NESOUHLASÍM se žádnými udáními, protože to není podle mě správný boj proti konkurenci, ale k věci – Active24 měli tu odvahu a pod podnět se podepsali, narozdíl od desítek dalších, jak uvádíte a za to pikají… Je vidět, jak se chováte. Nebudu hodnotit, jestli nekalosoutěžní jednání proběhlo, nebo ne – narozdíl od Vás nemám všechny informace, ale je to zákonem stanovená možnost obrany a je na nezávislých institucích, aby se podnětem zabývali. Na Vás je, abyste se bránili a případně prokazovali, že tomu tak není.
    Podnikáte v ČR (mimo těch firem v daňových rájích) a měli byste plně respektovat české zákony a ne kolem sebe kopat jak malé děti, když někdo obranu vylývající ze zákona využije.

    Vyjádření o útocích konkurence mě pobavilo – všechno je samozřejmě jenom konkurence, která už mnohokrát na vás útočila a nikdy se ji to nepovedlo a proto to pořád stejně zkouší pořád, přece jenom jste určitě udělali krok zpět a zmírnili jste obranu před útoky – to zní zcela logicky…

    Dále – píšete o KARTELOVÝCH DOHODÁCH a klidných vodách. S klidnými dohodami souhlasím, ale s kartely? Proboha, žijete v ČR a právní řád této republiky na to pamatuje. Veřejně prohlašujete, jak tu jsou kartely, ale buďto je to jen Váš paranoidní názor, nebo máte důkazy a pak jste spoluviníkem, protože to nehlásíte a napomáháte tak k trestnému činu!!!

    Poslední – nejsou akce na doménovém trhu a trhu hostingu – uvedl jste, že před wedosem (rokem 2010) tu žádné akce nebyly atd. Proboha, do té doby jste budoval Foprsi – přiznáváte se tedy veřejně, že jste měl kartelové dohody o držení cen domén a také, že jste nedělali akce?

    Jste sám proti sobě a nevidíte si do huby. Začínám být na Vaše vyjádření dost alergický, právě pro jejich rétoriku a překrucování faktů! Na fórech typu WT, WD a další se vašim přízpěvkům raději vyhýbám, protože číst to je vždycky perkla, ale to co píšete všude možně, třeba zde, to uz mi přijde opravdu jako něco, co není hodno solidní firmy.
    Chápu, že pro svoji firmu žijete, stejně jako já pro svoji, ale trochu slušnosti a nepřekrucování faktů by mohlo být standardem.

    Nemám proti Vám žádnou žášť, nejsem vaše konkurecne a v oblasti hostingu se vždy budu pohybovat pouze jako zákazník (alespoň si to myslím), ale vadí mi vaše veřejné vyjadřování a veřejné PR firmy. Kdyby tohle dělal každý, tak by naše republika byla ble ble ble… Uvědomte si to a zlepšete svoji kulturu.

    1. Jan Kalianko: To s klidnými vodami a kartelovými dohodami, byla citace mého předchozího článku. Že konkurence dlouhou dobu “degenerovala” je pravda. Všechno začala až iniciativa moderních firem. Subreg, Wedos, Hexageek atd. Bez nich by jsme stále potřebovali na převod domény notářsky ověřený podpis, platili za vedení DNS záznamu apod.
      Wladass: Mám kolem toho nějaké informace ze zákulisí. Jejich taktika funguje skvěle. Tvoří si tu v podstatě “kult” věrných zákazníků. Ten zbytek to může ignorovat a za pár korun využívat dobrý hosting za zanedbatelné ceny.

  5. Dobrý den,
    děkujeme za reakci. Chápu Vaše rozhořčení, ale pokusím se Vám pár věcí vysvětlit.
    Víte, já to také občas vnímám, že se to některým čtenářům nelíbí, ale bez vysvětlení (a vysvětlování) to nejde. Kdo chce, tak si to přečte. Kdo ne, tak to číst nemusí.

    Konkurence jsme si nevšímali a nevšímáme. Běžně se k nikomu nevyjadřujeme. Reagujeme, až v okamžiku, kdy je potřeba se bránit. Tady to zašlo trochu dál, což je pravda. Víte, pokud někdo, kdo dá udání se směje někde ve své kanceláři a místo toho, aby komunikoval (a tím jsme mohli situaci vyřešit v tichosti), tak se bráníme.

    Párkrát jsme napsali o nějakých DDoS útocích a někdy jsme k tomu napsali, že jde zřejmě o konkurenční boj. Pokud někdo vygeneruje 3 a více Gbps směrem na náš web (a ne web jednoho zákazníka) nebo naše zařízení, tak to asi nějak s něčím souvisí. Podařilo se nám i jeden útok analyzovat a ten řeší státní zastupitelství (a minulý týden tam podali obžalobu).
    Proč jsme o DDoS útocích psali jsem vysvětlil. Jednak tím ukazujeme kvalitu a jednak jsme si dělali alibi, kdyby se cokoliv stalo (a skutečně útok nějak poškodil služby). Informujeme o všem a tak není důvod napsat i o tomhle.

    Za letošní rok jsme na některých úřadech již téměř inventář. Párkrát jsme to zmínili v souvislosti s konkurenčním bojem. Nikdo nám nechtěl věřit. Otevřeně jsme to napsali až nyní (jindy jsme si to s autorem udání vysvětlili mimo úřady a mimo publicitu). Vidíte, že nemáme důvod si nic vymýšlet (ani například předchozí anonymní udání – směšně však poslaná z mailserveru konkurenční firmy).

    Někdy naše kampaň vypadá vychloubačně, ale na druhou stranu se nemáme za co stydět. Vezměte si, co vše máme a jak to máme, vezměte si, co jsme vše dokázali. Jiné firmy podobné informace moc neuvádějí, protože to někdy nejde (vyšla by pravda najevo). Jiné firmy píšou na svůj web pohádky. Zrovna jednu z těch co zmiňuje autor článku napomínám už asi rok. Neposlal jsem nikam udání, ale opakovaně jsem je upozorňoval na jejich pohádky na jejich webu. Postupně to ladí, ale i tak je to jedna velká pohádka 🙂 .
    Možná byste se divil, kdyby všichni konkurenti napsali na web pravdu a dali tam skutečné fotky (jak to u koho vypadá)…
    Proč bychom se tedy za to měli stydět? Stydět se mohou ti, co mají na webu pohádky nebo tam nemají nic…
    Když někde otevřeně vyzvu k tomu, aby někdo napsal pravdu nebo dal fotografie, tak tím debata končí.
    Opakuji, že co se týká našeho vybavení, našich služeb a toho, co jsme dokázali (včetně vybudování datacentra, růstu a vybudování silného jména s minimem financí do PR), se nemáme za co stydět.

    Active24 se sice k udání podepsalo, ale také tak trochu spoléhali, že se to nedozvíme, kdo to byl… Je správné, že se podepsali, ale na druhou stranu mohli nám nejprve napsat, co se jim nelíbí. Neříkám, že bychom jim v kritizovaných bodech uhnuli, ale na druhou stranu bychom věděli, že nejde o šikanu (jen udat a zdržovat nás od práce).

    Zákony této země respektujeme a to i tak, že se bráníme a vše konzultujeme s advokáty. Není to spíše tak, že někdo má klamavé informace u svých kampaní, někdo má na webu ceny bez DPH, někdo šikanuje přes úřady.. a proti těm se nemáme bránit?

    Kartelové dohody jsem nikdy nedělal, ale vezměte si posledních několik let, jak tady fungoval trh. Přišel subreg, ale nikomu nešlapal do zelí (neprodával masivně hosting). Měl spíše zaměření na domény, které měl s určitou marží. Jinak se nic nedělo. Já jsem nikdy o žádné kartelové dohodě nehovořil. Jen jsem reagoval na komentář autora článku. Hovořím o rozdělení a spokojenosti (a uspokojení) všech zúčastněných, které tady bylo. Nabourali jsme to zásadním způsobem my. Místo marží na doménách v řádu 50-200 korun, jsou to nyní čtvrtiny. Hosting se také změnil.
    Nikdo tady proti nikomu nebojoval, všichni byli spokojeni se svojí pozicí na trhu, všichni se svým růstem (bylo to období ekonomického a i internetového megarůstu) a tak nikdo nečekal, že přijde nějaký WEDOS, který vše naruší a celé odvětví změní. I to je jedna z věcí, které jistě vadí téměř všem konkurentům.
    Nikdo nečekal, že budou naše služby funkční a stabilní a kvalitní. Nikdo nečekal, že k tomu budeme zvládat podporu. Nikdo nečekal,že náš růst bude trvat.

    Během budování forpsi jsme byli podobně obchodně agresivní, ale stejně jako dnes v mezích zákona.
    Největší chybu jsme tehdy udělali v tom, že jsme nekomunikovali a nevysvětlovali. Poučeni z předchozí doby nyní vysvětlujeme vše. Konkurenci se to nelíbí a nemá nás (mě) ráda. Prioritou jsou kvalitní služby pro naše zákazníky a tomu podřizujeme vše.

    Upozorňuji, že žádná fakta nepřekrucuji. Nemám důvod si vymýšlet jediné písmenko. Od počátku jedeme stylem naprosté otevřenosti a nic netajíme. Kolikrát jsme byli konfrontováni s nepříjemnými tématy nebo otázkami, ale vždy jsme reagovali. Díky otevřenosti nás nenachytáte. Vyjadřuji se k různým tématům a všechna moje vyjádření jsou vedena stejným směrem, mají logiku a vzájemně do sebe zapadají. Stačí si číst jednotlivé příspěvky, které jsem kdy a kde napsal (já nebo moji kolegové).

  6. Wladass:
    Máte pravdu. I v tomto směru musíme myslet. Pokud si přečtete i ten příspěvek pro pana Kalianka, tak je to (mimo jiné i ) o té otevřenosti… Komunikace a vysvětlování k tomu také patří. Díky tomu nás jen tak někdo nenachytá “na švestkách”…, protože vše do sebe zapadá. Ani pan Kalianko nenajde jediný náš komentář, který by si odporoval s nějakým jiným.

    Chceme se primárně věnovat službám. To je to nejdůležitější. Určitě tuhle “akci” nechceme dále “hrotit” a předpokládáme, že jsme dali najevo, že se bránit budeme a umíme.
    Nebojte, chystáme několik novinek u stávajících služeb, chystáme nové služby a chystáme i další věci (třeba další trasu 10 Gbps nebo třeba testování zcela nových technologií). O tom zase příště 🙂

  7. Jan Kalianko:
    Předpokládám, že jste z nedalekých Vodňan. Určitě jezdíte téměř okolo. Dovolím si Vás takhle pozvat na oběd a na prohlídku. Poznáte, že jsme lidé z masa a kostí. Uvidíte jak to u nás máme udělané.
    Třeba potom změníte pohled na věc (nebo také ne 🙂 ). Třeba potom budete mít pro naše kroky mnohem větší pochopení (bez ohledu na to zda jste nebo nejste náš zákazník).

  8. Zdravim, koukam ze Wedos registruje pro sve klienty genericke domeny pres TUCOWS.COM, ale vlastni domenu wedos.com ma registrovanou na Subregu, proc?

  9. Dobrý den,
    domény registrujeme přes ASCIO 🙂 . Na počátku jsme je registrovali přes subreg, ale v průběhu doby jsme začali registrovat u ASCIO a tak máme část domén tam a část tam. Něco málo přesouváme, ale spíše výjimečně.

    Máme nyní oba registry automatické a primárně jedeme přes ASCIO a pokud by tam došlo k výpadku, tak můžeme plynule přejít na subreg a registrovat tam.

    Důvody změny ze subregu na ASCIO jsme někde krátce zmínili a nemá smysl se k tomu vracet.

  10. Pane Grill.

    Na toto téma jste mi psal už jinde – nevím jak by měla prohlídka datacentra změnit můj pohled na Vaši rétoriku, se kterou nesouhlasím. Business se má dělat pozitivně a ne hádat se a házet na sebe špínu. To vidím denně v politice a je nám z toho všem na zvracení…

    Datacentrum při některé z dalších akcí navštívím, jen kvůli tomu, že mě datacentrum zajímá, ale je to zcela odlišná věc od toho co předvádíte.

    Nemám nic proti Vám osobně, to si doufám nemyslíte. To co se mi nelíbí jsem již napsal.

    JK

  11. Dobrý den,

    děkuji za reakci.

    Já neříkám, že nějak zásadní změníte názor, ale určitě pochopíte více souvislostí. Pochopíte jak to, že se nemáme za co stydět (a proč se tím nepochlubit). Pochopíte také, že obrana proti některým věcem (jako je DDoS nebo třeba udání) jde těžko a tak nic jiného, než publikace nezbývá.

    Upřímně řečeno my špínu na Active24 neházíme. Oni tvrdí, že nemáme pravdivé informace na našem webu (viz. naše první reakce). Tak jsme jen porovnali skutečné a pravdivé obrázky hardwaru a porovnali skutečné ceny domén (dva kritizované body z jejich podání na úřad).
    My jsme se nikdy ke konkurenci nevyjadřovali (pokud nás někdo nevyprovokoval svým chováním k reakci – což je i tento případ).

    Třeba po návštěvě budete mít jiný pohled i na to, že se úspěch v ČR moc neodpouští.

    Budu rád, když někdy přijedete.

  12. Já bych uvítal Wedos kanál, třeba na Twitteru, kde by se psalo třeba jen o důležitých změnách a událostech. Začínám mít totiž tendenci Vaše příspěvky přeskakovat a pak mi může v té záplavě PR uniknout nějaká důležitá informace.

  13. To je boj. Já jsem tedy na straně Wedosu a vždy mě dostane ta česká vynalézavost, samotného by mě takové konkurenční útoky nenapadly. Není snad dost čestných způsobů.
    Ještě jedna poznámka na okraj. Zmiňovaný web http://www.diamantovyhosting.cz jsem expirovaný koupil, s původním obsahem nemá nic společného, tak teď o něm už jen v dobrém, OK? 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.