Co se událo na českém hostingovém trhu v září 2016

Září bylo v porovnání s předchozími měsíci celkem klidné. Tedy až na technické problémy, které způsobily výpadek hlavních stránek několika hostingových firem a někdy i služeb. Na Twitter se tentokrát nikdo nepochlubil, ale můžete se podívat na mereni.kyblsoft.cz, jak si vedl právě váš webhosting.

V záři zareagovali někteří registrátoři na akci SK NIC a snížili ceny .sk domén pro registraci a transfér na 7 EUR (v přepočtu cca 189 CZK). Akční ceny hodlá SK NIC držet minimálně do konce roku 2017. Takže kdo má .sk domény momentálně nejlevnější?

  1. Forpsi vítězí s dotovanou cenou 135 CZK
  2. Subreg registruje za 7,99 EUR (219 CZK)
  3. Czechia má .sk za 249 CZK
  4. Stable ustájí vaši .sk doménu za 250 CZK

Czechia

Czechia oslavila 15 milionů splněných požadavků svých zákazníků.

Na Twitter se pochlubili, že zaregistrovali 79 % ze všech přeobjednaných domén .shop.

Savana

Po až neuvěřitelně dlouhé době 3 roky a 3 měsíce se u Savana dostali k aktualizaci PHP u tarifu S100 (recenze). Až do září tam byla PHP 5.4. “Nově” je možné začít používat PHP7. Fakt už to chtělo, protože provozovat WordPress na zastaralé verzi PHP přináší nejen problémy s pluginy, ale také je pomalejší.

V září byla vyhlášena modernizace SW a HW na jednotlivých fyzických serverech. Bude probíhat postupně.

Stable

Stable nabízí pro všechny školáky webhosting zdarma pro výuku tvorby webů. Respektive 30 slevových kódů pro každou třídu v rámci projektu Endora.cz pro školy. Rozhodně palec nahoru!

Subreg

Mimo .sk domény byla v akci u Subreg třeba .club, .online anebo .tech. Pokud koukáte po nTLD, tak se vyplatí kouknout co má právě v akci. Novou nTLD můžete mít za 24 CZK.

Subreg nejen dává slevy na domény, ale také jejich ceny hlídá. Díky němu víme, že od 6. března 2017 podraží .biz.

VSHosting

VSHosting oslavil své 10. narozeniny. V článku slíbil velkou expanzi do Polsko, kde si založí pobočku.

WEDOS

Wedos oslavil své 6. narozeniny. Všichni se nechali vyfotit a vyšel dlouhý článek s různými zajímavými statistikami. Samozřejmě nechyběly ani velké WEDOS slevové kupóny.

U Wedos pokračuje výstavba datacentra druhého datacentra. Na fotkách bylo vidět, že se začíná pomalu zasypávat zadní část. Administrativní budova už vypadá, že má konečnou podobu. Podle neoficiálních zpráv chybí už jen pár věcí (třeba okna) a může se začít dělat na vnitřku.

Tweet měsíce

Jako tweet měsíce jsem vybral reakci obchodního oddělení Czechia na připomínku zákazníka, který přirovnal vytvořené stránky svépomocí k traktoru, který bude škaredý, špatně jezdit a nespolehlivý. Reakce se fakt povedla.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.