Co se událo na českém hostingovém trhu v říjnu 2016

Máme tu další měsíc a přehled nejzajímavějších novinek a informací, které hostingové společnosti zveřejnili na svých sociálních sítích.

BlueBoard

Minulý měsíc byli BlueBoard na Twitter o dost aktivnější než dříve (místo 1 postu, hned 4).  Představili pár změn a novinek. Například, že si můžete změnit login, nastavit alias domény u multihostingu, nastavit v administraci odesilatele pro zprávy poslané přes funkci mail(), nastavit short_open_tag a display_errors.

Czechia

SSLmarket.cz je největším prodejcem certifikátů v ČR a stále roste. Dokonce za největší růst v regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) získal ocenění EMEA Sales Growth Partner Award 2016 na akci Symantec Roundtable 2016. Gratulace!

Roští

Roští zlobil mailserver, tedy spíše zavirované počítače jejich zákazníků, kteří jej dostávali pravidelně na různé blacklisty. Pro Postfix se jim nepodařilo najít řešení a tak nasadili nové řešení postavené na projektu Hakara. Více informací a jak si jej nastavit najdete na blog.rosti.cz/novy-smtp-server/.

U Roští už mají Let’s ecrypt na jedno kliknutí.

Savana

Savana oznámila, že tento rok vyplatí v provizním systému více jak 500 tisíc CZK.

Stable

Stable zavedlo pro zákazníky ze Slovenska, slovenské pevné číslo, takže nebudou muset platit jako když volají do zahraničí. Přeci jen na Slovensku není takový výběr webhostingů jako u nás a hodně Slováků preferuje české firmy. Rozhodně je to krok správným směrem. 👍

Subreg (Gransy, G-Hosting)

Zástupci společnosti Gransy vyrazili do Senegalu na výukový kurz pro techniky registrů z afrického regionu. Překvapilo je, že konference začala tím, jak vlastně funguje internet.

Tak jsme opet v Africe :) tentokrate v Senegalu. Konference je defakto vyukovy kurz pro techniky z ruznych africkych registru (jsou tu lide z .sn, .gh, .eg, .ke, .bi, .mw, ...). Trochu smutne je ze i pres 1/3 skupinu francouzsky nemluvici to vypada ze meeting bude z vetsi casti prave ve francouzstine :) Ale pro me je jeste vice smutnejsi ze na zacatku celeho tydne je prednaska o tom co je internet a jak funguje. Viz screen na obrazovce - to opravdu technicti zastupci registru nevedi, co je DNS? To snad ne. Zdroj: https://www.facebook.com/Subreg.CZ/posts/1232172210138227
“… pro me je jeste vice smutnejsi ze na zacatku celeho tydne je prednaska o tom co je internet a jak funguje. Viz screen na obrazovce – to opravdu technicti zastupci registru nevedi, co je DNS? To snad ne.” Zdroj: https://www.facebook.com/Subreg.CZ/posts/1232172210138227

Minulý měsíc proběhla velmi zajímavá akce na .net domény. Za 97 CZK jste si během 24 hodin mohli zaregistrovat .net doménu.

VSHosting

Hlavní marketingovou zbraní VSHosting je jejich datacentrum ServerPark, a tak jej pravidelně využívají pro PR. Většinou se jedná o články pojednávající o nějaké jeho části a jak dobře mají všechno vyřešené. Minulý měsíc to třeba bylo o UPS, kde rýpnoli do konkurence z Prahy a Brna kvůli problémům s napájením.Mimochodem můžete se objednat i na exkurzi do ServerParku na stránkách www.serverpark.cz/rezervace-prohlidky.

Druhou marketingovou zbraní jsou fotky a informace o nových technologiích, ke kterým se běžný člověk jen tak nedostane. Je celkem zajímavé vidět na fotce třeba 4 TB SSD.

Podle jednoho tweetu údajně v ServerPark hlídají přes 3000 serverů.

Wedos

Wedos v posledních měsících jede propagační kampaň postavenou na bezpečnosti svých služeb. V říjnu oznámil nastavení technologie DNSSEC u .cz domén svých zákazníků. Chvilku to už vypadalo, že by díky jejich rozhodnutím mohlo být až 50 % .cz domén chráněnou DNSSEC, ale graf CZ NIC se 30.10.2016 zasekl na 49,9 % a od té doby mírně klesl.

S tím souvisí i průběžné zveřejňování různých statistik. Například 300.000 odražených DDoS útoků za 2 roky a 5 dnů.

Wedos se pochlubil novým rekordem – 5 minutové průměry provozu přesáhly 5,2 Gbps.  Zároveň zmínili, že se chystá další linka od O2. Jen pro zajímavost většinu provozu u Wedos tvoří služba VPS. Je jich téměř 6 tisíc. Nevím jak jsou na tom ostatní, ale zřejmě bude Wedos i největším poskytovatelem VPS v Česku.

Wedos spustil GIT jako příplatkovou službu k Wedos disk. Cena je 20 CZK/měsíc jak u bezplatné varianty tak i u 1 TB verze.

Celkem zajímavou interaktivní infografiku připravili u Wedos. Uvidíte na ní počet služeb v jednotlivých státech, městech i lokalitách. Njn všichni víme, že Wedos je největší, ale tohle je zajímavý způsob jak to demonstrovat 🙂

Tweet měsíce

Tento měsíc volím za nejlepší tweet ten od Roští.cz. Ačkoliv s Let’s Encrypt přichází dost pozdě oproti konkurenci, tak přesně takto by mělo vypadat oznámení o spuštění něčeho naprosto jednoduchého. Když tento tweet uvidíte, okamžitě vám dojde jak snadné je začít Let’s Encrypt používat.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.