Co se událo na českém hostingovém trhu v květen 2017

Tento měsíc se toho moc na sociálních sítích nepsalo. Twitter jasně ovládl Subreg, který informoval o akcích, aktuálních událostech a občas tweetli i něco ze zákulisí a osobní názory. Překvapivě začala být aktivní i Savana. Z velkých značek zajímavé věci tentokrát tweetoval jen Wedos, ostatní značky jen upozornili na akce na domény. Jenže ty nTLD už jsou nějaké okoukané.

Forpsi

Vtip o drevokocůrovi je starý, ale v kontextu s .sk doménou se celkem Forpsi povedl. Zajímavé je i využití emoji. Kazí to jen ten obrázek z fotobanky.

Savana

Savana na všech tarifech zavedla podporu HTTP2. Pozor, podporu je nutné zapnout ručně v administraci.

Savana má problém s odesíláním emailů na největší český freemail Seznam.cz, který je začíná odmítat kvůli přetěžování. Situaci se snažili řešit, ale dostali jen odpověď od podpory:

...
uvedené chybové hlášení "421 4.7.1 You have been temporarily banned. Try again later or report" se vrací ve chvíli, kdy Vámi odesílané zprávy naráží na některý z našich provozních limitů na příjem zpráv. Intervaly těchto dočasných blokací jsou pět minut, doporučujeme upravit nastavení Vašeho odchozího serveru tak, aby dodržoval následující hodnoty:

500 spojení na každých 5 minut s max. objemem do 100 000 e-mailů o celkových datech 180 MB
...

Savana má problém hlavně s limitem objemu dat. Celkem by mě zajímalo jak to řeší jejich větší konkurence.

Koncem měsíce byl navýšen prostor pro databáze všech multihostingů na 2 GB.

Subreg (Gransy)

Začátkem května proběhla blesková akce na .net domény. Po dobu tří dnů jste si je mohli pořídit za hezkých 3,99 USD (98 CZK).

Subreg nepřímo podpořil iniciativu nasadomena.sk (více info se dozvíte v článku Slováci bojují za svou doménu). Také se na jejich Twitteru objevilo několik narážek.

TELE3

Vypadá to, že TELE3 došla trpělivost se zákazníky, kteří nevědí jak funguje .cz doména, a když se něco pokazí, tak jsou oškliví na jejich zákaznickou podporu. Vzali tak výuku doménové gramotnosti do svých rukou a vše podstatně přehledně sepsali do článku Nekrademe, čestný pionýrský.

Wedos

Květen byl u Wedos opět ve znamení stavby druhého datacentra a testování nových VPS SSD 2.0.

Testování VPS SSD 2.0 se zúčastnili desítky lidí (tuším někde zaznělo přes 60). Moc informací se však ven zatím nedostalo. Soudě dle komentářů na sociálních sítích se řešily menší nedostatky a problémy s administrací. Reakce testerů k výkonu byla převážně pozitivní. Zvláště k výkonu procesorů padaly samé superlativy. Ostatně to se od drahého řešení HP Moonshot napěchovaného výkonnými procesory dalo čekat. Teď samozřejmě všechny zajímá kdy bude služba spuštěna a hlavně jaká bude cena.

Velkým tahounem PR, marketingu prostě značky Wedos je jejich nové datacentrum, které staví. Na sociálních sítích mu je věnováno hodně prostoru. Vzhledem k tomu, že budova už stojí, tak jsme čekali jak to bude pokračovat. Dalo se předpokládat, že to bude teď o vybavení a technologiích. Wedos to ale trochu posunul a rozhodl se udělat reality show ze získání TIER IV. V článku Wedos jde do TIER IV je rozepsáno, jak tato část kampaně postupně startovala. Koncem měsíce se objevil na fotkách šéf Wedos Josef Grill, jak drží v ruce smlouvu s Uptime Institute a ukazuje na TIER IV.

Začátkem měsíce se také pochlubili, že si nechali vyrobit na zakázku nové podlahy se zvýšenou pevností a samozřejmě nehořlavé. Na fotkách jsou vidět dokonce i potisky WEDOS po stranách.

Tweet měsíce

Tweet měsíce tentokrát vyhrává Gigaserver za informaci o plánovaném restartu serverů kvůli aktualizaci. Vede na vtipně psaný článek, kde je detailně vše vysvětlené.

Bohužel se ale také dopustili prohřešku proti internetovým mémům. Obrázek, který použili se totiž váže k mému You Know What Really Grinds My Gears.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.