Wedos jde do TIER IV

U Wedos člověk neví jestli je jejich marketingová strategie dílem chvilkového rozhodnutí anebo se jedná o plánované akce. Některé velmi zajímavé dlouhodobé kampaně totiž navazuje na nějaký “problém”. Například DDoS útoky, proměnil Wedos v několika měsíční kampaň o budování nákladné DDoS ochrany, kterou neustále zdokonaloval. Zakončením bylo nasazení IPS/IDS ochrany, která značně ulehčila redakčním systémům. Ostatně kdo používáte WordFence, tak týdenní report z webů na NoLimit většinou ukazuje max jeden či dva záznamy. Většinu útoků opravdu zastaví. Věřím že jim to zafungovalo skvěle.

Před pár dny to vypadá, že se rozjela další velká plánovaná kampaň, tentokrát na získání TIER IV.

Tato kampaň je logickým pokračováním kampaně o budování druhého datacentra Wedos. Stavba je postavena a teď se začnou práce uvnitř, přijdou technologie včetně olejového chlazení. Jak už je zvykem u Wedos udělá z toho velkou věc ve stylu reality show. Mimochodem tuto taktiku rozjel i u prvního datacentra. Jen tentokrát to bude o tom udělat všechno podle standardu TIER IV, což je jedna z největších výzev u budování datacentra na světě.

Wedos totiž nechce jen TIER IV, chce k tomu i Operational Sustainability, což je něco jako zlatý TIER IV. Tuto certifikaci má jen 9 datacenter z 915 certifikovaných na světě. Mohl by tak být ten 10tý.

Nová Wedos TIER IV kampaň začala celkem nenápadně koncem dubna na Facebooku. Od té doby už se o TIER IV píše u téměř každé fotky 😉

https://www.facebook.com/WEDOS.cz/posts/10155480551717780

O týden už se objevují první fotky z porady. Všimněte si jak se postupně přechází z kampaně “Doposud jsme byli stavaři” na “Nyní jsme stavitelé datacenter”.

https://www.facebook.com/WEDOS.cz/posts/10155500390817780

Naplno se pak kampaň rozjela 15. května, kdy se objevil první ze série článků.

https://www.facebook.com/WEDOS.cz/posts/10155534603912780

Další články přibývají tempem jeden za dva dny na datacentrum.wedos.com. Vzhledem k tomu, že na těchto stránkách se předtím objevil článek jen jednou za hodně dlouho, tak je jasné že se do toho Wedos pořádně opřel. Samotné články jsou poměrně obsáhlé a přijdou mi dost odborné. Přibývají opravdu rychle. Možná mají za účel posloužit jako zdroj informací pro média, popřípadě jako cíl odkazů z reklamních článků. No uvidíme. Působí to jako start rozsáhlejší plánované PR kampaně, kde z nás chce Wedos udělat experty na návrh datacenter 😀

Závěr

Vyznat se ve Wedos je občas dosti náročné. Mají totiž vždy rozjetých více dlouhodobých kampaní naráz. Některé se zaměřují čistě na PR (stavba datacentra, olejové chlazení, soutěž o dresy, veřejné testování VPS SSD 2.0) jiné jsou čistě komerční (soutěž o auto, slevové akce, dárky). Většina z těchto kampaní (včetně těch PR) je navíc podpořena silnou reklamou napříč všemi kanály (včetně offline jako noviny, bilboardy, televize, hokej a mnoho dalších).


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.