Co se událo na českém hostingovém trhu v dubnu 2017

V dubnu měli hostingové společnosti hned dvě příležitosti se před zákazníky a fanoušky předvést. Tradiční internetový apríl doprovází vtípky a pobaví. No a pak jsou tu samozřejmě Velikonoce. Doba kdy si mohou stávající i noví zákazníci vykoledovat nějakou tu slevu. Tentokrát toho však moc společností nevyužilo.

Active 24

Jedna z mála společností, která využila apríla byla Active 24. Mimo hlavní myšlenku o chlazení serverů “tekutým dusíkem”, v něm najdete i spoustu menších vtípků a narážek.

BlueBoard

BlueBoard se v dubnu přidal do klubu podporujeme HTTP2. Pro průměrnou WordPress šablonu naprostá nutnost.

Czechia

U Czechia navýšili limity pro emailové schránky z 2 GB na 5 GB u webhostingových tarifů, služeb inPage a inShop. Pro ty, kterým to nestačí má Czechia příplatkovou službu Schránka XXL. Potěší 🙂

Český Hosting (Thinline)

Aprílová slevová akce se objevila na Facebookovém profilu Českého Hostingu. Automaticky jste získali celé 1 % a další prodloužení za počet sdílení. Nakonec za 3 sdílení získali zákazníci ČH celkem 5 měsíce zdarma. Nebylo to vymyšlené špatně, ale komunita na FB nějak nezareagovala. Možná to chtělo popostrčit reklamou nejen na FB :/

Ebola

Ebola přidala možnost přidat CAA záznam do DNS.

Forpsi

U Forpsi řešili koncem měsíce větší výpadek. Podle oficiálního vyjádření se jednalo o “kompletní výpadek datacentra”.  Co přesně se rozbilo anebo nefungovalo jak by mělo, není známo. Na FB stránce se objevila zpráva o problémech v 6:31 a v 8:04 o tom, že už by většina služeb měla být dostupných. Vlivem výpadku však došlo k poškození dat na diskovém poli, kde jsou linux webhosting. Obnova těchto služeb trvala déle.

Gigaserver

Gigaserver převedl všechny data zákazníků s webhostingovými tarify na nové SSD pole (Hewlett Packard Enterprise – verze 3PAR 8200). Vypadá to, že SSD hosting začíná být standardem 🙂

Stable (Endora)

Stable přešli na platební bránu GP WebPay, následně rozjeli 50% slevy na dražší webhostingové tarify.

Kdo má zájem může si napsat na podpora a otestovat PHP 7.1. Jen pozor s WordPress, ne všechny pluginy jsou na tuto verzi připraveny.

V dubnu překonala služba Kvapem.cz 20 tisíc domén.

Subreg

Subreg také přidal možnost přidat CAA záznam do DNS a k tomu přihodil SSHFP (SSH FingerPrint).

Subreg výrazně zlevnil .vip o 45 % (487 CZK) a .whoswho o 70 % (854 CZK). Sleva platí jak na nové registrace, tak i prodloužení.

V dubnu měl Subreg v akci celkem 80 domén. Jen pro zajímavost – ceny domén, nejen těch v akci, se u Subreg se mění každý den podle aktuálního kurzu.

Subreg získal další akreditaci, tentokrát na .mx domény (Mexiko). Díky ní může domény .mx zlevnit o 20 % a .com.mx o 50 %.

Wedos

U Wedos zapomněl prodloužit robot certifikát DNSSEC. 3 – 5 % návštěvníků  mělo problém dostat se na stránky. Naštěstí se to stalo v noci, takže to nebyla až taková tragédie. Podle oficiálního prohlášení odteď bude na robota dohlížet další monitoring a vše kontrolovat manuálně i člověk. Njn co si člověk neudělá to nemá 🙂

Velikonoce využil Wedos k rozdávání slevových kódů. Byly jich stovky a mohli jsme získat slevu až 99 %. Tentokrát nejen na webhosting ale i .cz a .eu domény.

Wedos už delší dobu mluví o tom, že chce pro druhé datacentrum certifikaci TIER IV (nejvyšší možná, kterou v Česku nikdo nemá). Koncem dubna se však začali objevovat první řekněme reálnější informace. Poslali někoho na školení do Anglie, kterým prošel. Tato školení jsou  poměrně nákladná (4985 USD per attendee). Školení údajně zvládl a má certifikát TIER designera, aby mohl navrhovat infrastrukturu pro certifikování. Wedos přislíbil, že bude o všem otevřeně informovat, takže uvidíme co tam certifikovaně nadesignují.

Vypadá to, že nový služba VPS SSD 2.0 je v dohledu. Wedos rozjel veřejné testování a zatím to podle reakcí na FB vypadá celkem dobře. Nové serverové skříně HP Moonshot s 3,8 GHz procesory v cloudu za ty velké peníze přeci jen musí něco předvést ne 😉

Tweet měsíce

Za tweet měsíce tentokrát volím ten od Gigaserver, který odkazuje na technická čísla z testování. Důvodem jsou vlastní fotky ze zákulisí a vlastní výsledky testování. Většina společností dnes používá fotky z fotobank, přitom zákazníci a fanoušci chtějí vidět, co se skutečně používá.


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.