Co se událo na českém hostingovém trhu v červenci 2016

Minulý měsíc byl pro většinu hostingových společností naprosto pohodovou záležitostí v porovnání s tím, co se děje teď v srpnu. Ale to si shrneme až v září 😉 Teď se společně podíváme jak se jednotlivá obchodní oddělení snažila a co nám kdo přinesl nového. Samozřejmě pokud víte o nějakých dalších novinkách a akcích, tak se určitě podělte. Většinu podkladů pro tento souhrn mám z Twitter účtů.

Active 24

Když jsem na konferenci Internet a Technologie 2016 viděl přednášku Active 24 o zavádění Let’s Encrypt příjemně mě překvapil zájem o prosazování nových technologii. Vypadalo to doslova jako Let’s Encrypt pro všechny a nejlépe teď hned. Přitom jediné co my z jejich PR do té doby utkvělo v hlavě (hlavně z Facebook fotek) byly módní středy, jak si vylepšili odpočinkovou místnost a spousta ilustračních fotek z databank.

Určitě by neuškodilo více informací, které zveřejňují na Twitter jako třeba “Používejte aktuální verze #PHP 7.0 a 5.6: http://verze.active24.cz/ Všechny starší jsou bez podpory (i bezpečnostní).” To jsou totiž informace, které potřebují zákazníci vědět. Obchodní oddělení by prostě občas mělo pustit na sociální sítě i lidi se zapálením do technických věcí 😉

Blueboard

Od června je administrace Blueboard přeložena i do angličtiny.

Czechia

Zákazníci Czechia budou mít své emaily chráněné proti ransomware. Ve spolupráci se ZONER AntiVirus se o nebezpečné přílohy postará ještě než si je budete moct stáhnout.

Český Hosting

Český Hosting se přidal do klubu podporujeme Let’s Encrypt. Pro nejdoporučovanější VMS na trhu už bylo na čase 😉

Endora

Endora hostuje od června 20 tisíc domén.

Forpsi (Internet a.s.)

Hned na začátku měsíce se muselo obchodní oddělení Forpsi vypořádat s phishingovou kampaní, která zneužívala jejich jméno. Zkušenější uživatel na něco takového sice jen tak nenaletí, ale je dobré na tento problém upozorňovat a vzdělávat zákazníky. Lepší je se pro jistotu dotázat na zákaznické podpoře než pak litovat.

Forpsi ve spolupráci se známými odborníky na SEO a online marketing vydali knížku Forpsi e-book, která je zdarma. Stačí si o ní požádat přes formulář a dorazí vám na email. Nápad dobrý, palec nahoru.

Forpsi spadá pod italskou společnost Aruba, které patří doména .cloud. Forpsi je tak v podstatě přímým registrátorem, takže jsem čekal kdy přijdou první zajímavé aukce. Nebylo to dlouho, od června je na první rok .cloud za 25 CZK.

Subreg

Twitter účet Subreg musí sledovat každý domainer. Jednak máte přehled o nTLD a velkých slevách na ně, ale také se dozvíte zajímavosti jako že do 15.7 bylo registrováno přes 6 tisíc .com domén s ochranou známkou Pokémon anebo že velký projekt s doménou .tel jde pomalu ale jistě do kopru.

Tak Subreg zjistil detaily o doméně .blog. Dlouho diskutovaná cena bude 29 USD a volná registrace začne 21.11. V článku Doménu .blog získala společnost Knock Knock Whois There LLC jsem odhadoval 15 USD. Njn trochu se jim prodražil ten nákup 🙂

Váš Hosting

Váš Hosting byl první z hostingů, který využil mánii kolem Pokémon GO. Se slevovým kódem PIKACHU jste si mohli ulovit 50% slevu na nový server.

VSHosting

Přiznám se, že mě PR VSHostingu tak nějak dlouhodobě udivuje. 4.7 nahodí parodující video s Hitlerem a o tři dny později zveřejní “Polský trh čeká …”. Už jen chybělo dodat, že plánují bleskově vstoupit na trh a bylo by to kompletní 😀

VSHosting odhalil více detailů o plánované stavbě svého druhého datacentra ServerPark 2. Se stavbou by se mohlo začít v roce 2018 a mělo by mít rozlohu 1700 metrů čtverečních. Stát by mělo v Praze a do ekologických technologií má být investováno 15 milionů CZK. Pro chlazení bude použit free cooling a experimentovat se bude s vodní mlhou z dešťové vody. Prohlášení, že se bude jednat o nejekologičtější datacentrum v Česku beru spíše jako hodně ohnuté PR.

WEDOS

Wedos do svého systému přidal další tři platební metody. Mezi ně dokonce patří i platba přes BitCoin. Nejsou však v Česku první, kdo umožňuje platbu kryptoměnou. Průkopníkem je Gransy s.r.o., kteří umožnili platit BitCoiny za sdílený webhosting na g-hosting.cz už v srpnu 2013. Více se dozvíte v rozhovoru s Honzou Horákem.

Na YouTube se objevilo nové video o impregnaci serveru, který bude Wedos topit v oleji. Poslední dobou ale nějak zpomalili. Už by ten server mohli fakt zalít 🙂

Stále jede soutěž o dresy, kde můžete hlasovat pro nějaký tým a dostanete za to 75% slevový kód. Vzhledem k tomu, že teď jedou tempem 6 sad dresů za měsíc, tak těch 200 budou rozdávat přes 2 roky 🙂

Wedos na ESV16 představil svou novou službu, kterou bychom do pár měsíců měli mít možnost využít (asi bude i nějaké testování). Z přednášky jsem bohužel viděl jen část. Asi nikoho nepřekvapí, že to je ta dlouho očekávaná a hlavně slibovaná. Napíšu o tom samostatný článek, ale chybí mi ještě pár detailů.

Tweet měsíce

A nejlepší Tweet měsíce? Tento nemá konkurenci 🙂


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.