Co se událo na českém hostingovém trhu v říjnu 2017

V říjnu twitterové účty hostingů byly pěkně aktivní. Nepamatuji se, kdy jsem naposledy musel tak daleko scrollovat.

Endora/Stable

Na Endora proběhly bezpečnostní aktualizace PHP 5.6 a 7.0. Koncem měsíce října už měli jejich zákazníci k dispozici PHP 7.1. Jen pozor kdo používáte WordPress, všechny pluginy ještě nemusí být připraveny.

Forpsi

U Forpsi využili tweet CZ.NIC o pokoření hranic 1,3M a upozornili, že “Stále je co registrovat” a v balíčku se sdíleným hostingem za 26 CZK/měsíc je i doména .cz. I když to bylo se zpozděním více jak týden.

Aruba (společnost, která vlastní Forpsi) otevřela obří komerční datacentrum v Ponte San Pietro. Zákazníci Forpsi budou moct využít jeho potenciál v rámci služby Forpsi Cloud.

Video-prezentace je opravdu luxusní. Co mě zaujalo je, kolik prostoru ve videu věnují fyzické bezpečnosti datacentra. Zajímavé jsou i UPS a baterie v lodních kontejnerech 🙂

Ignum

Začátkem měsíce vydal Ignum velmi podrobný návod Jak propojit Gmail s e-mailem na vlastní doméně.  Mimochodem mají opravdu hezkou doménu 🙂

Gransy/Subreg

Subreg na svém Twitter účtu pravidelně připomíná, že jeho hlavním byznysem jsou domény. Jedna akce střídá druhou. Během října bylo v akci přes 200 TLD. Co mě ale zaujalo je používání hashtagu #domenacomasmysl. Že by se něco připravovalo? Google nepomohl 🙂

Jediný Subreg upozornil na problémy, které postihly 11.10 EurID po aktualizaci systému.

Váš Hosting

Váš Hosting začal být více aktivní na Twitter teprve nedávno. Spojili to s psaním článků a návodu, takže takový nenásilný marketing a budování PR. Článek, který tweetli je sice z konce září, ale za zmínku stojí. Věděli jste jaký je rozdíl mezi VDS a VPS?

Příjemnou novinkou je spuštění nového affiliate programu. Provize je 10 % navždy, minimální výplata 500 CZK, vstupní bonus 200 CZK.  Více info na: https://www.vas-hosting.cz/novinky-v-affiliate-programu

Mimochodem teď mají všechny hostingové balíčky za polovinu, takže pokud chcete otestovat nový partnerský program je do ideální příležitost.

Wedos

Začátkem měsíce Wedos spustil druhou vlnu testování VPS SSD 2.0. Bylo znát, že služba už bude brzy spuštěna a ladili se spíše administrativní věci. V průběhu měsíce pak vyzval Wedos fanoušky ať jim pomohou s pojmenováním. Nakonec byla služba spuštěna pod názvem WEDOS VPS ON, protože jede na OpenNebula. Celkem překvapením bylo zrušení klasických balíčků (modulů), místo toho si můžete vytvořit VPS na mírů a to od 1 – 6 vCPU, 5 – 480 GB SSD, 0,5 – 16 GB RAM. Více informací na stránkách WEDOS VPS ON. Cena za nejmenší VPS je 53 CZK bez DPH, což je velmi slušné.

Koncem měsíce se objevila výzva k otestování NoLimit na HPE Moonshot na 3 měsíce zdarma. Toho jsem využil a testuji když mám čas. Výsledky jsou zatím velmi dobré. Na chvilku jsem si mohl vyzkoušet i experimentální verzi databázového serveru, který se ladí. Připravuji článek, ale není čas 🙂 No co vám budu říkat, jede to fakt rychle. Jsou v tom 3,4 GHz procesory a NVMe SSD. Tam už moc prostoru na zlepšování není. Pokud by se podařila i ta experimentální databáze, tak NoLimit nebude mít mezi sdílenými hostingy tady konkurenci. Navíc za 25 CZK/měsíc.

Wedos prezentoval na sociálních sítích hlavně rozšíření hardware v datacentru. Na fotkách jsme mohli sledovat vyložení a montáž 10 racků, pro 254 serverů HPE Proliant DL320e, které budou v konfiguraci CPU 3,4 GHz (4 jádra, 8 vláken), 32 GB RAM, 2x 1 TB HDD pronajímat za 1000 CZK/měsíc.

Dále jak rozbalují a připravují jejich vlajkovou loď serverové skříně HPE Moonshot pro nové VPS, Wedos Cloud a NoLimit. Celkem jsem jich napočítal 15. Wedos na Moonshoty opravdu vsází a většina příspěvků v posledních měsících se točí kolem nich.

Wedos je často obviňován konkurencí že doslova ***** trh. Klasické sdílené webhostingy už nikdo moc dělat nechce, VPS už jsou také u nich za desetikoruny a teď se snad pustí i do dedikovaných serverů 🙂

Wedos připomněl starou kampaň z minulých voleb. Tehdy vytvořili design pro billboard s politickým podtextem. Za nějaký počet libím se na FB, jej pak slíbili vylepit podél dálnic. Což se i stalo. V každém případě dávám palec nahoru za výzvu ať jdou lidi volit.

Tweet měsíce

Tentokrát to s jasným přehledem vyhrál maskot Wedos, který se vrátil jako zombie vyhřezlým mozkem na Halloweenskou akci. Přinesl slevy na prodloužení služeb až 25 %. Jako flash disk by byl super 😀

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Nechceš zde reklamu napořád jen za 60 Kč?
Zobrazit formulář pro nákup

2 komentáře

  1. Tak že nová verze webhostingu bude taky za 25 Kč/měs?
    Škoda, že nebude možnost udělat hladký přesun. Jelikož nebylo možné ani přesunout na SSD hosting.

    1. Musím zjistit detaily, ale vypadá to na 25 Kč/měsíc. Zatím je to kompletně totožné s NoLimit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.